Μήνυση του Δήμου Ιλίου στους Θάνο Μικρούτσικο & Μίλτο Πασχαλίδη

Διαβάστηκε
Ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος υπέβαλε μήνυση στο Θάνο Μικρούτσικο και το Μίλτο Πασχαλίδη και αξιώνει 120.000 Ευρώ! Ο λόγος για αυτή την πρωτοφανή αγωγή ήταν η απόφαση των δύο μουσικών να μην εμφανιστούν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου.

Οι καλλιτέχνες δε γνώριζαν ότι αυτή η συναυλία ήταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έκανε ο Δήμος και μόλις το έμαθαν, αποφάσισαν να την ακυρώσουν, γιατί δε συμφωνούν με τις "Λευκές Νύχτες", που οργανώνουν πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα.

Θα μου επιτρέψετε να μη συμφωνήσω με την κίνηση του Δημάρχου. Αρχικά, θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους 2 μουσικούς για το πλαίσιο των εκδηλώσεων εκείνης της ημέρας. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει τα "πιστεύω" του. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι  ο Πασχαλίδης κι ο Μικρούτσικος "κρέμασαν" το Δήμο, αλλά δεν είχε γίνει σωστή συνεννόηση εξ' αρχής.

Ελπίζω να αλλάξει απόφαση ο Δήμαρχος!

Μετά την ακύρωση της συναυλίας, ο Δήμος Ιλίου ανέβασε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από ενημέρωση, της τελευταίας στιγμής, από την εταιρεία που έχει την αποκλειστικότητα των καλλιτεχνών Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη για τη συμμετοχή τους στη «Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016,  ότι λόγω «πολιτικής φόρτισης», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στη συμφωνημένη και προγραμματισμένη, εδώ και ενάμιση μήνα, εκδήλωση, πράξη αντίθετη σε κάθε ηθική και επαγγελματική δεοντολογία, η οποία επιπρόσθετα προσβάλλει τους πολίτες του Ιλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο που ενέκρινε τη «Λευκή Νύχτα» και τη συμμετοχή των εν λόγω καλλιτεχνών σε αυτή.

Ο Δήμος Ιλίου αντιδρώντας άμεσα, αντικατέστησε τους προαναφερόμενους καλλιτέχνες με τον καταξιωμένο συμπολίτη μας και σπουδαίο καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Αργυρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις προηγούμενες εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας» συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Κώστας Χατζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ελένη Πέττα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σαρρής, η Στέλλα Κονιτοπούλου, οι Έμμετρον και πολλοί άλλοι.

Ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Ιλίου έχει ΜΟΝΟ την ευθύνη της πολιτιστικής εκδήλωσης της «Λευκής Νύχτας», την οποία προσφέρει δωρεάν στους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος για το θέμα:

«Έχουμε δημιουργήσει πολλούς θεσμούς για την πόλη μας. Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένας από αυτούς και έχει διττό σκοπό. Θέλουμε να προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία σε όλους τους πολίτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ταυτόχρονα όμως, δημιουργούμε έναν πόλο έλξης για την πόλη μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες από άλλες περιοχές να έρθουν και να γνωρίσουν το Ίλιον, να περπατήσουν στους δρόμους και τους πεζόδρομους, να διασκεδάσουν στη φιλόξενη πόλη μας και να ξαναέρθουν στο μέλλον.»Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια