Ty_Segall_2017

Ty Segall - Ty Segall

Διαβάστηκε
O Ty Segall συνεχίζει να μας παίζει όμορφες μελωδίες με τις παραμορφώσεις της κιθάρας του κάνοντας την κάθε προσπάθειά του άξια ακρόασης.

Ty_Segall_2017


Τι θα ακούσεις:
 garage rock, glam rock & folk rock

Τραγούδια που ξεχωρίζουν:
“Break A Guitar”, “Thank You Mr K”, “Take Care (To Comb Your Hair)”

Βαθμολογία:
8/10

O Ty Segall είναι ένας ροκάς με βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν μπορεί να σταματήσει να γράφει μουσική. Δεν θεωρείται άδικα ένας από τους πιο παραγωγικούς μουσικούς της γενιάς του, αφού βγάζει ένα δίσκο κάθε χρόνο. Με αφετηρία το garage rock τρέχει παράλληλα πολλά side projects και έχει αντίστοιχα πάμπολλες backing bands. Βλέπετε ακολουθεί ποικίλα μουσικά μονοπάτια που δεν θέλει να διασταυρωθούν. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ο Ty Segall δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο και πως απαρτίζεται από πολλούς και διαφορετικούς μασκοφορεμένους χαρακτήρες. Η εικόνα αυτών των μασκοφόρων ταιριάζει απόλυτα στον ποικιλόμορφο όγκο της δισκογραφίας του.

Με τη μπάντα του ηχογραφημένη να παίζει ζωντανά μέσα στο studio, χωρίς πολλά overdubs, ο Ty κυκλοφορεί τον τελευταίο του δίσκο ο τίτλος του οποίου δανείζεται το όνομά του. Ωμό και χωρίς πολλούς πειραματισμούς συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλείες του, το "Ty Segall" είναι πιο άμεσο προς τον ακροατή. Μέσα στα εννιά κομμάτια που ηχογράφησε ο Ty βρίσκεται ο Ray Davies, o Mark Bolan και τα ηλεκτρικά ξεσπάσματα του Jack White. Όμως εδώ είναι και η γυναίκα του Ty Segall, για την οποία έγραψε το “Orange Color Queen” έχοντας στο μυαλό του την εικόνα των ανοιχτόχρωμων μαλλιών της. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν μέλη από την μπάντα που τον συνοδεύει στις περιοδείες, οι οποίοι έχουν βαφτιστεί “The Freedom Band”.

Το “Break A Guitar” με την ειρωνική anti-rock-star θεματολογία ξεκινάει δυναμικά το δίσκο, που συνεχίζει με το ηλεκτροακουστικό χαλί του “Freedom”. Η αρχή και το τέλος της τελευταίας δουλείας του Ty περιέχουν τις ίδιες ακριβώς συγχορδίες, προσδίδοντας μία συμμετρικότητα στο εγχείρημα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τα τραγούδια σαν αναπόσπαστο μέρος ενός συνόλου αφού ξεχωρίζουν το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Είναι ξεκάθαρο πως στο κεφάλι του καλλιτέχνη παίζουν συνέχεια τραγούδια των T-Rex, για τους οποίους είχε ηχογραφήσει και tribute album ονόματι Ty Rex, αλλά και του Bowie. Δεν σταματάει όμως εκεί και ζορίζει το τζαμάρισμα σε πιο jazzy μοτίβα στο δεκάλεπτο “Warm Hands”. Με τον Steve Albini (PJ Harvey, Pixies) πίσω από την κονσόλα, είτε αποφασίσουν να κάνουν σα ταύροι σε υαλοπωλείο στο “Thank You Mr K” είτε να χαλαρώσουν στο σπιρτόζικο “Take Care (To Comb Your Hair)”, έχουν ηχογραφήσει τα τραγούδια με μια φρεσκάδα. Σαν να τα πρόλαβαν τη σωστή στιγμή πριν ξεχειλώσουν στο τραπέζι της παραγωγής.

O Ty Segall συνεχίζει να μας παίζει όμορφες μελωδίες με τις παραμορφώσεις της κιθάρας του κάνοντας την κάθε προσπάθειά του άξια ακρόασης. Προφανώς ο ίδιος το διασκεδάζει πολύ στο studio και δεν βρίσκει λόγο να βγει από εκεί. Εμείς λοιπόν, απλά τον απολαμβάνουμε. Σημειώστε πως ο πολυπράγμων καλλιτέχνης μάς έχει ενημερώσει ότι η επόμενη του δισκογραφική επιστροφή είναι σχεδόν έτοιμη!


Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια