Tiger Lillies @ Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη 25-8-2015

Tiger Lillies @ Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη 25-8-2015

Οι Tiger Lillies φέρανε το καινούριο τους άλμπουμ, Madame Piaf, και στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστηκε φορες
Από την αρχή της πορείας τους, περισσότερα από είκοσι χρόνια πριν, οι Tiger Lillies ήταν ένα πολύ δραστήριο σχήμα. Οι στούντιο δουλειές τους δε σταμάτησαν να κυκλοφορούν τακτικά, παρά το σχετικό μεγάλο αριθμό ενδιάμεσων συνεργασιών με άλλα σχήματα και συμμετοχών με επιτυχία σε διάφορες μουσικές παραστάσεις. Έτσι έγινε και φέτος, με τα μισά του 2016 να τους βρίσκει με δύο καινούρια άλμπουμ και μία παράσταση βασισμένη στη μουσική του Cole Porter.

Το πρώτο άλμπουμ, με τίτλο Goosebumps, αποτελεί ουσιαστικά το soundtrack μιας αναβίωσης της παλιότερης σειράς τρόμου με τον ίδιο τίτλο, η οποία παίζεται φέτος στη Βρετανία. Το δεύτερο, που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού, έχει περισσότερο μουσικό χαρακτήρα και μπορεί να υποστηρίξει κάτι που μοιάζει περισσότερο με συναυλία παρά με θεατρική παράσταση. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη ζωή και τα έργα της Edith Piaf, όπως φανερώνει και ο τίτλος,‘Madame Piaf’, και αποτελείται από δεκαεπτά τραγούδια με λίγα βιογραφικά στοιχεία, αλλά και διασκευές σε κλασικά τραγούδια της Γαλλίδας τραγουδίστριας.

Με αυτό το άλμπουμ, αλλά και με αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν, η τριάδα ανέβηκε στο Θέατρο Δάσους την τελευταία Πέμπτη του καλοκαιριού. Οι Tiger Lillies έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε περίμενα σαφώς περισσότερο κόσμο από τις περίπου δύο χιλιάδες που γέμισαν το μισό θέατρο. Η συναυλία άρχισε, χωρίς πολλή καθυστέρηση, λίγο μετά τις 21:30 με την απουσία εξυψωμένης σκηνής να επιβάλλει μια «νεκρή ζώνη» στην ορχήστρα του θεάτρου, η οποία υποχώρησε σταδιακά με αρκετό κόσμο να προτιμάει να κάτσει οκλαδόν στο τσιμέντο, παρά στις κερκίδες.

Όποια κι αν ήταν η απόσταση, όμως, η μουσική των Tiger Lillies δύσκολα θα σε άφηνε ανεπηρέαστο. Πολλοί μπορεί να περίμεναν κάτι διαφορετικό, αλλά ακούσαμε σχεδόν ολόκληρο το άλμπουμ ‘Madame Piaf’, από το οποίο ξεχωρίζουν τραγούδια όπως το ‘Lovers For A Day’ και το πιο ζωηρό ‘Beat The Pain’. Δε θα μπορούσαν να λείψουν οι διασκευές που συμπεριλαμβάνονται, τις οποίες το κοινό αναγνώρισε και επευφήμησε αμέσως, ‘La Vie En Rose’ και το ‘No Regrets’, που είναι μια αγγλική έκδοση του ‘Non, Je Ne Regrette Rien’. Η φωνή και η ερμηνεία του Martyn Jacques ήταν αψεγάδιαστη, όπως και το παίξιμο των Adrian Stout και Jonas Golland στο πλάι του.

Μετά το τέλος του άλμπουμ, οι τρεις τους απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, ζητώντας, όπως συνηθίζουν, «παραγγελιές». Τις πολλές φωνές ακολούθησαν δύο ερμηνείες στα αγαπημένα ‘Maria’ και ‘Start A Fire’, ενώ μετά από μια σύντομη αποχώρηση επανήλθαν για να κλείσουν την εμφάνισή τους με το ‘Crack Of Doom’.

Οι δύο ώρες με τη μουσική τους πέρασαν αρκετά γρήγορα την καλοκαιρινή αυτή βραδιά, που έκλεισε με το συγκρότημα να μοιράζει φωτογραφίες, αυτόγραφα και λίγα λόγια με τον κόσμο που το επιθυμούσε και τους υπόλοιπους να κατηφορίζουν προς την πόλη. Την επόμενη φορά ίσως τους δούμε σε κάποιο κλειστό χώρο, όπου η ατμόσφαιρα που δημιουργούν θα έχει μια διαφορετική αίγλη. Σίγουρα, πάντως, δε θα αργήσουν να επιστρέψουν.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα