57th TIFF

57th Thessaloniki Film Festival: Μέρος Δεύτερο

Διαβάστηκε
Δευτέρα 07/11 & Τρίτη 08/11

57th TIFF


Ο φεστιβαλικός πυρετός συνεχίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης με κινηματογραφικές επιλογές από όλο τον κόσμο. Καθώς η εβδομάδα προχωράει, οι επιλογές μας ανάμεσα στις τόσες προβολές δεν έχουν καταφέρει, ακόμα, να μας ενθουσιάσουν. Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας μένει αμείωτο, όσο ταξιδεύουμε μέσω του σινεμά σε τόσο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Από την Αυστρία και τη Φινλανδία, έρχονται οι σημερινές μας ταινίες.


TOMCAT (ΓΑΤΟΣ)

ΓΑΤΟΣ

Ο Handl Klaus σκηνοθετεί την ταινία Tomcat, σκιαγραφώντας την φαινομενικά αρμονική, αλλά κατά βάθος σκοτεινή και αρρωστημένη ερωτική σχέση δυο αντρών.


Περιγραφή:

Ο Αντρέας και ο Στέφαν ζουν ευτυχισμένα. Μαζί με τον Μόζες τον αγαπημένο τους γάτο, ζουν σ' ένα όμορφο παλιό σπίτι στους αμπελώνες της Βιέννης. Ο ένας είναι μουσικός και ο άλλος είναι υπεύθυνος προγράμματος στην ίδια ορχήστρα και αγαπούν τον μεγάλο κύκλο των φίλων τους. Ένα απρόσμενο και ανεξήγητο ξέσπασμα βίας κλονίζει τη σχέση τους και θέτει τα πάντα υπό αμφισβήτηση- το τυφλό σημείο που ενυπάρχει σε όλους μας.

Εντυπώσεις:

Όσο δελεαστική κι αν μας φάνηκε στην αρχή η ιστορία ενός ζευγαριού που ζει με το γάτο του στην εξοχή της Βιέννης, η ταινία δεν κατάφερε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον. Ο κύκλος των μουσικών μιας ορχήστρας και η καθημερινότητα του ζευγαριού εναλλάσσονται πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η αναταραχή που προκαλείται περίπου στη μέση της ταινίας μας ξαφνιάζει μεν, αλλά δεν εξηγείται ποτέ ξεκάθαρα και δεν αρκεί για να κάνει το "Γάτο" μια ταινία που θα χαρακτηρίζαμε ενδιαφέρουσα. Μοιάζει περισσότερο με ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τη ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού χωρίς ποτέ να εμβαθύνει πραγματικά σε τίποτα από τα δυο, με αποτέλεσμα οι όμορφες εικόνες και τα καλοστημένα κάδρα, να χάνονται στην έλλειψη ουσίας της ιστορίας.

Δείτε τη: Αν σας αρκεί η μακρόσυρτη παρουσίαση μιας ερωτικής σχέσης.

Μην τη δείτε: Αν θέλετε τη γνώμη μου.


The happiest day in the life of Olli Maki
(Η πιο ευτυχισμένη μέρα του Όλλι Μάκι)


The happiest day in the life of Olli Maki

Από τη Φινλανδία και τον Juho Kuosmanen έρχεται η βιογραφία του σπουδαίου μποξέρ της χώρας Olli Maki.

Περιγραφή:

Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι στρωμένος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Ο Όλλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια!

Εντυπώσεις:

Μια ενδιαφέρουσα βιογραφία που αποτελεί κάτι πολύ πιο βαθύ από μια ταινία για το Μποξ, όπως δήλωσε στην παρουσίαση και ο σεναριογράφος της. Πολύ ωραία τεχνικά στοιχεία παρ 'ότι ήταν η πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου αλλά και διευθυντή φωτογραφίας. Καλή σκηνοθεσία, ενδιαφέρουσα φωτογραφία στην ασπρόμαυρη εικόνα και πολύ ωραία στοιχεία χιούμορ για να ξεφεύγει από την ντοκιμαντερίστικη αίσθηση που προκαλεί εκ πρώτης όψεως. Η δυσκολία του πρωταθλητισμού και τα διλήμματα που εμφανίζονται όταν ο αθλητής θέλει να δώσει χώρο και στην προσωπική του ζωή, μέσα από αληθινά γεγονότα, που πάντα τραβάνε την προσοχή μας. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, ελαφρώς αργή σε σημεία, που δε σε αφήνει όμως απογοητευμένο.

Δείτε τη: Αν σας αρέσουν οι βιογραφίες αθλητών, που στέκονται ιδιαίτερα στην σκιαγράφηση του ψυχισμού του ήρωα.

Μην τη δείτε: Αν δεν αντέχετε την ασπρόμαυρη εικόνα κι αν προτιμάτε περισσότερη δράση σε ανάλογες ιστορίες.***Stay tuned***


Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από τη σελίδα http://mulpix.com/post/1334738715679850482.html

Από
Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμολογήστε την ταινία
Βαθμός ταινίας/10 ()
Πες μας τη γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια