austra-future-politics

Austra - Future Politics

Διαβάστηκε
austra-future-politics
Τι θα ακούσεις:
synth, electro pop

Τραγούδια που ξεχωρίζουν:
"Utopia", "I Love You More Than You Love Yourself", "Gaia", "Beyond A Mortal"

Βαθμολογία:
6,5/10

Οι Austra επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Future Politics”. Ένα άλμπουμ με «πολιτική» χροιά, που μιλάει για ένα ουτοπικό, αισιόδοξο όμως μέλλον. Μουσικά, δεν έχουμε κάποια έκπληξη, το “Future Politics” συνεχίζει τις synth-pop, ηλεκτρονικές ελεγείες, που έχουμε συνηθίσει από τις Austra και την Katie Stelmanis. Πρόκειται όμως για ένα βραδυφλεγές άλμπουμ, που αποκαλύπτει τα μυστικά με τις ακροάσεις. Αν παρασυρθείς (όπως κι εγώ) και δεν του δώσεις την πρέπουσα σημασία, τότε θα χάσεις ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που αξίζει προσοχής, χωρίς να είναι, όμως, ιδιαίτερο ή σπουδαίο.

Το “Future Politics” περισσότερο απευθύνεται στο μυαλό, στην ψυχή και στο συναίσθημα παρά στο σώμα. Αν και, όπως οι προκάτοχοι του το εξαιρετικό ντεμπούτο “Feel it break” και το “Olympia”, στηρίζεται σε σίνθια κι ηλεκτρονικές λούπες που σε κάνουν να κουνήσεις ρυθμικά το σώμα σου, η διάθεση κι η ατμόσφαιρα σε κρατούν σταθερά στο έδαφος. Κι αυτό είναι μια νίκη για τις Austra, αφού σου δημιουργείται μια περίεργη, υποτονική αίσθηση, μέσα από τις λιτές, minimal ενορχηστρώσεις, που καταφέρνει τελικά, αν και δύσκολα, να σου περάσει το μήνυμα.

Φυσικά, όπως και στις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, το στοιχείο που υπερτερεί, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι οι ερμηνείες κι οι φωνητικές ακροβασίες της Λετονοκαναδής Katie Stelmanis. Σε συνδυασμό με τη στιχουργική λογική ενός concept album που αναφέρεται στην αποξένωση των ανθρώπων που έχουν βρει τοίχο στα τεχνολογικά αδιέξοδα αλλά και τη λύση αυτών μέσα από απλές καθημερινές πράξεις που έχουν χάσει το νόημά τους, έχουμε μπροστά μας μια εργασία με νόημα.

Οι συνθέσεις, βέβαια, δεν έχουν την ίδια δύναμη, δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να σε τραβήξουν αυτόματα τουλάχιστον όχι από τις πρώτες ακροάσεις. Μοιάζει κι αυτό να είναι ένα κόλπο, σαν να προσπαθούν να μας κάνουν να ακούσουμε το δίσκο μέσα από μια λογική συνολικής ακρόασης και όχι της fast forward λογικής των άμεσων media, των στιγμιαίων single. Μια απλή και βαθιά ακρόαση, όπως αξίζει στις περισσότερες καλλιτεχνικές εργασίες, που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν.

Μην το προσπεράσετε το "Future Politics", δώστε του την ευκαιρία και θα σας αποζημιώσει.Από
Λέξεις Κλειδιά
Future Politics review 2017 Austra
9
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια