θέατρο

Το Θέατρο της εβδομάδας | 28.02-06.03

Ποιες παραστάσεις έχουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Τη θεατρική αυτή εβδομάδα ανεβαίνουν στα αθηναϊκά θέατρα πέντε νέες παραστάσεις που αφηγούνται ιστορίες για τα διλήμματα της ζωής (Ποπ κορν), την αγάπη (Το θείο τραγί) για τις αναμνήσεις που ξεπηδούν απο το παρελθόν (Μαράν Αθά, Αγγέλα Παπάζογλου) και για τον διχασμό και τα οικογενεικά πάθη (Diktat). Τέλος γι' αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ξανά τα χορευτικά του Νederlands Dans Theater.

Aναλυτικότερα, οι παραστάσεις:

Ποπ κορν @ ΑΒΑΤΟΝ
θέατρο
Σε κάποια δύσκολη στιγμή, η Σάμερ, ο Γουίντερ και ο Κύριο Α. για κάποιον απροσδιόριστο λόγο  αναρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα,“Να ζει κανείς ή να μη ζει;”. Αρκετές  φορές, πολλοί άνθρωποι και για πολλούς και διαφορετικούς λόγους  έχουν κάνει την ίδια ερώτηση στον εαυτό τους. Πώς ο έρωτας αλλάζει τα σχέδια μας; Πώς η φιλία μπορεί να σε κάνει να μετατοπίσεις τους στόχους σου; Τι θα ήμασταν χωρίς την αγάπη; Τελικά ποιά επιλογή είναι πιο δύσκολη; Nα ζει κανείς ή να μη ζει;

Ερμηνεύουν: Χάρης Χιώτης , Καλή Δάβρη , Αγνή Χιωτη.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 01/03 στο Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα εδώ
.......................................................................................

Nederlands Dans Theater @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

θέατρο

Το Nederlands Dans Theater ανανεώνει το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό  για τρεις μοναδικές παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με τρία έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το διάσημο χορευτικό σύνολο θα ερμηνεύσει τη νέα χορογραφία με τίτλο «Singulière Odyssée» των León και Lightfoot που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου 2017 στη Χάγη. Η χορογραφία βασίζεται στην καινούργια μουσική δημιουργία «Exiles» του διεθνούς φήμης σύγχρονου συνθέτη Max Richter. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το έργο «Shut Eye» της Sol León  και του Paul Lightfoot και τη χορογραφία «The Statement» της Crystal Pite.

Παραστάσεις: Παρασκεύη 3, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα εδώ

.......................................................................................

Το Θείο Τραγί @ Θέατρο Φούρνος
θέατροΈνας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια του εδάφη για χάρη της παλιάς του αγάπης. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια με έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί  με όπλο του τις νότες σωτήρια εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά "κανονικούς", απεγνωσμένα "υγιείς" και κάλπικα γεμάτους.

Παίζει ο Άρης Μπινιάρης

Μουσική
:Βίκτωρας Κουλουμπής, Πάνος Σαρδέλης

Πρεμιέρα: Σάββατο 04/03 στο Θέατρο Φούρνος

.......................................................................................

Μαράν Αθά @ Θέατρο Μεταξουργείο

θέατροΈνας 90χρονος μοναχός, λίγο προτού πεθάνει, αποφασίζει ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής να εξομολογηθεί τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.

Με την  Γιασεμί Κηλαηδόνη

Πρεμιέρα: Σάββατο 04/03 στο Θέατρο Μεταξουργείο

.......................................................................................

Αγγέλα Παπάζογλου @ Θέατρο Μεταξουργείο

θέατροΑπό τη Σμύρνη στην Κοκκινιά!
Η Αγγέλα Παπάζογλου, σύζυγος του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, αφηγείται ιστορίες απο το πολύπαθο παρελθόν της. Ο λόγος της επίκαιρος όσο ποτέ, απαντά σε όλους εκείνους που μας μιλούν για σύνορα καρδιάς.

Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά

Πρεμιέρα: Κυριακή 05/03 στο Θέατρο Μεταξουργείου

.......................................................................................

Diktat @ Bios

θέατροΗ ιστορία ενός μοιραίου ραντεβού-απολογισμού, στο τέλος ενός εμφύλιου πολέμου. Δυο αδέλφια συναντιούνται μετά από 25 χρόνια. Βρίσκονται μαζί επί 15 ώρες σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο. Γύρω τους τα ερείπια του εμφύλιου σπαραγμού που τους χώρισε σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.Το μίσος του ενός προς τον άλλον ήταν τόσο τρομακτικό και αδυσώπητο, ένα μίσος που μόνο τα αδέλφια μπορούν να τρέφουν μεταξύ τους. Ποιος θα επικρατήσει; Τι θα επικρατήσει; Τι μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς;

Ερμηνεία: Μάνος Καρατζογιάννης, Μάξιμος Μουμούρης

Πρεμιέρα: Δευτέρα 06/03 στο Bios

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα