EJEKT Festival 2016: UNKLE

EJEKT Festival 2016: UNKLE, Temples, Ilia Darlin

Διαβάστηκε
Τρεις συντάκτες του Mix Grill παρουσιάζουν τις εμφανίσεις των UNKLE, Temples, Ilia Darlin στο EJEKT Festival.
EJEKT Festival 2016: UNKLE


Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου.
Διάβασε εδώ τη Λεπτό προς Λεπτό μετάδοση της δεύτερης ημέρας του EJEKT Festival.
Διάβασε το αναλυτικό μας άρθρο για τη συναυλία των Muse εδώ!

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου

Ilia Darlin
[Του Βαγγέλη Ορφανίδη]


Η Ilia Darlin άνοιξε το Ejekt λίγο πρις τις 6 το απόγευμα και κατάφερε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του να κρατήσει τα περίπου 500 άτομα που ήταν εκείνη την ώρα στην πλατεία νερού, μπροστά στη σκηνή, κάτω από τον καυτό ήλιο. Και όχι άδικα. Ήταν μία πολύ προσεγμένη εμφάνιση με όμορφα επινοημένες χορογραφίες και μία δυνατή μπάντα!

Η Ilia, μας έδειξε τις εντυπωσιακές της φωνητικές ικανότητες (εντάξει και τις καμπύλες της) μέσα από νέο υλικό που για κάποιο λόγο θα έλεγα ότι Λαναντελρεϊζει λίγο. Και όχι τυχαία, αφού τα νέα της κομμάτια έχουν περάσει από τα έμπειρα χέρια ανθρώπων που έχουν δουλέψει μαζί με τη Lana. Ναι, μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε τη dance πλευρά της Ilia, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά από περίπου μισή ώρα μας αποχαιρέτησε, αποσπώντας δίκαια τα χειροκροτήματα του κοινού.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου

The Temples
[Του Θωμά Τζίτζη]

Οι πιτσιρικάδες Temples, λίγο πριν τις 19:00, ανέβηκαν στη σκηνή του Ejekt για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον πρώτο δίσκο τους αλλά και κάποια καινούρια από τον δεύτερο που σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει. Η ζέστη που υπήρχε εκείνη την ώρα δεν μας άφηνε να απολαύσουμε την τετράδα από την Αγγλία, όπως φάνηκε και στον ίδιο τον frontman ο οποίος σκούπιζε το πρόσωπο του συνεχώς.

Μέσα στη μία ώρα της εμφάνισής τους, όμως, οι Temples έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής. Η πιασάρικη ψυχεδελική ροκ τους και τα κομμάτια τους με τον όμορφο ρυθμό πήραν με το μέρος τους αρκετό κόσμο. Μπορεί σχεδόν όλοι από το κοινό να μην γνώριζαν τα περισσότερα τραγούδια τους αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, καθώς οι Άγγλοι κέρδισαν επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στην παρθενική τους συναυλία στην Αθήνα. Προφανώς η Πλατεία Νερού γέμισε λόγω των Muse αλλά όταν οι support καλλιτέχνες παίζουν σαν τους Temples, τότε διπλό το καλό. 

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου

UNKLE
[Της Δήμητρας Τζαβάρα]

Οι UNKLE ήταν για κάποιους το main show της βραδιάς. Εμφανίστηκαν πολύ πριν ακόμα νυχτώσει (ίσως αρκετά νωρίς για το είδος μουσικης τους) και αυτό ήταν βέβαιο πως θα κοστίσει στην ένταση του live τους. Στο videowall αναρτήθηκε ένα μήνυμα που παραπέμπει στο νέο τους τραγούδι :

ΑLL ARTISTS
ARE EITHER
COWBOYS OR
INDIANS


Το κοινό τους υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χειροκρότημα. Μετά την ατμοσφαιρική εισαγωγή, πολύ σύντομα ανέβασαν την ένταση με το τρίτο τους τραγούδι, το “Restless”. Το “Burn my shadow” ήταν αναμενόμενο για τη συνέχεια, αλλά και κομβικό για να ζεσταθεί το κοινό. Ο ήχος είχε την κατάλληλη ένταση. Δυνατός ρυθμός που δινόταν από τα drums, αλλά και τα dj loops του James Lavelle που συνόδευαν τις πολύ καλές ερμηνείες. Η Liela Moss (The Duke Spirit) εκτέλεσε με το δικό της στυλ κομμάτια με ιδιαίτερη ερμηνεία, ενώ ο Steven Young έδωσε μια πιο σκοτεινή διάθεση.

Όταν πλέον είχε νυχτώσει, τα "Τοuch me" και "Reign" απογειώσαν τη συναυλία. Χωρίς διάλειμμα συνέχισαν με το πρόγραμμα που αναμενόταν στο encore, και με μια πολύ ωραία εκτέλεση του “The Answer” μας άφησαν σε κέφι και έτοιμους να υποδεχθούμε τους Muse.

Setlist

Eye for an Eye
Hold My Hand
Restless
Burn My Shadow
Lonely Soul
Morning Rage
Be There
Touch Me
Reign
Heaven
In a State
The Answer

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου

Διάβασε το αναλυτικό μας άρθρο για τη συναυλία των Muse εδώ!

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια