Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 06.12 - 12.12

Πάμε θέατρο, τι νέο παίζει αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Η εβδομάδα είναι γεμάτη γιορτές, μπαίνοντας πια στο κλίμα των Χριστουγέννων, έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε τις θεατρικές πρεμιέρες που πάντα αποτελούν μια ωραία ευκαιρία για έξοδο ή ακόμα και για δώρο σε κάποιον αγαπημένο μας!

Σήμερα ξεκινάει το «Μαύρο Χιόνι - το ημερολόγιο ενός μακαρίτη», ένα έργο βασισμένο στο ημιτελές, δυστυχώς, κείμενο του  Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ στο θέατρο Πόρτα, ενώ σε λίγες ημέρες ανεβάζει αυλαία το διάσημο, εδώ και δεκαετίες, έργο του Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων - Ωραία μου Κυρία» με ένα cast που κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Pantheon Theatre. Δεν θα μας λείψει, φυσικά, ούτε το μιούζικαλ γιατί έρχεται το «Mamma Mia!» σε ελληνική... version με έναν εντυπωσιακά μεγάλο θίασο.

Από την εβδομάδα δεν απουσιάζουν ο μονόλογος, ο χορός και το παιδικό θέατρο. Πιο συγκεκριμένα, η Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», έργο βασισμένο σε κείμενο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, η Στέγη φιλοξενεί για λίγες ημέρες την οπτική του χορογράφου Laurent Chétouane για το χάος («Khaos») και τέλος ο αγαπημένος και διαχρονικός ήρωας μικρών και μεγάλων, ο Peter Pan, έρχεται στην Αθήνα για να χορέψει και να διηγηθεί πάνω στον πάγο την ιστορία του («Peter Pan on Ice»)!

Ό,τι και να επιλέξετε, να περάσετε μια όμορφη γιορτινή αλλά και θεατρική εβδομάδα!
Μαύρο Χιόνι @ Θέατρο Πόρτα
Μαύρο Χιόνι, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη @ Θέατρο Πόρτα

Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει την παράσταση «Μαύρο Χιόνι - το ημερολόγιο ενός μακαρίτη» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το "Μαιτρ και Μαργαρίτα" και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).

Το Θεατρικό Μυθιστόρημα αποτυπώνει με χιούμορ και διαβρωτικό σαρκασμό τη θέση του καλλιτέχνη σ’ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, εστιάζοντας συγκεκριμένα στην περιπέτεια ενός συγγραφέα μπλεγμένου στα γρανάζια του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας επί Στάλιν.

Από 6/12 στο Θέατρο Πόρτα με τους: Εύα Αγγελοπούλου, Γιάννη Γιαννούλη, Τάσο Δημητρόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, Γιάννη Στεφόπουλο και Κώστα Φιλίππογλου

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mamma Mia @ Θέατρο Ακροπόλ
Mamma Mia! @ Θέατρο Ακροπόλ

Το «Mamma Mia» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται μετά από ειδική άδεια των δημιουργών στη «χώρα» του και… για πρώτη φορά, «μιλάει» ελληνικά! Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna, θα ερμηνεύσει η Δέσποινα Βανδή, μπαίνοντας, για πρώτη φορά, στον χώρο του μιούζικαλ, σε μια υπερπαραγωγή από την εταιρεία «Θέαμα-Ακροπόλ», με 45μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Έναρξη στις 8/12
στο Θέατρο Ακροπόλ με τους: Δέσποινα Βανδή, Demy, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Άρης Μακρής, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άκης Σακελλαρίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυγμαλίων - Ωραία μου Κυρία @ Pantheon Theatre

Οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν το έργο του Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων», που έγινε γνωστό στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ωραία Μου Κυρία» το 1959, από την παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, αλλά και από το ομότιτλο μιούζικαλ του Τζωρτζ Κιούκορ το 1964 με την Ώντρευ Χέμπορν και τον Ρεξ Χάρισον.

Αποτελεί το πιο δημοφιλές έργο του μεγάλου Άγγλου δραματουργού και έχει παρουσιαστεί με τεράστια πάντα επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου. Πρόκειται για μια αριστουργηματική κομεντί - ένα ρομάντζο με χιούμορ και συναίσθημα που εστιάζει στην προσπάθεια ενός διανοούμενου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Λονδίνο του 1912 να μεταμορφώσει μια άξεστη ανθοπώλισσα από το Κόβεντ Γκάρντεν σε μια κυρία της υψηλής κοινωνίας.

Από 9/12 στο Pantheon Theatre με τους: Κώστα Κόκλα, Δήμητρα Ματσούκα, Παύλο Χαϊκάλη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ορέστη Τζιόβα, Ησαϊα Ματιάμπα, Ιάσονα Παπαματθαίου, Αντώνη Καφετζόπουλο, Μπέττυ Λιβανού

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μονόλογος
Μονόλογος @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας


H Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», ένα συγκλονιστικό κείμενο που βασίζεται στο ομότιτλο έργο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ από το τρίπτυχο βιβλίο της «Προδομένη γυναίκα» σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.

Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη την παραμονή της πρωτοχρονιάς σ' ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εγκαταλελειμμένη απ' όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους εκείνη ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Η μοναξιά είναι αφόρητη, θανατερή.

Από 9/12 στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Khaos @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Khaos @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πώς μεταφράζεται το χάος στη χορογραφία; Υπάρχει τρόπος να είναι πραγματικά χαώδης μια χορογραφία, δηλαδή να μην επαναλαμβάνει κανένα μοτίβο ή φράση και να ανοίγεται στο άγνωστο; Ερωτήματα όπως αυτά, που έχουν διατυπωθεί και σε παλαιότερα έργα του Laurent Chétouane, βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας του δουλειάς, σε διεθνή συμπαραγωγή της Στέγης.
 
Από τις 9 μέχρι τις 11/12 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Peter Pan On IcePeter Pan On Ice @ Taekwondo - Κλειστό Παλαιού Φαλήρου


Ο πολυαγαπημένος Πίτερ Παν αποτελεί καρπό της φαντασίας του Σκοτσέζου συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι (J. M. Barrie, 1860-1937). Ο Μπάρι συνέλαβε την ιδέα ενός σκανταλιάρικου αγοριού που έχει την ικανότητα να πετάει και, κατά τρόπο μαγικό, αρνείται να μεγαλώσει. Ο Πίτερ Παν περνά τα αιώνια παιδικά χρόνια του μπλέκοντας σε απίστευτες περιπέτειες στη «Χώρα του Ποτέ», ένα μυστικό νησί που βρίσκεται στ’ αστέρια, ως αρχηγός της «συμμορίας» των Χαμένων Αγοριών, παίζοντας με νεράιδες και πειρατές και, πότε πότε, με παιδιά από τον πραγματικό κόσμο.

Ο Πίτερ Παν, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, έρχεται στην Αθήνα σε μια φαντασμαγορική παράσταση στον πάγο με τους περίφημους Russian Ice Stars! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μεγάλη αυτή παραγωγή έρχεται με εξοπλισμό, σκηνικά και μια παγοπίστα 800τμ, που επιτρέπουν στους θεατές να παρακολουθούν την παράσταση σε διάταξη 360 μοίρες!

Στις 9-18/12 στο Taekwondo - Κλειστό Παλαιού Φαλήρου


Άλλες παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:
Βρώμικες Ιστορίες (από 9/12) @ Κάτω από τη Γέφυρα
Πηνελόπη Δέλτα (από 9/12) @ Θέατρο της Ημέρας

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα