φοίβος δεληβοριάς στο passport κερμαεικός καλλιθέα κεραμιθέα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο PassPort Kεραμεικός (06-02-2016)

Η "Καλλιθέα" στον Κεραμεικό για λίγα Σάββατα. Ήμαστε εκεί στις 6 Φεβρουαρίου.
Διαβάστηκε φορες
Η Καλλιθέα, το προάστιο όπου μεγάλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, είναι δύσκολο να αλλάξει θέση και να μεταφερθεί στον Κεραμεικό. Η «Καλλιθέα» όμως, ο δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο τραγουδοποιός, μπορεί κι έχει όλη τη διάθεση να κάνει την εμφάνισή της εκεί, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και για λίγα Σάββατα. Ο χώρος που θα την φιλοξενήσει μεταφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας κι έτσι αυτό που θα γίνει εκεί δεν φιλοδοξεί απλώς να αλλάξει τους κανόνες της Αθηναϊκής νυχτερινής ζωής, αλλά και της… γεωγραφίας!

Ο Φοίβος και οι συνεργάτες του έφτιαξαν στο Up Stage του PassPort –με σκηνικά, με πρόζες, με τραγούδια παλιά και νέα – ένα καινούργιο προάστιο, ένα στέκι με χαρακτηριστικά γειτονιάς, κατάλληλο για πολλαπλές επισκέψεις και για απροσδόκητες γνωριμίες.

Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση του νέου του δίσκου στο Gagarin 205 o Φοίβος παίρνει την απόφαση να συνεχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις αυτή τη φορά στο νέο προάστιο των Αθηνών, την "Κεραμειθέα" . Με την «ενδόξως μπάσταρδη» τετραμελή μουσική παρέα του (Χριστοδούλου, Παντέλης, Soto, Καπηλίδης), συνεπικουρούμενη από τον παραγωγό του album Χρήστο Λαϊνά και από τη νέα τραγουδίστρια Ειρήνη Αραμπατζή, με ηλεκτρισμό, με προβολές και με αγωνία, δημιουργεί ένα μικρό προάστιο του '80 στη σκηνή και μετά προσπαθεί να ξεφύγει απ' αυτό!

Ο χώρος του νέου Passport αν και αρκετά μεγάλος ήταν υπερβολικά φορτωμένος με τραπεζάκια με αποτέλεσμα από τις δέκα, ο κόσμος να συνωστιστεί στο μπαρ και να περιμένει υπομονετικά να γεμίσουν οι κρατήσεις μέχρι λίγο μετά τις 11, όταν έκανε την εμφάνιση του ο τραγουδιστής. Το γεγονός της μεγάλης απόστασης από τη σκηνή σου έδινε την αίσθηση ότι έβλεπες τα τεκταινόμενα σαν κάπως απ’ έξω, με αποτέλεσμα να νιώσω για πρώτη φορά σε παράσταση του Φοίβου περισσότερο σαν αντικειμενικός παρατηρητής, παρά σαν ορκισμένη φαν έτοιμη να χορέψω. 

φοίβος δεληβοριάς στο passport κερμαεικός καλλιθέα κεραμιθέα

Ο Φοίβος μας έβαλε όλους αμέσως στο κλίμα ξεκινώντας με κομμάτια από την «Καλλιθέα» του, όπως «Ο Ξένος», «Ερημιά στην Καλλιθέα» και «Ο Μπάσταρδος Γιος». Κάπου ενδιάμεσα παρεμβαλλόταν και μια ιστορία από το νοσταλγικό του παρελθόν για ένα περιστατικό που τον ενέπνευσε να γράψει ένα κομμάτι μέχρι ένα απρόοπτο που συνέβη στο πατρικό του την ώρα που ηχογραφούσε τον δίσκο. Για παράδειγμα μάθαμε ότι το «Knight Riders» αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο στα παιχνίδια με τον κολλητό του. Όμως δεν έμεινε εκεί αφού είχε επιλέξει να ερμηνεύσει και κάποιες από τις παλιές του επιτυχίες, ορισμένες μάλιστα ελαφρώς πειραγμένες, και έτσι ακούσαμε την «Μποσανόβα του Ησαΐα» σε μια πιο "γουέστερν'' εκδοχή της κ.ά.

 Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν σίγουρα το πολύ τρυφερό τραγούδι «Κουνελάκι», που έχει γράψει για την κόρη του αλλά και ο  χρόνος που αφιέρωσε στα μέλη της μπάντας και ιδιαίτερα στην τραγουδίστρια Ειρήνη Αραμπατζή που ερμήνευσε το «Ωροσκόπιο» και στο ντουέτο του ίδιου με τον μπασίστα Γιοέλ Σότο ενός ισπανικού τραγουδιού διασκευασμένο στα ελληνικά. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα επανήλθε δριμύτερος με τα πλέον γνωστά και αγαπημένα του κοινού, «Θέλω να σε ξεπεράσω» , «Εκείνη» αλλά και με «Το Περίπτερο», την «Κική» που ''κάθε βράδυ κάνει ό,τι μπορεί'', αλλά και το «Θα Σε Ξαναδώ» για το Νίκο Ράλλη. Λίγο πριν το κλείσιμο και μετά από σχεδόν τρεις γεμάτες ώρες εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν η μπάντα κατέβηκε και ο Φοίβος πήρε την κιθάρα του για να παίξει το «Με Αεροπλάνα και Βαπόρια» του Δ. Σαββόπουλου, το «Σε Θέλω» του Β. Γερμανού αλλά και το  «Γυφτάκι» του Τ. Πανούση.

Συμπερασματικά, κάθε εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά είναι μοναδική καθώς έχει την ικανότητα να  συστήνεται στο κοινό του από την αρχή. Συγκαταλέγεται έτσι ανάμεσα σε εκείνους τους καλλιτέχνες που με την ερμηνεία τους σε μαγνητίζουν και σε κάνουν να θες σίγουρα να τον ξαναδείς από κοντά.

Η φωτογραφία είναι από τη facebook σελίδα του PassPort Κεραμεικός.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα