movies-picks-best

Ταινίες - Φεβρουάριος 2017

Τι θα δείτε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το μηνα;
Διαβάστηκε φορες
Οι συντάκτες μας ψάχνουν, διαβάζουν, κρίνουν και σας προτείνουν τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το μήνα. Είμαστε για τα καλά μέσα στην εποχή των βραβείων, τα Όσκαρ έρχονται και οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν γεμίσει από νέες ταινίες.

Οι cine-συντάκτες μας μάζεψαν σε αυτό το άρθρο, όλες τις ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία τους τρεις πρώτους μήνες του 2017. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν τον μήνα που μόλις μπήκε και προτείνουμε: Gold, The Lego Batman Movie, The Space Between Us, Manchester By The Sea, The Founder.

Εκτός από τις παραπάνω πολυαναμενόμενες ταινίες, οι συντάκτες μας προτείνουν να μη χάσετε ούτε αυτές:

kills-on-wheels-δολοφονικά-αμαξίδιαTiszta szívvel/ Kills on Wheels / Δολοφονικά αμαξίδια
Κωμωδία δράσης (2017)
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Attila Till
Με τους: Zoltán Fenyvesi, Szabolcs Thuróczy, Ádám Fekete
Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα. Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα.
Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις της Αθηνάς Τσαγκαράκη για την ταινία.


fifty-shades-darkerFifty Shades Darker / Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι
Ρομαντικό δράμα (2017)
Σκηνοθεσία: : James Foley
Σενάριο: Niall Leonard (βασισμένο στα βιβλία της E.L.James)
Με τους: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Tyler Hoechlin
Η Αναστάζια (Άνα) Στιλ (Ντακότα Τζόνσον) αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι (Τζέιμι Ντόρναν), έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ’ έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της. Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί.
rings

Rings: Σήμα κινδύνου 3

Τρόμου (2017)
Σκηνοθεσία: F. Javier Gutiérrez
Σενάριο: David Loucka, Jacob Estes
Με τους: Matilda Anna Ingrid Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki
Υπάρχει ένα βίντεο. Πρώτα το παρακολουθείς. Μετά πεθαίνεις. Μια νεαρή γυναίκα μπλέκεται σε μια τρομακτική κατάρα που απειλεί τη ζωή της μέσα σε 7 ημέρες.

smoke-mirrors
El hombre de las mil caras / Smoke & Mirrors
Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Περιπέτεια (2016)
Σκηνοθεσία: Alberto Rodríguez
Σενάριο: Manuel Cerdán (μυθιστόρημα), Rafael Cobos
Με τους: José Coronado, Eduard Fernández, Miquel García Borda
Ο Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυλάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του.

la-mechanic-de-l-ombreLa mécanique de l'ombre / Η Συνομωσία της Σκιάς
Αστυνομικό θρίλερ (2016)
Σκηνοθεσία: Thomas Kruithof
Σενάριο: Yann Gozlan, Thomas Kruithof
Με τους: François Cluzet, Denis Podalydès, Sami Bouajila
Δύο χρόνια μετά από μία υπερκόπωση, ο Ντιβάλ είναι ακόμα άνεργος. Όταν ένας αινιγματικός άνδρας επικοινωνεί μαζί του, θα του προσφέρει μία απλή, αλλά καλοπληρωμένη δουλειά: να απομαγνητοφωνεί τηλεφωνικές συνομιλίες από «κοριό». Καθαρά λόγω οικονομικών κινήτρων, ο Ντιβάλ συμφωνεί χωρίς να εξετάσει την πραγματική ταυτότητα της επιχείρησης. Ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος στην «καρδιά» μίας πολιτικής συνωμοσίας, και αντιμέτωπος με τους βίαιους μηχανισμούς του σκοτεινού κόσμου των μυστικών υπηρεσιών.


Διαβάστε ακόμα