Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Μονή Λαζαριστών

Στη Μονή Λαζαριστών και όχι στο Θέατρο Δάσους, όπως έλεγε αρχικά το πρόγραμμα, θα γίνει η μοναδική καλοκαιρινή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη.
Στη Μονή Λαζαριστών και όχι στο Θέατρο Δάσους, όπως έλεγε αρχικά το πρόγραμμα, θα γίνει η μοναδική καλοκαιρινή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη. Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου για αυτήν την εμφάνιση του τραγουδοποιού καθώς και το πρόγραμμα των υπόλοιπων συναυλιών του στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο "Solo":

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αλκίνοος Ιωαννίδης
Solo

Φεστιβάλ Μονής ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.30 το βράδυ


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, στην Ανοιχτή Σκοινή της Μονής Λαζαριστών, για μία ξεχωριστή συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι.

Ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά τις πολυπρόσωπες παραστάσεις που έδωσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο το χειμώνα που μας πέρασε με το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» και τους σπουδαίους μουσικούς που τον πλαισιώνουν εδώ και χρόνια, και μετά τις συναυλίες με έργα του για ορχήστρα και χορωδία που έδωσε στην Αγία Πετρούπολη και στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, ξεκίνησε περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, με εφόδια τα τραγούδια του, μερικά όργανα και τη φωνή του.

Με τις συναυλίες κιθάρα-φωνή σε μεγάλα θέατρα, όπως αυτό του Λυκαβητού, το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων της Καβάλας, ακόμη και χωρίς μικρόφωνο, όπως στο Ηφαίστειο της Νισύρου και στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρείου, απέδειξε στην πράξη ότι η λιτότητα μπορεί να γίνει κίνητρο για την ελευθερία και τη δημιουργικότητα και εργαλείο που καταργεί την απόσταση σκηνής και κερκίδας.

Στη συγκεκριμένη περιοδεία, η σκηνή αντικαθιστά το δωμάτιό του. Παίζοντας ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργεί ηχητικά τοπία, μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια, υπενθυμίζοντάς μας τον τρόπο με τον οποίο το μοναχικό γίνεται συλλογικό και η εσωστρέφεια γιορτή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά κι από κάποιες διασκευές- έκπληξη, συχνά και για τον ίδιο, αφού η παράσταση αυτή επιτρέπει συχνά την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα του τραγουδιού, της στιγμής και της συνύπαρξης. Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση με το κοινό προσφέρει σε ακροατές κι ερμηνευτή την πιο χορταστική αίσθηση της κοινής μουσικής εμπειρίας.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Φροντίδα σκηνής και οργάνων: Στέλιος Φράγκος

Οργάνωση Παραγωγής: On Stage, τηλ.210 7475080, www.onstage.gr

Προπώληση εισιτηρίων
• Μetropolis 2310. 250072            
• Public 2310. 472633
• Μονή Λαζαριστών 2310. 589184    
• Eκδοτήρια Αριστοτέλους 2310. 271116
• cafe έντεχνον 2310. 280553    
• Σάρωθρον bar 2310. 538282
• ανέμη 2310. 474007

Τιμή εισιτηρίων: 20€

Επόμενες συναυλίες:

6/9 Χανιά
7/9 Ρέθυμνο
8/9 Ηράκλειο
13/9 Λυκαβηττός 
Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια