Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 21.02-28.02

Πάμε θέατρο, τι νέο παίζει αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Μία εβδομάδα που παίρνει μακριά τον Χειμώνα και φέρνει την Άνοιξη - τουλάχιστον ημερολογιακά. Οι μέρες μεγαλώνουν και η διάθεση ανεβαίνει, οι πρεμιέρες όμως δε σταματούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την εβδομάδα είναι πως έχουμε τρεις μεταφορές από βιβλία: «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ, «Ο Ζάντμαν» του E. T. A. Hoffmann και «Τα όνειρα του Αϊνστάϊν» του Άλαν Λάιτμαν. Ακόμα, στη σκηνή μεταφέρεται και το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, «Το τελευταίο ψέμα», ενώ το Ταπ-άουτ του Ανδρέα Φλουράκη έρχεται να μας...ταρακουνήσει.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε παρακάτω:

Το Τελευταίο Ψέμα @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το τελευταίο ψέμα

«Το τελευταίο ψέμα»
, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο επίκεντρο της δράσης είναι μια εύπορη οικογένεια, που βλέπει τα οικονομικά της θεμέλια να τρίζουν, καθώς το εργοστάσιο του πατέρα βρίσκεται ένα βήμα από τη χρεωκοπία. Μπροστά στο αδιέξοδο, η ελαφρόμυαλη αλλά και κυνική μητέρα, που νοιάζεται μόνο για τα κοινωνικά προσχήματα, εξωθεί τη μοναχοκόρη της σ' ένα γάμο συμφέροντος. Ενώ όμως η Χλόη, παρότι ερωτευμένη με άλλον άντρα, έχει πάρει την οδυνηρή απόφαση να θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια, ένα απρόβλεπτο γεγονός λειτουργεί ως
καταλύτης για την απογύμνωση κάθε υποκρισίας και την κατάρρευση αυτού του παρακμιακού συμβιβασμού.

Ερμηνεύουν: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Αθηνά Τσιλύρα, Ανδριάνα Χαλκίδη, Σπύρος Ζουπάνος, Αντώνης Φραγκάκης, Στέλιος Τυριακίδης, Άλεξ Κάβδας, Βέφη Ρέδη, Στέφανος Παπατρέχας, Τσουανάτος Θοδωρής, Μαρία Νεφέλη Δούκα, Ιωάννα Πιταούλη, Νατάσα Σουρλαντζή

Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαβάστε περισσότερα εδώ

---------------------------------------------------------

Αναζητώντας Τον Χαμένο Χρόνο @ Θέατρο Σημείο



Το αριστούργημα του Μαρσέλ Προυστ «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο.

Από τις πρώτες λέξεις η παράσταση είναι ένα συμβόλαιο με τον θεατή, μια τεράστια κατάδυση στους χρόνους πριν τον πολιτισμό, εκεί που το εγώ σβήνεται από το σύμπαν. Τα πρόσωπα του Προυστ, φάσματα και αντανακλάσεις διαμορφώνουν ένα τοπίο όπου η ύπαρξη του καθενός αναμετριέται με το σύμπαν. Έρωτες, πάθη, ανθρώπινες σχέσεις, διαδρομές ζωής και ο χρόνος αδυσώπητος βιώνεται σε παραλλαγές. Ένα μητρικό φιλί αναδύεται στο εδώ και στο τώρα, μία καταφυγή στη μήτρα του έκθετου και γυμνού ανθρώπου στα ένστικτα επιβίωσης, στη λαγνεία και στον τρόμο του.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Κωσταντίνα Αργυροπούλου, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Σπέρη Κανατά, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Κωσταντίνος
Μαρούγκας, Μάκης Μπογέας, Ιωάννα Τσακίρη

Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σημείο

Διαβάστε περισσότερα εδώ

---------------------------------------------------------

Enter Sandman @ Skrow Theatre



Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με πλούσιες ακαδημαϊκές θεατρικές σπουδές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Θέατρο οδού Κυκλάδων, Γιώργος Κουμεντάκης), επιστρέφει στο Skrow, δυο χρόνια αργότερα, μετά την όπερα δωματίου «Cendrillion» της Pauline Viardot, για να παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα Ο Ζάντμαν του E. T. A. Hoffmann.

Παίζουν αλφαβητικά: Σοφιάννα Θεοφάνους, Πάνος Κούγιας, Βασίλης Λιάκος, Κατερίνα Μαούτσου, Μάιρα Μηλολιδάκη, Σταμάτης Πακάκης, Γιάννης Φίλιας

Πρεμιέρα: 21 Φεβρουαρίου στο Skrow Theatre

Διαβάστε περισσότερα εδώ

---------------------------------------------------------

Τα Όνειρα του Αϊνστάιν @ Θέατρο του Νέου Κόσμου



«Τα όνειρα του Αϊνστάϊν», παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν

Ένας υπάλληλος γραφείου ευρεσιτεχνιών, ο νεαρός Αϊνστάιν, προσπαθώντας να ολοκληρώσει την έρευνά του για τη σχετικότητα, μοιράζεται με τον φίλο του Μπέσσο τα όνειρά του δίνοντας στο χρόνο άπειρες διαστάσεις. Μέσα από πολλαπλούς τρόπους αφήγησης, έντονη σωματικότητα και εναλλαγές ρυθμών και μουσικών μοτίβων, επιχειρούμε να σχεδιάσουμε τους κόσμους που ονειρεύτηκε ο Αϊνστάιν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Πρεμιέρα: Από 24 Φεβρουαρίου στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

---------------------------------------------------------

Ταπ-άουτ @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή


Ταπ Άουτ

Το νέο έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ταπ-άουτ» ανεβαίνει, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή.

Μία μπουνιά βγαίνει έξω από το ρινγκ και αρχίζει να βαράει όλους όσους έχουν πληρώσει εισιτήριο για να τη δουν. Αυτή η μπουνιά περιμένει να τους περιποιηθεί όλους έναν-έναν, άντρες-γυναίκες, δεξιούς-αριστερούς, έξυπνους και βλάκες. Το «Ταπ-άουτ» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού kickboxer που σε λίγες ώρες πρόκειται να δώσει το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του ενάντια στον Τζόνι, τον πατέρα του, την καφετέρια που δουλεύει, την χώρα που είχε την ατυχία να γεννηθεί.

Μετά την παράσταση η μπουνιά του ενδέχεται να σας ακολουθήσει…

Ερμηνεύει ο Τάσος Κορκός.

Πρεμιέρα: Από τις 23 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Άλλες παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:


Ottof @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 21-23/02
Mind Games @ El Convento Del Arte από 22/02
Aurora @ Θέατρο Ροές από 27/02


Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα