mixgrill picks movies november 2016

Ταινίες - Νοέμβριος 2016

Οι συντάκτες μας προτείνουν
Διαβάστηκε φορες
hacksaw ridgeHacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης)
Ιστορικό δράμα (2016)
Σκηνοθεσία: Mel Gibson
Με τους: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey
Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Οκινάουα, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος γιατρός του Αμερικανικού Στρατού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα.
snowden
Snowden
Βιογραφικό δράμα (2016)
Σκηνοθεσία: Oliver Stone
Με τους: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo
Λίγοι δεν γνωρίζουν πλέον την ιστορία του Edward Snowden, ο οποίος από ένα ακόμη όνομα στο μισθολόγιο της NSA «κατάφερε» να γίνει ένας από τους πλέον καταζητούμενος ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Οι αποκαλύψεις του για το δίκτυο παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τάραξαν συθέμελα το πολιτικό σκηνικό, αν και πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού δεν έχουμε δει κάποιο ιδιαίτερα ουσιαστικό μέτρο. Ο Oliver Stone καταπιάνεται με ένα ακόμα κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ, επιλέγοντας τον Joseph Gordon-Levitt στο ρόλο του Snowden.

i daniel blakeI, Daniel Blake (Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ)

Κοινωνικό δράμα (2016)
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Με τους: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy
O Daniel Blake είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.




toni erdmannToni Erdmann (Τόνι Έρντμαν)
Κομεντί (20160)
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Maren Ade
Με τους: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn
Η  ταινία με τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτικούς στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών, που συζητήθηκε όσο καμία άλλη. Βραβείο FIPRESCI Φεστιβάλ Καννών, Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν. Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Γουίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

the light between the oceansThe Light Between Oceans (Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς)
Κοινωνικό δράμα (2016)
Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Derek Cianfrance
Με τους: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Στο The Light Between Oceans, ο Tom Sherbourne (Michael Fassbender) και η σύζυγός του, Isabel (Alicia Vikander), ζουν σε ένα απομακρυσμένο νησί στη Δυτική Αυστραλία, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια μέρα, το ζευγάρι ακούει μια κραυγή και βλέπει ένα μικρό σκάφος που έρχονται στην ακτή, και μέσα βρίσκουν ένα μωρό.  Αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί, τη Lucy, και να το κρατήσουν. Μετά από χρόνια ευτυχισμένης ζωής ως οικογένεια, ο Tom και η Isabel συναντούν την πραγματική μητέρα της Lucy (Rachel Weisz) και το δράμα ξεκινάει.
allied
Allied (Σύμμαχοι)
Περιπέτεια, δράμα εποχής (2016)
Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis
Με τους: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
Το 1942, ο Αμερικανός κατάσκοπος που υποδύεται ο Μπράντ Πιτ συναντά μια Γαλλίδα Αντιστασιακή σε μια αποστολή πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Θα συναντηθούν στη Βόρεια Αφρική και θα παντρευτούν, αλλά γρήγορα ο έρωτάς τους απειλείται, όταν αποκαλύπτεται ότι η Γαλλίδα είναι διπλός πράκτορας κι ότι εκείνος έχει εντολή να τη σκοτώσει.







Διαβάστε ακόμα