Συγχαρητήρια του Tom Waits στον Bob Dylan

Διαβάστηκε
Ο Tom Waits, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Bob Dylan για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας που κατέκτησε!Ο Tom Waits, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Bob Dylan για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας που κατέκτησε!

Ο θρυλικός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Ντίλαν πήρε το πολυπόθητο βραβείο, μιας και "έχει δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη μεγάλη αμερικανική παράδοση τραγουδιών".


Ο 75χρονος Μπομπ Ντίλαν, γίνεται ο 259ος Αμερικανός που κερδίζει το βραβείο Νόμπελ. Το βραβείο δίνεται σε κάποιον που έχει δώσει "στο χώρο της λογοτεχνίας το πιο σημαντικό έργο σε μια ιδανική κατεύθυνση".

Επιπλέον, η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι η Sara Danils, γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας, περιγράφει τον Ντίλαν ως "ένα μεγάλο δειγματολήπτη... και για 54 χρόνια κάνει το ίδιο δηλαδή μας αφήνει ν' ανακαλύπτουμε τον εαυτό του. Στον κλασσικό πλέον δίσκο του 'Blonde on Blonde', παρατηρείς "Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μουσικής του παιδείας είναι ο τρόπος της ομοιοκαταληξίας που κάνει, βάζοντας μαζί τα ρεφρέν, καταδεικνύοντας γι' ακόμα μια φορά το λαμπρό τρόπο σκέψης του. Αν κοιτάξετε πολύ πίσω, 5.000 χρόνια πριν, θα ανακαλύψετε τον Όμηρο και τη Σαπφώ. Έγραψαν ποιητικά κείμενα με τον ίδιο τρόπο όπως ο Bob Dylan. Εξακολουθούμε να διαβάζουμε τον Όμηρο και τη Σαπφώ και να το απολαμβάνουμε."

Προηγούμενοι νικητές του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας υπήρξαν η Alice Munro, ο Χάρολντ Πίντερ, η Doris Lessing, o Ζαν Πολ Σαρτρ, ο Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ και άλλοι. Το βραβείο του 2015 δόθηκε στη Λευκορωσίδα ερευνήτρια - δημοσιογράφο Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.


Από
Λέξεις Κλειδιά
Οι Απόψεις μας
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια