CineGrill: Οι ταινίες της εβδομάδας 23-29/9

Η Μους και ο Λουί είναι ερωτευμένοι, όμορφοι, πλούσιοι και… ηρωϊνομανείς. Ένα πρωί, η μητέρα του Λουί επισκέπτεται το διαμέρισμά τους και βρίσκει το γιό της νεκρό και την κοπέλα του σε κώμα.
Διαβάστηκε φορες
Αυτή την εβδομάδα το σύμπαν συνωμότησε εναντίον των συνεργατών του mixgrill.gr και δυστυχώς, μόνο για τούτη την εβδομάδα, η παρουσίαση των ταινιών περιλαμβάνει μόνο τις περιλήψεις των ταινιών.



Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει (2010)
Σκηνοθεσία: Oliver Stone
Σενάριο: All Loeb, Stephen Schiff
Παίζουν: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan


Ο Γκόρντον Γκέκο αποφυλακίζεται μετά από 20 χρόνια και προσπαθεί να προειδοποιήσει για επερχόμενο κραχ. Αφού αποτυγχάνει, στρέφεται προς την κόρη του, Γουίνι, με την οποία έχει αποξενωθεί. Ο αρραβωνιαστικός της, Τζέικομπ, είναι κι αυτός χρηματιστής και θα ζητήσει τη βοήθεια του Γκρέκο για να εκδικηθεί τον θάνατο του μέντορα του.

Ο Δολοφόνος Μέσα μου / The Killer Inside Me (2010)
Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom (Wonderland, Jude, Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο, 25 Hour Party People)
Σενάριο: John Curran
Παίζουν: Casey Affleck, Jessica Alba, Kate Hudson


Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τζιμ Τόμσον, η κινηματογραφική μεταφορά του «The Killer Inside Me» αφηγείται την ιστορία ενός σεμνού βοηθού σερίφη μιας μικρής πόλης, του Λου Φορντ. Ο Λου έχει ένα κάρο προβλήματα. Προβλήματα σχέσεων. Προβλήματα με το νόμο. Έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό δολοφονηθέντων στο δικής του δικαιοδοσίας κομμάτι του Δυτικού Τέξας. Όταν οι υποψίες αρχίζουν να στρέφονται προς τα εκείνον, είναι απλά θέμα χρόνου προτού ξεμείνει από άλλοθι.



Το Καταφύγιο / Le Refuge (2009)
Σκηνοθεσία: Francois Ozon (8 Γυναίκες, Πέντε Φορές το Δύο)
Σενάριο: Francois Ozon, Mathieu Hippeau
Παίζουν: Isabelle Carre, Louis-Ronan Choisy, Pierre Louis-Calixte


Η Μους και ο Λουί είναι ερωτευμένοι, όμορφοι, πλούσιοι και… ηρωϊνομανείς. Ένα πρωί, η μητέρα του Λουί επισκέπτεται το διαμέρισμά τους και βρίσκει το γιό της νεκρό και την κοπέλα του σε κώμα. Όταν η Μους ξυπνάει, δύο μέρες αργότερα, οι γιατροί τής αποκαλύπτουν ότι είναι δύο μηνών έγκυος και εκείνη, κόντρα στις συμβουλές των υπολοίπων, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί.

Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Άντελ (2010)
Σκηνοθεσία: Luc Besson
Σενάριο: του ίδιου
Παίζουν: Louis Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche


Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ του Jacques Tardi, με πρωταγωνίστρια την κυνική συγγραφέα Adèle Blanc-Sec που μπλέκει σε απίθανες περιπέτειες, και φόντο το Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα. Στην κινηματογραφική εκδοχή της ιστορίας, η Adèle θα κληθεί να τα βάλει με έναν… πτεροδάκτυλο που ξεπετάχτηκε από ένα προϊστορικό αυγό που εκκολάφθηκε στο μουσείο φυσικής ιστορίας!

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ (2010)
Σκηνοθεσία: Brad Peyton
Σενάριο: Ron J. Friedman, Steve Bencich (σεναριογράφοι κινουμένων σχεδίων)
Παίζουν: Σκυλιά και γατιά με ανθρώπινες φωνές (Chris O’ Donnell, Nick Nolte, Joe Pantoliano, Bette Midler ή Γιάννης Τσιμιτσέλης, Δήμητρα Ματσούκα, Άβα Γαλανοπούλου, Τάσος Μασμανίδης, Πέτρος Σπυρόπουλος για το ελληνικό)


Στην αρχέγονη μάχη μεταξύ γάτας και σκύλου, ένα τρελαμένο αιλουροειδές πάτησε πατούσα και το παρατράβηξε. Η Κίτι Γκαλόρ, πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών ΜΙΑΟΥ, αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο που θα γονατίσει όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην συναδέλφους της, καθηλώνοντας όλο τον κόσμο υπό τα γαμψά και ακονισμένα thw νύχια. Αντιμέτωποι με την άνευ προηγουμένου απειλή, γάτες και σκύλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία στην ιστορία της ανθρωπότητας σχηματίζοντας μια μάλλον απίθανη συμμαχία προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους.

Επίσης αυτή την εβδομάδα προβάλλεται το πανέξυπνο Thank you for smoking, που αν δεν το έχετε δει, ευκαιρία να πάτε με παρέα, η Κάθαρση (συνέντευξη του Μπόγρη στον Δημήτρη Αντωνόπουλο μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και το 13, μια διασκευή του 13 Τζαμέτι, του ίδιου σκηνοθέτη!

Επαναλαμβάνουμε ότι οι παρουσιάσεις των ταινιών αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν μόνο τις περιλήψεις των ταινιών και όχι κάποια κριτική σύνοψή τους.

Επιμέλεια:
Ίων Παπασπύρου
Ζήσης Κοκκινίδης
Διαβάστε ακόμα