I Am Heath Ledger

"Ι Αm Heath Ledger": Το ντοκιμαντέρ για τον αγαπημένο ηθοποιό που «έφυγε» νωρίς

Διαβάστηκε
Εννέα χρόνια χωρίς τον ξεχωριστό Heath Ledger. «Έφυγε» τόσο νέος, τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα...
I Am Heath Ledger


Στις 4 Απριλίου του 1979 γεννήθηκε ο Αυστραλός ηθοποιός Heath Ledger. Μόλις 28 χρόνια αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου του 2008, ο ταλαντούχος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή. Τόσο νέος, τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα... Είχε προλάβει να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να αποκτήσει την κόρη του Matilda Rose, αλλά η αγάπη και η εκτίμηση προς το πρόσωπο και το ταλέντο του άρχισαν να μεγαλώνουν μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, -δυστυχώς έτσι γίνεται σχεδόν πάντα. Σταθμός σε αυτό η ερμηνεία του ως Joker στο "Dark Knight" και η μετά θάνατον βράβευσή του με Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Μέχρι σήμερα, εννέα χρόνια μετά, οι εκφράσεις αγάπης προς τον Joker της καρδιάς μας, τον ξεχωριστό αυτόν τύπο, γίνονται όλο και περισσότερες και όπως όλα δείχνουν ο Heathcliff Andrew "Heath" Ledger έχει τη δική του θέση στην αιωνιότητα του μυαλού μας...

Πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από την απώλειά του, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του αφιερωμένου στη ζωή του ηθοποιού ντοκιμαντέρ, "I Am Heath Ledger" και από την πρώτη θέαση μας ραγίζει την καρδιά με συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που είχαν την τύχη να τον ζήσουν ή/και να συνεργαστούν μαζί του να μιλούν γι'αυτόν... Πολύ από το αδημοσίευτο μέχρι σήμερα υλικό που θα δούμε στην ταινία είναι γυρισμένο ερασιτεχνικά από τον ίδιο τον Ledger, τον οποίο βλέπουμε να κρατά μια φορητή βιντεοκάμερα. Άλλωστε ο ίδιος ήταν και σκηνοθέτης πέρα από ηθοποιός.

Δείτε το trailer του βιογραφικού ντοκιμαντέρ:


«Υπήρχαν πάντα κάμερες γύρω του. Μία βιντεοκάμερα, μία Polaroid ή οι κινηματογραφικές κάμερες. Έτσι τον θυμάμαι μόνο!», βλέπουμε να λέει το μοντέλο Christina Cauchi στο trailer του ντοκιμαντέρ. O μουσικός Ben Harper που επίσης εμφανίζεται δηλώνει: «Ο Heath ήταν ο πιο ζωντανός άνθρωπος. Αν δεν ζούσε στα άκρα, τότε δεν τον ενδιέφερε!». Ο Ang Lee, σκηνοθέτης του οσκαρικού "Brokeback Mountain" σε μια κορυφαία στιγμή για την καριέρα του Ledger αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακόμη και δευτερεύοντα ρόλο πάντα κλέβει την παράσταση. Αυτή είναι η δύναμη του Heath Ledger!», ενώ ο Αυστραλός ηθοποιός Ben Mendelsohn συμπληρώνει: «Πριν να βγει το "Brokeback Mountain" στις αίθουσες ήταν αδιανόητη μία ρομαντική τραγωδία με πρωταγωνιστές δύο gay καουμπόηδες. Ήταν λοιπόν ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές αναλαμβάνοντας αυτόν τον ρόλο, ένας πραγματικός καλλιτέχνης!»

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tribeca, -συνιδρυτής του οποίου είναι ο Robert De Niro-, στη Νέα Υόρκη και θα προβληθεί στις ΗΠΑ από τις 3 Μαϊου σε επιλεγμένες αίθουσες. Δεν έχουμε ενημέρωση ακόμα για προβολή στη χώρα μας αλλά ελπίζουμε να το δούμε. Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβε ο Derik Murray και ο Adrian Buitenhuis.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
The Brokeback Mountain Heath Ledger I Am Heath Ledger Joker
11
ντοκιμαντέρ
47
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια