Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Βράχων 07.06.2016

Μπορεί ο καιρός να μας είχε φοβίσει μερικές ώρες πριν (με καταιγίδες σε όλη την Αττική) και η νύχτα που έπεφτε να ήταν ψυχρή, όμως το κοινό δεν πτοήθηκε, κρατώντας σχεδόν γεμάτο το θέατρο.
Διαβάστηκε φορες
Το Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων" άνοιξε την αυλαία του τη Δευτέρα 06/06 με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Άννα Συνοδινού. Την Δευτέρα, λοιπόν, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σκαρφάλωσε μέχρι τα βράχια του Βύρωνα για να κάνει ποδαρικό στο φεστιβάλ. Επειδή οι πιστοί του φίλοι δεν χωρούσαν σε μια μόνο συναυλία, προστέθηκε και μια δεύτερη την Τρίτη 07/06, στην οποία και παρευρεθήκαμε. Μπορεί ο καιρός να μας είχε φοβίσει μερικές ώρες πριν (με καταιγίδες σε όλη την Αττική) και η νύχτα που έπεφτε να ήταν ψυχρή, όμως το κοινό δεν πτοήθηκε, κρατώντας σχεδόν γεμάτο το θέατρο. Μάλιστα, οι πιο πολλοί συγκεντρώθηκαν κάτω, φεύγοντας από τις κερκίδες, για να ζεσταθούν μέσα στο πλήθος-το νέο αίμα εξάλλου ήταν εξαρχής συγκεντρωμένο εκεί και σιγοέβραζε, ενώ οι μεγαλύτεροι προτιμούσαν να παραμείνουν καθιστοί και να απολαύσουν με ηρεμία τον Θανάση.

Με τρεις μεγάλους ανεμόμυλους για φόντο και μερικούς μικρότερους να διακοσμούν την ορχήστρα, το αιθέριο στοιχείο ήταν παρόν σε όλη την παράσταση, μας έπαιρνε και μας παρέσυρε μακριά από την πόλη. Το πολύ επιβλητικό τοπίο των βράχων με τους φωτισμούς τραβούσε το βλέμμα μας, ενώ το μυαλό στο άκουσμα του μυθοπλαστικού λόγου του Θανάση έτρεχε να προλάβει κάθε μεταφορά και κάθε συναίσθημα.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Βράχων 06/06/2016

Η πιστή συνοδοιπόρος του Ματούλα Ζαμάνη ερμήνευσε με στόμφο αλλά και ταπεινή γλυκύτητα έργα του με κορυφαία τα "Μιλώ για εσένα", "Όταν τραγουδάω", "Απόψε" και "Έρημα Κορμιά". Ένας νεότερος καλλιτέχνης, ο Αλέξανδρος Κούστας τραγούδησε επίσης  "Το όνειρο" και "Στην κοιλάδα των τεμπών" και το δείγμα της ερμηνείας του μας εξέπληξε ευχάριστα, ενώ δείχνει πολύ ταιριαστός με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που πλαισιώνουν τον Παπακωνσταντίνου.

Ακόμα, ο Δημήτρης Μυστακίδης συνόδευε με κιθάρα και φωνητικά, ενώ τον ακούσαμε να ερμηνεύει την "Ουρά του αλόγου", τραγούδι περισσότερο γνωστό από τον Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος ήταν επίσης παρόν και είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε σε δύο κομμάτια, τα "Στις χαραυγές ξεχνιέμαι" και "Το σκουλαρίκι". Το κοινό χάρηκε πάρα πολύ από την έκπληξη αυτή και αγκάλιασε τον Χαρούλη με θέρμη!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Βράχων 06/06/2016

Τα φώτα ήταν όμως πάντα πάνω στον Θανάση, γιατί όποιος και αν τραγουδάει τις μουσικές του, το κοινό μένει πιστό και περιμένει με ανυπομονησία τις εμφανίσεις του. Οι νεότεροι βγάζουν την οργή τους σε κάθε παραβολή των τραγουδιών του, ενώ οι μεγαλύτεροι παρασύρονται από την άρτια μουσική του δημιουργικότητα. Η ορχήστρα που έχει κοντά του, επιμελώς διαλεγμένη, κράτησε το μουσικό επίπεδο στο οποίο τον έχουμε συνηθίσει (είτε από κοντά είτε στα αλμπουμ). Στο σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα που παρευρεθήκαμε, ακούσαμε σχεδόν το μεγαλλύτερο μέρος της δισκογραφίας του. Τα πιο γνωστά τραγούδια του ξεσήκωναν το κοινό από το οποίο οι μικρότεροι σε ηλικία έστηναν ακόμα και χορό. Στα "Όταν χαράζει""Στην Αμερική", "Ανδρομέδα","Ραμόν",  "Πεχλιβάνης" (με το οποίο και μας αποχαιρέτησε), "Διάφανος" υπήρξαν οι πιο κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Αλλά και τα "San Michele" και "Ερώτηση Κρίσεως" ξεχώρισαν λόγω της άμεσης σύνδεσής τους με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Βράχων 2016

Μία μικρή αρνητική σημείωση σχετικά με τη διοργάνωση, το ύφος και η συμπεριφορά των ατόμων στην είσοδο παραπέμπουν σε νύχτα και δεν ξέρω κατα πόσο αρμόζει στο ύφος της βραδιάς.

Ένα είναι το σίγουρο. Έχουμε ανάγκη τη μουσική του Θανάση και όλους τους αξιόλογους καλλιτέχνες που μας συστήνει μέσα από τα τραγούδια του. Αν βρεθείτε σε κάποιο live του, θα το θυμάστε για καιρό.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: λαούτο, μπουζούκι, μπουζουκομάνα, τραγούδι 
Ματούλα Ζαμάνη: τραγούδι 
Αλέξανδρος Κούστας: τραγούδι 
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή 
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο 
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα 
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο 
Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα 
Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο 
Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Δήμητρα Κανάκη και το mixgrill.gr


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα