Οι Tindersticks σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη την Άνοιξη του 2016

Οι μαγευτικοί Tindersticks επιστρέφουν στην χώρα μας!
Διαβάστηκε φορες
Οι μαγευτικοί Tindersticks επιστρέφουν στην χώρα μας! Η μπάντα από το Nottingham της Βρετανίας που, μέσα στα χρόνια, έχει αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό αναπτύσσοντας μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του, θα εμφανιστεί στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Μαϊου και στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα, στις 25 και 26 Μαϊου. Το κοινό θα παρακολουθήσει τις συναυλίες καθιστό, σύμφωνα με το concept της περιοδείας, η οποία θα ταξιδέψει σε εμβληματικά θέατρα της Ευρώπης όπως: Volksbühne, Le Bouffes du Nord, Barbican.

Οι Tindersticks σχηματίστηκαν το 1991 και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους δύο χρόνια αργότερα. Στα 79 λεπτά της διάρκειάς του, η μπάντα ξεδίπλωσε όλα τα στοιχεία που έμελλε να χαρακτηρίσουν την πορεία τους και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα: τη βαρύτονη φωνή του Stuart Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες που σε πολλούς έφερναν στο νου τον Nick Cave, τον Leonard Cohen και τον Tom Waits.

Οι κριτικές ήταν ομόφωνα διθυραμβικές, για ένα album που ηχούσε τόσο μακριά από την τάση που επικρατούσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή στο πρώτο μισό των 90’s. Παρόμοια υποδοχή είχαν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες δουλειές των Tindersticks οι οποίοι, ούτως ή άλλως, είχαν επιλέξει να ακολουθήσουν τον δικό τους μοναχικό δρόμο, πέρα από μόδες και μουσικά ρεύματα. Και αυτό εξακολουθούν να κάνουν μέχρι σήμερα, 25 χρόνια και 10 albums από το ξεκίνημά τους.

Έχουν περιοδεύσει ασταμάτητα, έχουν συνεργαστεί με πολυμελείς ορχήστρες και γνωστούς καλλιτέχνες (Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara, Isabella Rossellini, Carla Torgerson), έχουν γράψει soundtracks για ταινίες, μουσεία και art installations, εμπλουτίζοντας παράλληλα με την πάροδο των ετών τον ήχο τους με περισσότερα στοιχεί από τη soul και τη jazz.

Τον Ιανουάριο του 2016, οι Tindersticks κυκλοφόρησαν το 10ο album τους, “The Waiting Room”, το οποίο αποτελεί ορόσημο στην μέχρι τώρα πορεία τους, όχι μόνο “αριθμητικά” αλλά κυρίως μουσικά και δημιουργικά. Τα τρία ιδρυτικά μέλη της μπάντας (Staples, Fraser, Boulter), με τη συνδρομή των νεων συνεργατών τους καθώς και ορισμένων special guests (όπως η Jehnny Beth των Savages) παρουσιάζουν ίσως την πιο φιλόδοξη, πολυποίκιλη και περίτεχνη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας την ικανότητά τους να εκφράζουν με τον πιο ποιητικό τρόπο τα ανθρώπινα συναισθήματα. Άλλωστε, αυτός  ακριβώς ήταν ο λόγος που τους έκανε γνωστούς και τόσο αγαπητούς από την πρώτη φορά που τους ακούσαμε και τους γνωρίσαμε μέσα από ορισμένα μικρά αριστουργήματα που παραμένουν διαχρονικά, όπως το “Tiny Tears”, το “Can We Start Again”, το “Bathtime”, το “Travelling Light”, το “A Marriage Made In Heaven”, το “Dying Slowly”, το “Another Night In”,  το “No More Affairs”, το “Medicine”, το “Show Me Everything” και τόσα άλλα.

www.tindersticks.co.uk
www.facebook.com/tindersticksofficial

Θεσσαλονίκη (Διοργάνωση Fuzz Productions)
Βασιλικό Θέατρο (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας)
Πλατεία Λευκού Πύργου / τηλ. 2315 200200

Τιμές εισιτηρίων: 32 ευρώ (early bird – περιορισμένα) / 35 ευρώ (προπώληση) / 38 ευρώ (ταμείο)

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House, Lotus Record Shop και το www.viva.gr

Γραφείο Τυπου / Πληροφορίες: Αλέξανδρος Σαλαμές / alex[at]artontheroad.gr

Αθήνα (Διοργάνωση Στέγη Ιδρύματος Ωνάση)

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Κεντρική Σκηνή
25 & 26 Μαΐου 2016 | 20:30

Τιμές εισιτηρίων

EARLY BIRD ως 15 Μαρτίου 2016:
Ζώνη Α: 40 €
Ζώνη Β: 35 €

Από 16 Μαρτίου 2016:

Ζώνη Α: 45 €
Ζώνη Β: 40 €
Ζώνη Γ: 35 €

Ζώνη Περιορισμένης Ορατότητας: 25 €

ΑΜΕΑ & συνοδός ΑΜΕΑ: 20 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραμμή εισιτηρίων

Τ.: 210 900 5 800 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης

Τ.: 213 017 8200 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen

Διαβάστε ακόμα