Gimme 10: Οι Acid Death επιλέγουν τους καλύτερους death metal δίσκους

Διαβάστηκε
Οι Acid Death αποτελούν ένα από τα παλαιότερα εν ενεργεία γκρουπ της χώρας. Ξεκίνησαν το μακρινό 1989, διαλύθηκαν το 2001, και επανήλθαν το 2011. Έκτοτε, συνεχίζουν με δίσκους και συναυλίες το progressive death metal ταξίδι τους, με τη σημερινή σύνθεσή τους να περιλαμβάνει τους Σάββα Μπετίνη (μπάσο, φωνή), Ντένη Κωστόπουλο (κιθάρες), Γιάννη Αναγνώστου (κιθάρες) και Κώστα Αλεξάκη (τύμπανα, κρουστά).

Η μέχρι σήμερα δισκογραφία τους περιλαμβάνει τα άλμπουμ Apathy Murders Hope (EP, 1993), Pieces Of Mankind (1997), Random's Manifest (2000), Eidolon (2012) και Hall Of Mirrors (2015).

Ως σημερινοί μας φιλοξενούμενοι, οι Acid Death επέλεξαν να γράψουν για τα κατά τη γνώμη τους 10 καλύτερα death metal άλμπουμ:

1. Spiritual Healing - Death (1990) 
Δίσκος-σταθμός στο death metal. Riffs μοναδικά, ατμόσφαιρα που σε φτάνει στα όριά σου, τραγούδια εμπνευσμένα από το σκότος και όλα αυτά μαζί υπογεγραμμένα από τον θείο Chuck. Είπες κάτι; 

2. Seven Churches - Possessed (1985) 
Μόνο λίγες λέξεις: γλέντι βγαλμένο από τα βάθη της κόλασης.

3. Cause Of Death - Obituary (1990) 
Το φίδι που έρπει έτοιμο να σε καταπιεί. Ο John Tardy να βρυχάται απειλητικά, ριφ πότε προκλητικά αργά και πότε γρήγορα και σόλο σε σημεία παροξυσμού. Όλα αυτά σίγουρα συνιστούν αιτία θανάτου...

4. Mercenary - Bolt Thrower (1998) 
O ορισμός του "νιώθω έναν οδοστρωτήρα να διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του!" Χαρακτηριστικές συνθέσεις, γκρούβα και επιθετικότητα σε τέτοια ένταση που είναι αδύνατο να μην το ακούσεις καμιά χιλιάρα φορές, σε έναν κόσμο που ο μέσος όρος ακρόασης δίσκων είναι δεκαπέντε δευτερόλεπτα.

5. Scum - Napalm Death (1987)
Δίσκος-σταθμός στην ιστορία του extreme metal. Ίσως ο πιο ακραίος και επιθετικός της εποχής του. Ιερή βίβλος για όποιον ξεκίναγε να παίζει αυτό το είδος μουσικής. Από μόνο του αυτό μπορεί να δικαιολογήσει τη φήμη του, αλλά είναι και φοβερός δίσκος για ακρόαση! Είτε θα σου αρέσει και θα συνεχίσεις την αναζήτηση σε extreme μονοπάτια, είτε θα τον σιχαθείς και θα ψαχτείς στο power metal.

6. Covenant - Morbid Angel (1993)
Δε νομίζω να υπάρχει ντεθμεταλάς που να μην έχει ακούσει αυτό τον δίσκο. Είναι ο πιο εμπορικός τους δίσκος και όχι αδικαιολόγητα, έχοντας φτάσει να παίζει μέχρι και στο MTV (Beavis and Butthead). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που να ακούει τον δίσκο αυτό και να μην επιδίδεται σε headbanging!

7. Arise - Sepultura (1991) 
Κατά το κοινώς λεγόμενο μπύρα-κουλτούρα-Sepultura, είναι ένας από τους καλύτερους thrash/death δίσκους που έγιναν ποτέ. Ο συνδυασμός των αδελφών Cavalera, σε μια εποχή που άρχισε να πρωτογεννάει αυτό το είδος, ήταν εκρηκτικός, μιας και οι συνθήκες τους οδήγησαν να γράψουν ένα άλμπουμ που ακόμα και σήμερα κοντράρει στα ίσα, συνθετικά τουλάχιστον, πολλά άλλα του είδους του.

8. Alien - Strapping Young Lad (2005)
Πλέον το όνομα Devin Townsend είναι ισότιμο με τον όρο "μουσική ιδιοφυΐα". Και όποιος δεν το ξέρει... κακώς. Έχοντας τον Gene Hoglan στα τύμπανα, έγραψε κομμάτια τα οποία άγγιζαν την παράνοια. Αυτή η εποχή έχει περάσει για εκείνον, βεβαίως, αλλά φροντίζει να μας κλείνει το μάτι πού και πού στις νέες του δουλειές.

9. obZen - Meshuggah (2008)
Όταν το Djent γίνεται τέχνη. Έτσι απλά!

10. Surgical Steel - Carcass (2013)
"Καλημέρα σας! Είμαστε οι Carcass! Ήρθαμε να σας ξαναδείξουμε, μετά το 1993 που σας το πρωτομάθαμε, πώς παίζεται το medodic death metal!" Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Από
Λέξεις Κλειδιά
Acid Death Gimme 10
172
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια