13 ταινίες μέχρι το τέλος του 2016

12 ταινίες μέχρι το τέλος του 2016

Αν ψάχνετε λόγους για να επισκεφτείτε μια κινηματογραφική αίθουσα, εδώ θα βρείτε 12 ταινίες που η ομάδα του MixGrill αναμένει με ανυπομονησία ή (και) περιέργεια.
Διαβάστηκε φορες
Οι θερινοί κινηματογράφοι βρίσκονται πλέον στις τελευταίες ημέρες λειτουργίας τους και οι εταιρείες διανομής παίρνουν θέσεις μάχης για τη νέα σεζόν στις χειμερινές αίθουσες. Μέχρι τα τέλη του 2016 έχει ήδη ανακοινωθεί η κυκλοφορία αρκετών ταινιών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα βαριά χαρτιά βρίσκονται, άλλωστε, ήδη στις φαρέτρες και πρόκειται να εκτοξευτούν τις τελευταίες εβδομάδες του έτους, παραδοσιακά λόγω Χριστουγέννων, αλλά και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις οσκαρικές υποψηφιότητες.

Αν ψάχνετε λόγους για να επισκεφτείτε μια κινηματογραφική αίθουσα, εδώ θα βρείτε 12 ταινίες που η ομάδα του MixGrill αναμένει με ανυπομονησία ή (και) περιέργεια. Απομένει να φανεί αν θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες μας.

13 ταινίες μέχρι το τέλος του 2016

The Girl on the Train (αναμένεται στις 6 Οκτωβρίου)

Μετά από την επιτυχία που γνώρισαν θρίλερ μυστηρίου όπως τα "Prisoners" και "Gone Girl" τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας, φαίνεται πως τον Οκτώβριο θα μας δοθεί ξανά ένας καλός λόγος για να επισκεφτούμε την πλησιέστερη κινηματογραφική αίθουσα: η νέα ταινία του Tate Taylor ("The Help", "Pretty Ugly People") "The Girl on the Train". Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Paula Hawkins και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα συναντήσουμε την Emily Blunt, που βλέπει την καριέρα της διαρκώς να ανεβαίνει. Υποδύεται την Rachel Watson, μία χωρισμένη γυναίκα που αποκτά εμμονή με ένα νεαρό αγαπημένο ζευγάρι καθώς το παρακολουθεί από το παράθυρο του τρένου που την μεταφέρει καθημερινά στη δουλειά της. Τι σχέση έχει το ζευγάρι με τον πρώην σύζυγό της και την νυν σύντροφό του και τι θα γίνει όταν η Rachel θα ξυπνήσει μια μέρα μετά από hangover γεμάτη μελανιές και χτυπήματα; Θα το ανακαλύψουμε επί της οθόνης…



Inferno (αναμένεται στις 13 Οκτωβρίου)

Μετά από τις δύο αρκετά επιτυχημένες μεταφορές γνωστών βιβλίων του Dan Brown στη μεγάλη οθόνη ("The Da Vinci Code" το 2006 και "Angels & Demons" το 2009), ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Ron Howard παρουσιάζει το "Inferno", το οποίο βασίζεται στο πιο πρόσφατο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, βασικός χαρακτήρας είναι ο καθηγητής Robert Langton, που καλείται να λύσει ένα ακόμα μυστήριο. Το χαρακτήρα φυσικά υποδύεται ξανά ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar Tom Hanks. Δίπλα του έχει τη Felicty Jones στο ρόλο της μυστήριας Sienna Brooks, ενώ βιβλίο διασκεύασε για τις ανάγκες του σεναρίου ο επίσης βραβευμένος με Oscar David Koepp.



Η Υπηρέτρια (Agassi  / The Handmaiden, πρώτη προβολή στις 27/9 στις Νύχτες Πρεμιέρας, αναμένεται στο κανονικό πρόγραμμα στις 13 Οκτωβρίου)

Μετά το θαρραλέο χολυγουντιανό του βήμα με το "Stoker", ο Chan-wook Park επιστρέφει στα πάτρια εδάφη του για να μεταφέρει στον κινηματογράφο το μυθιστόρημα "Fingersmith" της Ουαλής Sarah Waters. Κι αν αυτός ο συνδυασμός αρχικά προξενεί απορίες, η σεναριακή προσαρμογή του βιβλίου (με σύμπραξη και του ίδιου του Park) στα δεδομένα της Κορέας φαίνεται απολύτως ταιριαστή. Στην κατεχόμενη από την Ιαπωνία Κορέα του 1930 ένας απατεώνας ονόματι Fujiwara σχεδιάζει να κάνει την τύχη του με την προίκα της Hideko, μιας πλούσιας κληρονόμου. Για να το επιτύχει, φροντίζει η Hideko να προσλάβει ως καμαριέρα την Sook-Hee, μια κλέφτρα που έχει ως στόχο να πείσει τη Hideko να παντρευτεί τον Fujiwara. Η εξέλιξη της ιστορίας όμως είναι απρόβλεπτη. Αισθησιασμός, σαγήνη, μυστήριο και αγωνία από έναν δημιουργό που μετά την τριλογία της Εκδίκηση (ποιος μπορεί να ξεπεράσει το "Oldboy";) πείθει ότι ο τρόμος δεν είναι μόνο θέμα εικόνας.



Τόνι Έρντμαν (Toni Erdmann, πρώτη προβολή στις 29/9 στις Νύχτες Πρεμιέρας, αναμένεται στο κανονικό πρόγραμμα στις 27 Οκτωβρίου)

Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους της Maren Ade κατόρθωσε να αποδείξει στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών ότι ο γερμανικός κινηματογράφος έχει ακόμα παλμό. Μπορεί το "Toni Erdmann" να μην κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα, αλλά απέσπασε πολλά χειροκροτήματα και εξαιρετικές κριτικές. Κάπως έτσι κέρδισε και τη θέση του στις ελληνικές αίθουσες. Μια σχέση κόρης-πατέρα που περιορίζεται στα στοιχειώδη τηλεφωνήματα στα γενέθλια ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν ο πατέρας αποφασίζει να ακολουθεί την κόρη του στο χώρο εργασίας της για να διαπιστώσει κατά πόσον είναι ευτυχισμένη. Με χοντροκομμένο χιούμορ και μόνιμη διάθεση για πλάκα εισβάλλει στην προσωπική της ζωή και φέρνει τα πάνω κάτω. Μια γλυκόπικρη ταινία που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Οι γιάπηδες  θα μπορούσαν να πάρουν ένα πολύ καλό μάθημα ζωής, αν και πολύ αμφιβάλλουμε αν θα την προσέξουν καν στο πρόγραμμα προβολών.



Doctor Strange (αναμένεται στις 27 Οκτωβρίου)

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες ταινίες σούπερ ηρώων βασισμένες σε κάποιο κόμικ κάνουν την εμφάνισή τους. Η πρωτιά σε αυτό τον τομέα σίγουρα ανήκει στη Marvel, η οποία φέρνει ακόμα έναν πολύ γνωστό χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη.  Ο λόγος για τον "Doctor Strange" που όπως προδίδει ο τίτλος κάνει αναφορά στον Dr. Stephen Strange, έναν πασίγνωστο γιατρό με ισχυρές μαγικές ικανότητες. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ενσαρκώσει ο πολύ καλός Benedict Cumberbatch, ενώ πέραν αυτού άξιο αναφοράς είναι και το υπόλοιπο καστ στο οποίο περιλαμβάνονται ονόματα όπως της Rachel McAdams, της Tilda Swinton, τoυ Chiwetel Ejiofor και του Mads Mikkelsen. Η σκηνοθεσία αποτελεί δουλειά του μέχρι πρότινος μετρ των ταινιών τρόμου Scott Derrickson.



Σνόουντεν (Snowden, αναμένεται στις 3 Νοεμβρίου)

Λίγοι δεν γνωρίζουν πλέον την ιστορία του Edward Snowden, ο οποίος από ένα ακόμη όνομα στο μισθολόγιο της NSA «κατάφερε» να γίνει ένας από τους πλέον καταζητούμενος ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Οι αποκαλύψεις του για το δίκτυο παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τάραξαν συθέμελα το πολιτικό σκηνικό, αν και πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού δεν έχουμε δει κάποιο ιδιαίτερα ουσιαστικό μέτρο. Ο Oliver Stone καταπιάνεται με ένα ακόμα κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ, επιλέγοντας τον Joseph Gordon-Levitt στο ρόλο του Snowden. Διαβάζουμε ότι η ταινία προβαίνει σε ηρωωοποίηση του πρώην πράκτορα, ο οποίος σαν νέος Serpico καταγγέλει τις αυθαιρεσίες του συστήματος που μέχρι πρότινος υποστήριζε. Ήρωας ή όχι, ο Snowden βοήθησε να συμπληρώσουμε ένα κομμάτι για τον σύγχρονο κόσμο που όχι μόνο μας έλειπε, αλλά αγνοούσαμε καν την ύπαρξή του. Προτείνουμε να δείτε το Snowden σε συνδυασμό με το ντοκιμαντέρ "Citizenfour" της δημοσιογράφου Laura Poitras (την οποία υποδύεται η Melissa Leo στην ταινία του Stone και η οποία επέστρεψε φέτος με ένα ντοκιμαντέρ για τον έτερο «προδότη» Julian Assange).



Σύμμαχοι (Allied, αναμένεται στις 24 Νοεμβρίου)

Οι (ή Η) "Άδωξοι Μπάσταρδη" το 2009 ήταν η αρχή για τη συμμετοχή του πιο ώριμου από ποτέ υποκριτικά Brad Pitt σε μία σειρά από πολεμικές δραματικές ταινίες, όπως οι "World War Z" (2013) και "Fury" (2014). Το 2017 θα τον δούμε στην σατιρική ταινία "War Machine" και στο "World War Z 2". Στο μεταξύ, τον προσεχή Νοέμβριο κυκλοφορεί το "Αllied" στο οποίο πρωταγωνιστεί ως αξιωματικός μυστικών υπηρεσιών που γνωρίζει και ερωτεύεται την αντιστασιακή και σαγηνευτική Marion Cotillard κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την ταινία σκηνοθετεί ο Robert Zemeckis ("Back to the Future", "Forrest Gump", "Cast Away") και εμείς ελπίζουμε πως η δυνατή συνεργασία των τριών θα αξίζει τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από την ταινία, για τους σωστούς όμως λόγους.



Arrival (αναμένεται στις 8 Δεκεμβρίου)

Είκοσι χρόνια μετά την Επαφή ("Contact") της Jodie Foster με την εξωγήινη ζωή, ο Dennis Villeneuve επιχειρεί τη δική του επαφή με το Sci-Fi, λίγο πριν αφοσιωθεί στην απαιτητική συνέχεια του "Blade Runner". Μυστηριώδη οχήματα προσγειώνονται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και η ανθρωπότητα προσπαθεί να προσεγγίσει τα αγωνιώδη ερωτήματα που γεννιούνται. Η Amy Adams μαζεύει το μπούστο της για να υποδυθεί τη γλωσσολόγο Louise Banks και ο Jeremy Renner αφήνει κατά μέρος το τόξο του Hawkeye για το ρόλο του μαθηματικού Ian Donnelly. Βλέποντας το trailer δημιουργούνται (άσχημοι) συνειρμοί με τις ταινίες που σήμαναν τον πρόωρο κατήφορο του Shyamalan (με πρώτη αν και όχι... χειρότερη το "Signs"). Στον Villeneuve όμως έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη.



Rogue One: A Star Wars Story
(αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου)

Πριν από περίπου ένα χρόνο είδαμε την έβδομη ταινία του γνωστού franchise "Star Wars", η οποία άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω συνέχεια της ιστορίας. Ωστόσο, φέτος ήρθε η ώρα για την πρώτη τελείως αυτόνομη ταινία της σειράς με τίτλο "Rogue One: A Star Wars Story", που μας γυρνάει πίσω στο χρόνο και ειδικότερα στα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ του Episode 3 και 4, αλλά παράλληλα –με βάση τα trailers– σηματοδοτεί και την επιστροφή του Darth Vader, ίσως πιο γνωστού κακού της μεγάλης οθόνης. Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Gareth Edwards, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Jyn Erso ενσαρκώνει η Felicity Jones, τις οποίας οι μετοχές φαίνεται ότι έχουν ανέβει ραγδαία, καθώς πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ("Inferno", "A Monster Calls").



Silence (αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου)

Τρία χρόνια μετά τον άκρως επιτυχημένο "Λύκο της Wall Street" ο Martin Scorsese επιστρέφει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη με μία ταινία που προσπαθούσε να γυρίσει από το 1991! Το "Silence" βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιάπωνα συγγραφέα Shūsaku Endô και αφηγείται την ιστορία μερικών Ιησουιτών ιεραποστόλων του 17ου αιώνα που διώχθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ιαπωνία. Εκεί θα αναζητήσουν τον ιερέα Gristovao Ferreira (Liam Neeson), ο οποίος φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει την πίστη του όταν είδε πως ο Θεός "σωπαίνει"… H εντυπωσιακή οπτική αλλαγή του Liam Neeson, το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε ενόσω πραγματοποιούνταν σεισμικές δονήσεις στην Ταϊπέι αλλά και το ότι θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Martin Scorsese μέχρι σήμερα με διάρκεια 195 λεπτά (!), είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μας έχουν εξάψει την περιέργεια για να δούμε εάν 3 χρόνια απουσίας και 3 ώρες και 3 τέταρτα άξιζαν τον κόπο.

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποιο trailer ή teaser.

Passengers (αναμένεται στις 29 Δεκεμβρίου)

Ο ταλαντούχος Morten Tyldum ("Headhunters", "The Imitation Game") δήλωσε πως το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία είναι η σημασία του να ζει κανείς μια ζωή γεμάτη. Συνέχισε, δε, λέγοντας πως κάθε γενιά έχει το δικό της κινηματογραφικό love story και για εκείνον η ιστορία αγάπης της δικής μας γενιάς θα είναι αυτή. Η Jennifer Lawrence και ο Chris Pratt πραγματοποιούν ένα διαστημικό ταξίδι με στόχο την εγκατάσταση σε άλλον πλανήτη. Ωστόσο, λόγω δυσλειτουργίας θα ξυπνήσουν από τη νάρκη στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονταν 70 χρόνια πριν φτάσουν στον προορισμό τους και... θα ερωτευθούν! Πρωτότυπη περιπέτεια που λογικά θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού εν μέσω χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ αν μη τι άλλο το κινηματογραφικό ζευγάρι -τουλάχιστον οπτικά- είναι κάτι παραπάνω από ταιριαστό! Συμμετοχή-έκπληξη του Michael Sheen σε ρόλο δυσλειτουργικού ρομπότ-barman!



La La Land (αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου)

Ο Damien Chazelle, δημιουργός του υπέροχου "Whiplash" και σεναριογράφος –μεταξύ άλλων- του "10 Cloverfield Lane", επιστρέφει με το "La La Land", το ρομαντικό musical που "ενώνει" για τρίτη  φορά τους Emma Stone και Ryan Gosling, το κινηματογραφικό ζευγάρι με την εκρηκτική χημεία. Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας ενθουσίασε κοινό και κριτικούς –αλλά και συναδέλφους, με τον Tom Hanks να διακόπτει συνέντευξη τύπου για την ταινία του "Sully" μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την εν λόγω ταινία– και βάζει πλώρη για τα βραβεία Oscar με την Emma Stone να έχει ήδη κατακτήσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο ιταλικό φεστιβάλ. Υψηλές, λοιπόν, οι προσδοκίες μας για την ιστορία του πιανίστα Sebastian που ερωτεύεται την φιλόδοξη ηθοποιό Mia στο Los Angeles περασμένων ετών.




Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον τις ταινίες:
Χουλιέτα (Julieta, αναμένεται στις 20 Οκτωβρίου)
Ι, Daniel Blake (αναμένεται στις 3 Νοεμβρίου)
Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς (The Light Between Oceans, αναμένεται στις 10 Νοεμβρίου)
Βαϊάνα (Moana, αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου)
Captain Fantastic (δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση για την πρεμιέρα)
Swiss Army Man (δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα βρει διανομή)

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα