Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες για το A' Εξάμηνο του 2017

Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες για το A' Εξάμηνο του 2017

Αρκετές οι ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες δίσκων ή τραγουδιών από Έλληνες μουσικούς ή συγκροτήματα.
Διαβάστηκε φορες
Αρκετές οι ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες δίσκων ή τραγουδιών από Έλληνες μουσικούς ή συγκροτήματα. Παρακάτω μπορείτε να τις δείτε ανά Δισκογραφική Εταιρεία:

Baby Guru -

INNER-EAR

13 Φεβρουαρίου: Σtella - Works For You
28 Φεβρουαρίου: Baby Guru - IV
27 Μαρτίου: Whereswilder - HotShot

Και μετά έχουμε τις εξής κυκλοφορίες:

Τον Απρίλιο: Prins Obi - The Age Of Tourlou, A Victim Of Society - Freakland και ακολουθούν  KU - Ganja και μετά καινούργιοι δίσκοι από Melt Mountain και Illegal Operation.

Μέσα στην Άνοιξη θα βγει και ένα καινούργιο 7'' από τους 2byBukowski που επαναδραστηριοποιήθηκαν ύστερα από πολλά χρόνια.

Και κάθε 1η του μήνα για όλο το χρόνο θα βγαίνει και το 7'' από το συνδρομητικό A Distant Victory Singles Club.

Γιάννης Αγγελάκας & 100ο C - Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια

FEELGOOD RECORDS

ΔΙΣΚΟΙ

Γιάννης Αγγελάκας & 100ο C - Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια (02/2017)
Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος ΚαραντωνίουΤα Φώτα Στην Πλατεία (05/2017)

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Θέμος Σκανδάμης - Το σπίτι μου (03/2017)
Βαλάντω Τρύφωνος - Αρχή, ξανά (03/2017)
Γιώργος Καραδήμος - Εγώ που το ήθελα πολύ (03/2017)
Σαλίνα Γαβαλά - Προσωρινή Αμνησία (01/2017)
Χριστίνα Μαξούρη - Τι κάθαρμα που είσαι (01/2017)
Μαρίζα ΡίζουΠάμε Μια Βόλτα (Monsieur Minimal Remix) (03/2017)
Γιάννης ΣαββιδάκηςΟ Τζιμάκος και η Μαίρη (03/2017)
Βιολέτα ΊκαρηΈλα Και Ράγισε Τον Κόσμο Μου (04/2017)
Πάνος Παπαϊωάννου & Μαρία ΠαπαγεωργίουΑυτός Που Αγαπάς (04/2017)

Σωκράτης Μάλαμας - Κάτοπτρα

MLK

Σωκράτης Μάλαμας - Κάτοπτρα

MINOS-EMI/UNIVERSAL

Δημήτρης Σαμόλης - Ένα σύμπαν στα μέτρα σουΔημήτρης Σαμόλης - Ένα σύμπαν στα μέτρα σου: κυκλοφόρησε στις 13/2.
 
Πριν το Πάσχα, λογικά θα έχει κυκλοφορήσει το νέο cd του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.  Επίσης αναμένεται νέα κυκλοφορία από Στάθη Δρογώση και ONIRAMA.

COBALT MUSIC

Ετοιμαζόμαστε για νέο άλμπουμ Παυλίνα Βουλγαράκη τον Μάρτιο (δεν έχουμε ακόμη τον τίτλο, αλλά το single που έχει κυκλοφορήσει είναι το «Φερ’τα Μου Όλα Πίσω» με τη συμμετοχή του θρυλικού Ψαραντώνη στη λύρα & τη φωνή) & τον Απρίλιο για το άλμπουμ «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» με Γιώργο Νταλάρα & Μπάμπη Στόκα, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη & μουσική Γιώργου Σαμπάνη. Από αυτό το άλμπουμ έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα single «Κλειδαριές», «Η Θάλασσα Εντός Μου» και «Υπομονή».

PUZZLEMUSIK

Γιάννης ΚασέταςΣτο στάδιο των μίξεων βρίσκεται ο Γιάννης Κασέτας για το προς το παρόν άτιτλο άλμπουμ. Συμπληρώνονται 10 χρόνια φέτος από το ντεμπούτο του ("The Truth about the Alien Invsion in Egypt", 2007, Puzzlemusik). Δέκα χρόνια για  τα οποία ο Γιάννης Κασέτας έχει να επιδείξει αξιοζήλευτη δισκογραφική δραστηριότητα, όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Το επικείμενο άλμπουμ του που πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το Πάσχα θα είναι το 5ο του!

Το live άλμπουμ της Μαρίας Λατσίνου, «Μια Ανάσα Μετά» είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορούσε πριν το τέλος του 2016 αλλά τελικά αναβλήθηκε η κυκλοφορία του η οποία μεταφέρθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το άλμπουμ αυτό είναι τμήμα συναυλίας που έδωσε η Μαρία Λατσίνου και το συγκρότημα της στο ΙΛΙΟΝ plus την άνοιξη του 2016 και με την εξαίρεση του single «Χαμένη Γενιά» δεν θα περιλαμβάνει άλλα τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ της "Μια Ανάσα Δρόμος" (2015, Puzzlemusik). Αντίθετα θα περιέχει τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου που έμειναν έξω από το πρώτο άλμπουμ της Λατσίνου αλλά παρόλα αυτά εμφανίζονταν πολύ τακτικά στο setlist των συναυλιών του σχήματος. Θα περιέχει επίσης κάποιες από τις διασκευές που έχει κατά καιρούς τραγουδήσει η Λατσίνου στα live της όπως το «Ο Χρόνος Δεν Με Αφορά» του Αντώνη Λιβιεράτου και μια ακουστική εκτέλεση του «Η Γυναίκα που Διάβαζε Ποιήματα» των Διάφανων Κρίνων.

Νέα άλμπουμ ετοιμάζουν επίσης οι Lower Cut (οι οποίοι είναι συναυλιακά ανενεργοί το τελευταίο διάστημα) καθώς επίσης και οι Jane Doe οι οποίοι φέτος συμπληρώνουν τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ ("Heaven for Dogs", 2007, Run Devil Run). Δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν τα άλμπουμ αυτά θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο του 2017 πιθανότερη είναι πάντως η εκδοχή του εξαμήνου.

OK - Brand New Memories

CRYSTAL DREAMS MUSIC

Κυκλοφόρησε το νέο album των OK με τίτλο ‘’Brand New Memories’’.

FM RECORDS

Οι σημαντικότερες από τις επερχόμενες κυκλοφορίες μας αφορούν τέσσερις κυκλοφορίες με ακυκλοφόρητο ορχηστρικό υλικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Ηλία Ανδριόπουλου με τίτλους: Archipelago: Instrumental Tales of Greek Music, Reason to Believe: Classical Guitar Works, Santouri Musical Fantasy & Stories We Tell: My Bouzouki Instrumentals.

Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες είναι,

100 Guitars Live at Megaron, The Athens Concert Hall- από τον κορυφαίο Έλληνα κιθαρίστα Βαγγέλη Μπουντούνη και την εντυπωσιακή ορχήστρα με τις 100 κιθάρες, τις κυκλοφορίες με τίτλους: "100 Guitars Live at Megaron, The Athens Concert Hall", "100 Guitars: Historia De Un Amor" & "100 Guitars: Libertango - Live at the Odeon of Herod Atticus".
- από τον γνωστό Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό την κυκλοφορία / συλλογή "Great Songs and Instrumentals: 30 Years Recordings"
- από την γνωστή Ελληνίδα συνθέτη Πηγή Λυκούδη και τον ποιητή Θανάση Σάλτα τη κυκλοφορία "Τα πάθη της αγάπης".
- από τον γνωστό Έλληνα συνθέτη και μουσικό Χρήστο Παπαδόπουλο τις κυκλοφορίες "Pontos: This Land has a Voice" & "Passage".
- από το καταπληκτικό, ανερχόμενο σαξοφωνίστα Νίκο Κουλούρη μια κυκλοφορία με συνθέσεις του Goran Bregovic: "Nikos Koulouris Plays Bregovic"
- από τον συνθέτη Σίμο Κουσκούνη (Simon Kouskounis) μια σειρά από κυκλοφορίες με ορχηστρική μουσική με τους εξής τίτλους: Female Dance on the Waves, Holy Moments & A Lie
- μια σειρά άπό κυκλοφορίες με γενικό τίτλο Greatest Greek Musicians: (5/10) Magic Tracks που παρουσιάζει κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς δεξιοτέχνες όπως Μανώλης Πάππος (Μπουζούκι), Περικλής Παπαπετρόπουλος (Ταμπουράς), Κυριάκος Γκουβεντας (Βιολί), Ζαχαρίας Σπυριδάκης (Κρητική Λύρα), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (Κλαρίνο), Μανολης Ανδρουλιδάκης (Κλασική Κιθάρα), Δημήτρης Μαργιολας (Μπουζούκι & Λαούτο), Γιώργος Μαγκλάρας (Βιολί) & Σωκράτης Σινόπουλος (Πολίτικη Λύρα).
- από το ανερχόμενο συγκρότημα ελληνικού ροκ The Final Act η κυκλοφορία με τίτλο «Η Διαδρομή».
- μία συλλογή με ορχηστρικές εκτελέσεις των γνωστότερων συνθέσεων του Μάνου Λοίζου με τίτλο: "Manos Loizos: Memories: 25 Instrumentals"
- δύο κυκλοφορίες με remix και διασκευές της γνωστής σύνθεσης του Γιώργου Σταυριανού "Secret Love" (Buddha Bar) με τίτλους: "Secret Love Remixed" & "More Secret Love"
- από τους ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες: Tasos - νέο single (ο τίτλος ΤΒΑ), Μάνια Βλαχογιάννη - «Νοθευμένη Αγάπη», Δόμνα Κουντούρη - «Τα Πρέπει», Νέλυ Αλιγιζάκη - «Ένα βλέμμα» & Aural Fragment - "Return to Space 2"
 
Όπως επίσης και πολλές ψηφιακές συλλογές με ορχηστρικό ρεπερτόριο από τον κατάλογο της FM Records.

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

Mε μια βαλίτσα όνειρα, ονομάζεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά με την οποία μας συστήνεται ο Θάνος Σταυρίδης.

Στο στούντιο βρίσκεται ο Γιώργος Σταυριανός ετοιμάζοντας το νέο του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι «Ο παλιός μου εαυτός» σε στίχους Μάκη Τσίτα που ερμηνεύουν ο Κώστας Παρίσης με τον Μίλτο Πασχαλίδη, καθώς και το τραγούδι «Ζεστή Κυριακή» που ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

ΕΡΩΔΙΟΣ

No Clear Mind - Makena

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Η νέα μεγάλη συμπαραγωγή: Κίτρινα Ποδήλατα - Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ Vol.2: «Κίτρινα Ποδήλατα – the Orchestra project» σύμπραξη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Nomik - Ι Αin't Gonna Be a King
COSTINHO - 2

ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Νέα Τάξη Πραγμάτων & Ψαραντώνης & Λουπάσης - Κραυγή
Γλυκερία - Η νύχτα μυρίζει γιασεμί
Μάνος Πυροβολάκης - Η Λάμπα
Μπάμπης Στόκας - Υπομονή
Γιώργος Νταλάρας - Η θάλασσα εντός μου
Ελένη Βιτάλη & Περσεφόνη - Γραμμές Παράλληλες
Brandy Σουαρέ - Ποδηλάτισσα
Αρετή Κετιμέ - Μέτοικοι


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα