ποίος: Gala Όπερας Θεάτρου Μαριίνσκι
πότε: 31/10/16 20:30
που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
τιμές: 25, 35

Gala Όπερας Θεάτρου Μαριίνσκι @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 09:12
Διαβάστηκε

Το ιστορικό Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, διάσημο σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα όπερας και μπαλέτου, εδώ και δυόμιση σχεδόν αιώνες προσφέρει ανεκτίμητο καλλιτεχνικό έργο.
Στην επιβλητική σκηνή του Θεάτρου έχουν κάνει πρεμιέρα οι περισσότερες όπερες των μεγάλων ρώσων συνθετών, καθώς και όλα τα αριστουργήματα του κλασικού μπαλέτου. Σπουδαίοι συνθέτες, λυρικοί τραγουδιστές, μουσικοί, χορογράφοι και χορευτές, όπως ο Σαλιάπιν, ο Πετιπά, ο Νιζίνσκι, η Ουλάνοβα, ο Νουρέγιεφ, ο Μπαρίσνικοφ, ο Γκέργκιεφ, η Νετρέμπκο κ.ά., έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το Θέατρο Μαριίνσκι, εφόσον εδώ έχτισαν τη λαμπρή καριέρα τους, για να κατακτήσουν στη συνέχεια όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2016 - Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα / Ελλάδας στη Ρωσία» ο Βαλέρι Γκέργκιεφ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του περίφημου Θεάτρου Μαριίνσκι, σχεδίασε ένα υπέροχο εορταστικό γκαλά για να τιμήσει το έτος της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. Διάσημοι σολίστ του Μαριίνσκι, περιζήτητοι στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, όπως η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κόβεντ Γκάρντεν, η Όπερα του Παρισιού κ.ά., θα ερμηνεύσουν τις ωραιότερες άριες από δημοφιλείς όπερες ( Ριγκολέττο, Τραβιάτα, Τζιάννι Σκίκκι, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Λουκρητία Βοργία, Ρουσλάνος και Λουντμίλα, Κάρμεν κ.ά.) των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι, Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

Όλγκα Τριφόνοβα σοπράνο
Ελένα Τσβέτκοβα μέτζο σοπράνο
Γιεβγκένι Ακίμοφ τενόρος
Ντανίλ Στόντα τενόρος

Σοφία Γκουμέροβα & Ιγκόρ Κολμπ σολίστ μπαλέτου

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση: Gavriel Heine

Διοργάνωση: WE PRODUCTION

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών web:
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 60
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα ολοκληρωμένο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, από τα ελάχιστα στον κόσμο, αποτελεί πυρήνα πολιτισμού, με βασικούς άξονες προγραμματισμού την τέχνη και την εκπαίδευση.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λέξεις Κλειδιά
Gala Όπερας Θεάτρου Μαριίνσκι Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
112
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια