Αποσύρεται από τις αίθουσες η ταινία «Έτερος Εγώ»

Διαβάστηκε
Με απόφαση του σκηνοθέτη, Σωτήρη ΤσαφούλιαΗ ταινία «Έτερος Εγώ» έκανε αισθητή την εμφάνισή της στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς αποτελεί την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας ελληνικού αστυνομικού θρίλερ στη μεγάλη οθόνη. Με ερμηνείες και σενάριο που ξεχώρισαν, η ταινία έλαβε έναν ικανοποιητικό αριθμό υποψηφιοτήτων στα Κινηματογραφικά Βραβεία Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (περισσότερα εδώ και εδώ), αλλά και την ευρεία αποδοχή του κοινού.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν υποψίες που συνέδεαν την εν λόγω ταινία με μια σειρά εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή της Κηφισιάς, στην οποία θύματα υπήρξαν οδηγοί ταξί. Με αφορμή αυτές τις υποψίες, ο σκηνοθέτης της ταινίας Σωτήρης Τσαφούλιας αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η επιστολή του ίδιου παρακάτω:

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.
Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη,  μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.
 
Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν,  και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.
 
Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο
«Έτερος Εγώ», λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και  εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.
 

Σωτήρης Τσαφούλιας
Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια