ποίος: Ευτυχία Μητρίτσα
πότε: 25/02/16 22:30
που: Σταυρός του Νότου Club
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
τιμές: Είσοδος με ποτό: 12

Ευτυχία Μητρίτσα @ ΣΤΝ Club

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:18
Διαβάστηκε
ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΗΤΡΙΤΣΑ

EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ!
ΠΕΜΠΤΗ 25/2

Σταυρός του Νότου Club

Η Ευτυχία Μητρίτσα μετά από πολλές σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής (Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Λιδάκη, Γιώργο Ανδρέου, Μίλτο Πασχαλίδη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Κώστα Μπουντούρη κ.α.), επιστρέφει για μία βραδιά στο Club του Σταυρού του Νότου, αυτή τη φορά μόνη, με ένα πρόγραμμα – προσωπογραφία.

Πιο διάφανη από ποτέ, θυμάται τα ηχοχρώματα του τραγουδιού που την έκαναν να συγκινηθεί και να περιπλανηθεί στα αριστουργήματα της έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Παρέα με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς αναζητά την απλότητα και την αμεσότητα σε τραγούδια που ανασύρονται σα μνήμες παιδικές και βρίσκουν διέξοδο στα χείλη μας. Με τρόπο λιτό και ουσιαστικό, επιστρέφει στη δύναμη του ακουστικού ήχου και μας φέρνει κοντά στην καταγωγή των τραγουδιών.

Το κλαρίνο, το λαούτο, η κλασική κιθάρα, το πιάνο και το μπάσο φτιάχνουν ένα τοπίο από εικόνες γνώριμες, μα και απρόβλεπτες. Ο Τσιτσάνης, ο Τούντας, ο Χιώτης, ο Μικρούτσικος, ο Λοΐζος, ο Ξυδάκης, ο Σούκας, ο Ζαμπέτας, ο Καλδάρας, ο Μαμαγκάκης, ο Χατζιδάκις και πολλοί άλλοι συναντιούνται σε ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτει τις πιο βαθιές επιρροές της Ευτυχίας. Οδηγός η ζεστή φωνή της και η συγκινητική εκφραστική της δύναμη.

Με δύο προσωπικά album στo δυναμικό της – “Σωσίβιο” (σε μουσικές του Κώστα Μπουντούρη) και “Μυστικός Προορισμός” – παρουσιάζει επιλεγμένα τραγούδια, όπως το “ Βγάλτο από μέσα σου”, η “Ζωή ακόμα αντέχει”, η “Μνήμη παιδική”, το “Δε σε θυμάμαι” κ.α. Πλάι σ᾽ αυτά δοκιμάζει καινούρια τραγούδια, δικά της και άλλων δημιουργών, που θα αποτελέσουν το υλικό της επόμενης δισκογραφικής της εργασίας. Προάγγελος αυτής, το τραγούδι “Μου λένε να μη σ᾽ αγαπώ” (σε μουσική Νίκου Καλλίνη και στίχους Γιώργου Πολυμενάκου) και η “Ηλέκτρα” (σε μουσική δική της και στίχους της Νάντιας Δουλαβέρα), που παρουσιάστηκε ζωντανά στην 4η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου .

Ημερομηνία

ΠΕΜΠΤΗ 25/2

Ώρα Έναρξης

22:30

Είσοδος

12 ευρώ με ποτό
Σταυρός του Νότου Club
Σταυρός του Νότου Club web:
Αμβροσίου Φραντζή 14
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος Τηλ.: 210 9226975
Σταυρός του Νότου Club
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια