Jane Doe – Mani Deum – Lower Cut @ Eightball, Θεσσαλονίκη 16/4/2016

Μετά την εμφάνιση στην Αθήνα πριν από μια εβδομάδα, η παρέα των τριών συγκροτημάτων ανηφόρισε προς τη Θεσσαλονίκη και στο σταθερό στέκι τέτοιων συναυλιών στην πόλη.
Διαβάστηκε φορες
Μετά την εμφάνιση στην Αθήνα πριν από μια εβδομάδα, η παρέα των τριών συγκροτημάτων ανηφόρισε προς τη Θεσσαλονίκη και στο σταθερό στέκι τέτοιων συναυλιών στην πόλη. Οι Jane Doe κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα καινούριο EP, οπότε φώναξαν τους φίλους Mani Deum και Lower Cut για να γεμίσουν τις βραδιές που θα το παρουσίαζαν. Ήταν μια «γεμάτη» βραδιά στην πόλη, με αρκετές εκδηλώσεις-πάρτι-συναυλίες τριγύρω, οπότε ήμασταν λίγοι οι «πιστοί» μέσα στο Eightball.

Jane Doe - Mani Deum - Lower Cut 16-4-2016

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Lower Cut, που έδωσαν την πρώτη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα single με τίτλο ‘Ocean’ και μαζί με υλικό από το πρώτο τους άλμπουμ (‘Off My Head’, 2014) ήταν ιδανικοί για ζέσταμα. Είχαν, δυστυχώς, ως αντίπαλο το μεγάλο κενό χώρο, αλλά η υποδοχή τους ήταν θερμή από τους πενήντα περίπου που βρίσκονταν εντός εκείνη την ώρα. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τους Mani Deum, που παρουσίασαν υλικό από τις προηγούμενες δουλειές τους. Όπως και οι Lower Cut, με μερικά από τα τραγούδια τους κατάφεραν να σπάσουν τον πάγο του κενού, το οποίο είχε αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, χωρίς, όμως, να εξαφανιστεί ποτέ.

Ο τίτλος του καινούριου EP των Jane DoeB6120 Revisited’ είναι άλλη μία αναφορά στη λογοτεχνία. Το EP περιλαμβάνει τρεις διασκευές σε παλιότερα τραγούδια τους, με φιλοξενούμενες φωνές, και ένα φρέσκο, εμπνευσμένο από τον Θάνο Ανεστόπουλο (‘Stubborn Balloon’). Ο Ζακ Στεφάνου ήταν ο μόνος από την τριάδα των τραγουδιστών που δεν ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει το ‘Ugly Man’, αλλά η Μαρία Ζλατάνη και ο Ledge Fortcher εξέφρασαν μια ελαφρώς διαφορετική όψη των ‘Tangerine’ και ‘Small Talk With The Devil’ αντίστοιχα. Η φωνή της Μαρίας ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του ‘Tangerine’ και  ο Ledge Fortcher βγάζει ένα βάθος και μια βρωμιά που απουσιάζει απ’ τον Moss Doe και ταιριάζει σε μια «κουβεντούλα με το διάβολο».



Ήταν μια σχετικά σύντομη και σίγουρα «οικογενειακή» βραδιά. Περίμενα οι Jane Doe να παίξουν περισσότερη ώρα, αλλά -πιθανώς λόγω της απουσίας του ενός κιθαρίστα τους- αρκέστηκαν στο να παρουσιάσουν το EP μαζί με μερικά άλλα αγαπημένα τραγούδια τους. Αναπάντεχο και ευχάριστο «μπόνους» ήταν ένα τραγούδι που δεν έχουν ηχογραφήσει ακόμα, με τίτλο ‘Bring Me The Head Of Marietta Fafouti’. Το μοναδικό αρνητικό ήταν η πολύ μικρή προσέλευση, που δε δικαιολογείται με εισιτήριο στα 6 Ευρώ για τα τρία αυτά συγκροτήματα. Το καλοκαίρι πλησιάζει, οπότε μάλλον «κλείνει η σεζόν» για συναυλίες σε τέτοιους χώρους. Επομένως, θα περιμένουμε μερικούς μήνες για να ακούσουμε τι άλλο καινούριο θα έχει κάθε σχήμα να παρουσιάσει -ζωντανά τουλάχιστον, επειδή οι μουσικές στο διαδίκτυο είναι όλο το χρόνο εκεί.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα