No remorse festival 2016

Συνέντευξη - No remorse festival 2016

Την Παρασκευή 4 του Νοέμβρη ξεκινάει στην Αρχιτεκτονική το No Remorse Festival. Gary Moore, Pink Floyd, Janis Joplin, Metallica, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Pantera, Motorhead, Uli Roth, Michael Schenker και Social Distortion σε 3 βραδιές;
Διαβάστηκε φορες
Την Παρασκευή 4 του Νοέμβρη ξεκινάει στην Αρχιτεκτονική ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιέρωμα σε πασίγνωστους μουσικούς από την παγκόσμια Rock- Blues- Metal μουσική σκηνή. Πρόκειται για το No Remorse Festival, το οποίο διανύει αισίως την 6η χρονιά του και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε κάθε χρόνο!

Gary Moore, Pink Floyd, Janis Joplin, Metallica, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Pantera, Motorhead, Uli Roth, Michael Schenker και Social Distortion σε 3 βραδιές;

Μιλήσαμε με έναν άνθρωπο εκ των διοργανωτών, που έχει ζήσει κι οργανώσει όλες τις εκδόσεις των Φεστιβάλ, το Γιώργο Διαμαντή. Ο λόγος στον ίδιο:

Gary Moore

Η ιστορία του No Remorse Festival ξεκινάει το 2011. Θα μας πείτε δύο λόγια για το Φεστιβάλ και την Ομάδα που το διοργανώνει; Φέτος είναι η 6η χρονιά που το διοργανώνετε.

To Νο remorse festival είναι ένα φεστιβάλ (tribute) σε πασίγνωστους καλλιτέχνες και αγαπημένα τραγούδια τους στην παγκόσμια Rock-Blues-Metal μουσική σκηνή!

Φέτος έχετε 3 μέλη της βασικής μπάντας του Gary Moore. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο σας με τις μουσικές του Moore;

Ο Billy Merziotis είναι στενός συνεργάτης με την μπάντα του αείμνηστου Gary Moore. Θα έλεγε κανείς και ο επάξιος αντικαταστάτης του. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο της Αρχιτεκτονικής Μουσικής Σκηνής στο Γκάζι και αναμένεται να λάβει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα με την συμμετοχή των Pete Rees--Vic Martin--Graham Walker, βασικών μελών της μπάντας του μεγάλου Gary Moore με τον Billy Merziotis στη φωνή και στην κιθάρα σ' ένα  μ ο ν α δ ι κ ό αφιέρωμα στον Ιρλανδό κιθαρίστα της Blues-Rock!!!

No remorse festival 2016

Θα μας πείτε για την ανταπόκριση του κόσμου στις 5 προηγούμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ;

Η συμμετοχή περισσότερων από 40 Αθηναικών Συγκροτημάτων, η προσέλευση περισσότερων από 10.000 ατόμων και  η πραγματοποίηση της διοργάνωσης κάθε χρόνο σε μεγάλους και γνωστούς χώρους σηματοδοτεί την πετυχημένη και ανοδική πορεία των φεστιβάλς.

Μια από τις χαρούμενες στιγμές των No Remorse Festivals;

Ολες οι στιγμές των φεστιβάλς που έχουν γίνει είναι μοναδικές. Και τις κάνουν μοναδικές οι εκπληκτικές μπάντες-μουσικοί που έχουν λάβει μέρος.

Κάτι το οποίο θα αλλάζατε σε όλα αυτά τα χρόνια;

Ισως να αλλάζαμε ενα-δυο χώρους και αυτό γιατί δεν χώραγε ο κόσμος σε κάποιους από αυτούς και αισθανθήκαμε άβολα.

Ένα όραμα, ένας στόχος για το μέλλον; Κάποιος μουσικός που θα θέλατε να έρθει για το Φεστιβάλ;

Ο επόμενος στόχος μας είναι να φωνάξουμε να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ μας και ξένοι καλλιτέχνες και γκρούπ που κάνουν tribute και ήδη μιλάμε με μερικούς πολύ γνωστούς και διάσημους ώστε να μεγαλώσει και άλλο το φεστιβάλ και να καταφέρουμε να το κάνουμε σε ανοιχτούς χώρους!

No remorse festival 2016

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε το τριήμερο από τις 4 εως τις 6 του Νοέμβρη στην Αρχιτεκτονική;

Την Παρασκευή είναι η metal μέρα όπως την λέμε και θα εμφανιστούν οι 5 broken minutes με tribute στους Pantera, οι Ultimate Sin με tribute στον Ozzy Ozbourne, οι Whilplash Inc με tribute στους Metallica και headliners οι Maidenance με tribute στους Iron Maiden. Φανταστικές μπάντες και οι οπαδοί του metal θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι!

Το Σάββατο είναι η κεντρική μας ημέρα με καθαρά Blues & Rock ακούσματα. Οι Why not με tribute στην Janis Joplin, οι Backtrackin' με tribute στους Pink Floyd, εξαιρετικές μπάντες και οι δύο με αποκορύφωμα τον Billy Merziotis and the Gary Moore band ( Vic Martin-Keyboards, Pete Rees-Bass, Graham Walker-Drums, Irene Movia και Chrisanthi Dimopoulos-Backing vocals). Αυτό δεν πρέπει να το χάσει κανείς! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα και μετά φεύγουν για ευρωπαική περιοδεία!

Η Κυριακή είναι η τελευταία μας μέρα και ανοίγουν οι Restless ocean με tribute στους Social destortion, οι Rock bottom με tribute στους Uli Roth - Michael Schenker δηλαδή MSG και Scorpions και κλείνουν οι No Remorse με tribute στους Motorhead. Μια καθαρά Rock n roll ημέρα.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
5,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα