valley-of-the-sun-stage-club

Valley of the Sun, Dot Legacy, Fuel Eater @ Stage Club, Λάρισα [14-10-2016]

Η rock, έχει μέλλον και οι Valley of the Sun, το απέδειξαν και θα το αποδεικνύουν
Διαβάστηκε φορες
[Γράφει ο Απόστολος Κουφοδήμος]


Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε τους Valley of the Sun, πάντως εάν δεν τους γνωρίζετε, φροντίστε να τους δώσετε μια ευκαιρία, επειδή το αξίζουν και με το παραπάνω. Οι Αμερικανοί από το Ohio, μας επισκέφθηκαν εκ νέου, ένα χρόνο μετά την τελευταία τους παρουσία στη χώρα μας (τότε είχαν εμφανιστεί ως ντουέτο, λόγω της απουσίας του μπασίστα τους), έχοντας στις αποσκευές τους τη δισκάρα που ακούει στο όνομα 'Volume Rock'. Το τετραμελές πλέον σχήμα, ισοπέδωσε με την εμφάνισή του, τον πανέμορφο χώρο του Stage Club, στη Λάρισα, αποδεικνύοντας ότι η συναυλιακή τιμιότητα, σε συνδυασμό με την μουσική ποιότητα, φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η γεμάτη υποσχέσεις βραδιά, ξεκίνησε γύρω στις 22:15, με τους Πατρινούς Fuel Eater, να ανεβαίνουν στη σκηνή του Stage Club. Το stoner-rock των Fuel Eater, χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, ούτε αδιάφορο σε αφήνει, ούτε το προσπερνάς ελαφρά τη καρδία. Οι επιρροές των Black Sabbath είναι εμφανέστατες - αλλά και που δεν είναι; - όμως οι μελωδίες στην κιθάρα, είναι αυτές που δίνουν στις συνθέσεις τους, τον απαιτούμενο τόνο πρωτοτυπίας, κάνοντάς τες, να ξεφεύγουν σε αρκετές περιπτώσεις από τα στενά πλαίσια του stoner. Έχοντας ως βάση το album τους 'Centralia', η περίπου 40 λεπτών παρουσία των Fuel Eater, αποζημίωσε το σύνολο των παρευρισκομένων θεατών, αποτελώντας τον καλύτερο προπομπό, για τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.
 
Γύρω στις 23:00 και κάτι, οι Παριζιάνοι noise-rockers Dot Legacy, ανέλαβαν τα ηνία. Με επιρροές από Sonic Youth και A Place to Bury Strangers, αλλά και με σαφείς αναφορές στο post-rock, μου θύμισαν αρκετά τους Metz, με την απαραίτητη υποσημείωση, ότι τους βρήκα πολύ πιο ενδιαφέροντες από τους τελευταίους. Με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, το ομώνυμο και το 'The Others', το τετραμελές σχήμα από τη Γαλλία, έβγαλε τόση ενέργεια επί σκηνής, όση δεν βγάζουν δέκα μπάντες μαζί. Ασταμάτητοι για περίπου 50 λεπτά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τιμώντας και με το παραπάνω, τη φήμη που τους συνοδεύει, ως μιας από τις πλέον ενεργητικές μπάντες του ευρύτερου rock φάσματος. Απόλυτα σίγουροι για αυτό που κάνουν, αλλά και για την πρωτοτυπία των συνθέσεών τους, δικαιολογημένα μας έκαναν να κοιταζόμαστε μεταξύ μας και να αναρωτιόμαστε "από πού ξεφύτρωσαν αυτοί οι Dot Legacy ρε παιδιά;". Μπράβο τους και μακάρι να τους ξαναδούμε σύντομα.

Η καταιγιστική εμφάνιση των Dot Legacy, έστρωσε το χαλί, για την έλευση των Valley of the Sun. Με τέσσερα μέλη πλέον στη σύνθεσή τους, οι Ohio-rockers, παρέδωσαν μαθήματα αγνού desert- stoner rock, καλύπτοντας ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα, που παρέπεμπε από τους Metallica του 'Load' και τους Clutch, έως τους Rival Sons, αλλά και τους Black Rebel Motorcycle Club. Το μείγμα επομένως ήταν εκρηκτικό και η εμφάνισή τους, από αυτές που θα συζητιούνται για αρκετό καιρό. Από το εναρκτήριο "Hearts aflame", μέχρι και το καταιγιστικό "Riding the Dunes", οι Ryan Ferrier (κιθάρα, φωνητικά), Aaron Boyer (ντραμς), Ringo Jones (μπάσο) και Adam Flaig (κιθάρα), για περίπου μιάμιση ώρα έδωσαν ρέστα, πιστοποιώντας ότι όντως η rock έχει μέλλον και οι Valley of the Sun, μπορούν κάλλιστα να φθάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και να γεμίζουν μεγάλους συναυλιακούς χώρους.

Αν πρέπει να διαλέξω τις κορυφαίες στιγμές του setlist που παρουσίασαν, αυτές ήταν για μένα προσωπικά, η εκτέλεση του "Wants and Needs" και φυσικά του "Speaketh the Shaman". Συνολικά έπαιξαν δέκα τραγούδια και κατεβαίνοντας από τη σκηνή, δεν άφησαν κανέναν που να μην έχει εκστασιαστεί από την εμφάνισή τους.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω, ότι όλα τα παιδιά των Valley of the Sun, αποδείχθηκαν εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο, υπογράφοντας για αρκετή ώρα μετά το live τα album τους και βγάζοντας φωτογραφίες, με όποιον τους το ζητούσε. This is rock n roll.

Setlist

Hearts Aflame
Deep Light Burns
Eternal Forever
Wants and Needs
Maya
Gunslinger
Speaketh the Shaman
Beneath the Veil
Centaur Rodeo

Encore
Riding the Dunes

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα