Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων [14.09.2016]

Το κοινό του Θανάση, οι πιστοί συνοδοιπόροι του ήταν όλοι εκεί.
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Δήμητα Κανάκη και το Mixgrill.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των συναυλιών, που υποδέχεται τους καλλιτέχνες, μετά το πέρας των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων στην πόλη των Αθηνών. Ανάμεσά τους δεν μπορούσε να λείπει και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καλωσορίστηκε γι' άλλη μια φορά με τον πιο θερμό και ηχηρό τρόπο, την Τετάρτη 14/9 στον χώρο της Τεχνόπολης.

Το κοινό του Θανάση, οι πιστοί συνοδοιπόροι του ήταν όλοι εκεί -και δεν υπερβάλλω-. Μόλις και μετά βίας κατόρθωνες να μπεις στο εσωτερικό της Τεχνόπολης, όπου χιλιάδες κόσμος είχε στηθεί σε μια χαοτική ουρά, που έφτανε μέχρι την πλατεία και αν δεν κρατούσες το χέρι του διπλανού σου, θα τον έχανες (όπως και μου συνέβη)!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολη 2016 MixGrill

Το άνοιγμα της συναυλίας και πριν τις 21:00 έκαναν οι "Largo", ένα εξαμελές συγκρότημα με βαλκανικές, ηπειρωτικές και ρεμπέτικες καταβολές. Οι πέντε συνθέσεις που μας τραγούδησαν, αποτελούν και το δίσκο τους (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Θανάση Παπακωνσταντίνου). Αξίζει να τους δει κανείς ζωντανά και να ακούσει τη μουσική τους που είναι τόσο επίκαιρη και λυρική ταυτόχρονα.

Γύρω στις 21:20 και υπό τις ιαχές του κόσμου, ο Θανάσης ανέβηκε στη σκηνή και παρέα με το "μαντολινομπούζουκό" του μας τραγούδησε το "Κάτω απ' το μαξιλάρι". Ό,τι επακολούθησε ήταν αναμενόμενο. Μα αυτό το αναμενόμενο ήταν που χρειαζόμασταν! Σε κάθε του τραγούδι η Τεχνόπολη σχεδόν έπαιρνε φωτιά από τα καπνογόνα, η οποία έσβηνε ύστερα από τα νερά που έλουζαν συνεχώς τα κεφάλια μας. Γι' αυτό ο Θανάσης ζήτησε ευγενικά προς το τέλος από το κοινό του να μην πετάει το νερό στα καλώδια -αλλά προς το μέρος του- διαφορετικά θα καταστρεφόταν η συναυλία.Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Μέσα σε ένα τρίωρο ακούσαμε τα περισσότερα από τα εμβληματικά του κομμάτια, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από την Ματούλα Ζαμάνη και τον Αλέξανδρο Κούστα, ενώ ξεχωριστή μνεία έκανε στον Δημήτρη Μυστακίδη, λόγω της 15χρονης συνεργασίας τους. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν κι από τους τρεις ήταν τα: "Τειρεσίας", "Όταν χαράζει", "Σιμούν", "Ηλιόπετρα", "Αχ και στην Αμερική", "Ανδρομέδα", "Διάφανος", "Πεχλιβάνης"(όπου έγινε το γνωστό πάρτι), "Αποσπερίτης", "Παξιμάδια", "Μιλώ για σένα", "'Ερημα κορμιά", "Παλιά πληγή", "Τ' όνειρο", "Η ουρά του αλόγου", "Βασιλιάς".

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολη 2016 MixGrill

Οι συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι από εκείνες τις ελάχιστες, τις ιδιαίτερες, που δε θα έχανες με τίποτα! Ή αλλιώς είναι από εκείνες, που έχουν ταυτότητα, που ξέρεις τι θα αντικρίσεις, που δεν περιμένεις την έκπληξη για να εντυπωσιαστείς. Πηγαίνεις, όπως θα πήγαινες σε μια γιορτή, που όπως κάθε χρόνο δε γίνεται να λείπεις. Η μουσική και οι στίχοι του εκπέμπουν τέτοιο βάθος, δύναμη και ποιητικότητα που σε παρηγορούν και σε διασκεδάζουν ταυτόχρονα. Τέτοια ήταν και η συναυλία που ζήσαμε. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο, όταν φεύγεις από μια συναυλία να ακούς ανθρώπους  να λένε πόσο όμορφα πέρασαν και τον Θανάση να λέει πως δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο...

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Τεχνόπολη 2016 MixGrill

Συντελεστές:
Θανάσης Παπακωνσταντίνου: λαούτο, μπουζούκι, μπουζουκομάνα, τραγούδι
Ματούλα Ζαμάνη: τραγούδι
Αλέξανδρος Κούστας: τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο
Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Ηχοληψία : Μάκης Πελοπίδας & Κλεάνθης Καραπιπέρης
Φωτισμοί : Χρήστος Λαζαρίδης & Βασίλης


Διαβάστε ακόμα το "Λεπτό προς Λεπτό" άρθρο μας.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
9,7 / 10 (σε 7 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα