caravan_project_mix_grill

Το CARAVAN PROJECT είναι εδώ!

Το Caravan Project είναι εδώ!! Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ!! Ας τον ανακαλύψουμε μαζί!!
Διαβάστηκε φορες
Caravan Project

Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ
 
Το Caravan Project είναι στο Μεταξουργείο
και σας προσκαλεί στα εγκαίνια των δράσεων του,
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19.30
 στην Πλατεία Αυδή.





Δύο σκηνές yurt έχουν στηθεί στην πλατεία Αυδή όπου η ομάδα του Caravan Project σας περιμένει για να σας γνωρίσει έναν άλλον κόσμο, με δράσεις και εκδηλώσεις ανοιχτές  για όλους. Με όχημα το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία και την αφήγηση, το Caravan Project από το 2011, φέρνει στο φως ανθρώπινες ιστορίες, που εμπνέουν και συγκινούν, αναδεικνύοντας μια εμψυχωτική πλευρά της χώρας. 

Στο μεγάλο yurt φιλοξενείται μία πολυμεσική έκθεση ανοιχτή στο κοινό, με άξονα τις ιστορίες και το οδοιπορικό του Caravan Project στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, αποσπάσματα από τα ημερολόγια των μελών της ομάδας, κείμενα, αρχειακό υλικό, εικαστικές αναπαραστάσεις και διαδραστικά εκθέματα.  Στο πλαίσιο της έκθεσης  υλοποιούνται  εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων.  Στο μικρό yurt οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ των δημιουργών της ομάδας και αυτοτελείς μικρές ιστορίες. 

Ταυτόχρονα, η ομάδα έχει προσκαλέσει κατοίκους και φίλους της γειτονιάς του Μεταξουργείου, αλλά και δημιουργούς από τον τομέα των οπτικακουστικών τεχνών σε μια σειρά από εργαστήρια (ντοκιμαντέρ, ήχος, φωτογραφία), με σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας, όπου θα ιχνηλατηθούν και θα μεταφερθούν πτυχές του δημόσιου χώρου, ανθρώπινοι χαρακτήρες, ασυνέχειες και μεταβάσεις και αφηγήσεις που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες.

Επιμέρους δρώμενα, όπως προβολές ντοκιμαντέρ, καλλιτεχνικά εργαστήρια, συναυλίες, παραστάσεις και κοινοτικές δράσεις θα πλαισιώσουν την δράση του Caravan Project.

Το Caravan Project θα παραμείνει στην Πλατεία Αυδή έως και τις 5 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, του Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και με την πολύτιμη συμμετοχή κατοίκων και φίλων και εθελοντών από την περιοχή του Μεταξουργείου.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα ανακοινωθεί επίσημα και θα συζητηθεί με το κοινό το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πολυμεσική έκθεση και προβολές των ντοκιμαντέρ του Caravan Project. 

Τι είναι το Caravan Project

Το οδοιπορικό του Caravan Project ξεκίνησε το 2011 με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο ανθρώπινες ιστορίες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν, να συν-κινήσουν και να δημιουργήσουν χώρους αναστοχασμού και μετάπραξης. 

Με όχημα το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία και την αφήγηση, το Caravan Project ταξίδεψε από τα Πομακοχώρια μέχρι την Κρήτη, από το Καστελλόριζο μέχρι την οροσειρά του Γράμμου, από τη Μάνη μέχρι το Αγιο Ορος, δημιουργώντας μια μικρή κιβωτό ανθρώπινων ιστοριών, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η διαφορετικότητα και ο πλουραλισμός των φωνών. 

Στη συνέχεια, με δύο κυκλικές μογγολικές σκηνές (yurt) και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, το Caravan Project στάθμευσε σε 6 ελληνικές πόλεις, καλώντας τον κόσμο από τις ντόπιες κοινωνίες να συμμετάσχει ενεργά σε μία σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις: Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Νίδα, Θεσσαλονίκη και, τώρα, τελευταίος σταθμός η Αθήνα και το Μεταξουργείο της.

Επιθυμία της ομάδας του Caravan Project, ήταν να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης, απευθύνοντας στις ντόπιες κοινωνίες ένα ανοιχτό κάλεσμα, για να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία, το βίωμα, καταλύοντας την κοινωνική απομόνωση. 

Το Caravan Project σε αριθμούς

Ήδη το Caravan Project ολοκλήρωσε τις δράσεις του σε Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Ρέθυµνο, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη σε συνεργασία µε Δήµους και τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικές δοµές και εξέχοντες πολιτιστικούς οργανισµούς. Αξίζει να σας µεταφέρουµε ενδεικτικά ότι µέχρι και σήµερα:

  • 6.300 άτοµα έχουν επισκεφθεί την πολυµεσική του έκθεση
  • 4.000 µαθητές σχολείων έχουν συµµετάσχει στα εκπαιδευτικά του προγράµµατα
  • 3.500 άτοµα έχουν παρακολουθήσει προβολές ντοκιµαντέρ 
  • 1000 άτοµα έχουν συµµετάσχει σε κοινοτικές  δράσεις
  • 12  ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους και πάνω από 20 μικρο-ιστορίες, δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού του Caravan Project, τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ 
  •  πάνω από 60 ιστορίες έχουν συγκεντρωθεί στο πρώτο ανοιχτό αρχείο ιστοριών που λειτουργεί στην πλατφόρμα caravanproject.org 

Caravan Project: 14 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου || Πρόγραμμα Δράσεων  

Όλες οι δράσεις του Caravan Project είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή. 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιμέρους αλλά και επιπλέον δράσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.
  • ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Προβολές ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και ημερολόγια, φωτογραφίες, καταθέσεις και βιώματα ανθρώπων που βρέθηκαν στο ταξίδι του Caravan Project θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στην έκθεση που θα λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή (17:30 -21:00) και Σάββατο- Κυριακή  (10:30 - 14:30 & 17:30 - 21:00).
  •   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 
Ντοκιμαντέρ και Αφήγησης : μια κινηματογραφική  περιπέτεια  ενδοσκόπησης,  μέσα από την ανάγκη συνάντησης με τον  άλλον. Με εισηγητές τον Χρήστο Καρακέπελη και τον Στρατή Βογιατζή.

Tοπογραφίες: Αφήγηση-Φωτογραφία-Αρχείο: οι μνήμες ξετυλίγονται και μέσα από τα θραύσματα των αφηγήσεων, τις αναμνηστικές φωτογραφίες, τις σιωπές και τα βλέμματα, συλλέγονται προσωπικές ‘τοπογραφίες’ για την περιοχή του Μεταξουργείου. Με εισηγητές την Αλεξάνδρα Σαλίμπα και τον Γιάννη Κωσταρή

Ηχοϊστορίες από το Μεταξουργείο. Με εισηγητές τον Γιώργο Σαμαντά και την Ντάνα Παπαχρήστου / Akoo-0. 

Μοντάζ. Με εισηγήτρια την Ιωάννα Πογιατζή
  •   ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Η Καμηλοπάρδαλη,  από τους κουκλοπαίχτες "Hop Signor Puppet Theater" 
Ημέρα και Ωρα: 27/10 στις 21:00

ΛΕΠΙΣΕΛΠΙΣ, από την ομάδα όχι παίζουμε / UrbanDig Project, αυτοτελής συνέχεια της παράστασης ΛΕΠΙΣ (Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας). Πρόκειται για μία συνάντηση μεταξύ ενός θεατή και ενός θεατρικού χαρακτήρα, ορφανού, που ψάχνει ιστορίες για να συνθέσει τη μορφή της μητέρας του.
Ημέρες: Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Ώρες: 17:30-22:30 (κάθε 30 λεπτά με ραντεβού)

Θα προστεθούν και άλλες παραστάσεις.
  •   ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 16/10 έως 2/11 στις 20:30
  •      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
Εκπαιδευτικές δράσεις και τριήμερο σεμινάριο γύρω από τον κόσμο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή μαθητών από επιλεγμένα σχολεία της περιοχής 
Ημέρες: από τις 17/10 έως 21/10 και από 1/11 έως 4/11
  •   ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Με αφορμής τις διαφορετικές εθνότητες της πόλης και με επίκεντρο την ανάδειξη της αξίας της πολυπολιτισμικότητας, η δράση θα περιλαμβάνει γεύμα και μουσική από τις παραδόσεις των συμμετεχόντων.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project
www.caravanproject.org  

Ακολουθήστε το Caravan Project
facebook.com/caravanproject.org 
twitter.com/caravanproject_ 
instagram.com/caravanproject  

Παρακολουθήστε τα video του
vimeo.com/caravanproject
youtube.com/user/AnotherWorldIsHere

Δηλώστε συμμετοχής για εθελοντισμό:
http://www.caravanproject.org/symmetoxi/ypostirixi/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ 
 
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές, διαχρονικές και θετικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.





Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα