Το Θέατρο της Εβδομάδας | 10.05-15.05

Οι παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα.
Διαβάστηκε φορες
Πλησιάζουμε αισίως στα μέσα του τελευταίου μήνα της άνοιξης- άτυπα του πρώτου μήνα του καλοκαιριού- και οι επιλογές μας στο θέατρο δεν είναι λίγες. Συνεχίζονται αρκετές παραστάσεις, ενώ δε σταματούν να ξεκινούν καινούριες. Ακόμη, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα σε λίγο καιρό.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα !


Τεράστια Έκρηξη @Skrow Theatre

τεραστια εκρηξη
Σε τρυφερή ηλικία, περιτριγυρισμένος από κόμικς, παιχνίδια He-man και γονείς που αρνούνται να παίξουν τον ρόλο του κακού αγγελιοφόρου και να τον ενημερώσουν σε τι κόσμο ήρθε, ο μικρός Γιώργος παρακολουθεί στη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση τον Πόλεμο τον Άστρων και νιώθει πως είναι ο σωτήρας του σύμπαντος. Φαντάζεται ένα μέλλον γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους τζεν-ντάι και μαχητικές πριγκίπισσες.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του, η αλήθεια είναι διαφορετική..

Επτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου "Μια τεράστια έκρηξη" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο Bασίλης Μαυρογεωργίου επιστρέφει σκηνοθετικά  στο σύμπαν του αντι-ήρωα Γιώργου, αυτή τη φορά στη δική του θεατρική βάση στο Skrow theater. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο/Σκηνοθεσία:  Βασίλης Μαυρογεωργίου
Πρωτότυπη Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Εκτέλεση μουσικής: Δημήτρης Τάσαινας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Art direction: Λυδία Κοντογιώργη
Επιμέλεια Κίνησης: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Bοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή 
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος 
Υπεύθυνη επικοινωνίας παράστασης: Μαρία Τσολάκη | 6974 76 78 90, 210 76 27 966 | mtsolaki@gmail.com

Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Άννα Καλαϊτζίδου, Αριάδνη Καβαλιέρου

__________________________________________________________________


Mη μου Up Two @Vault Theatre

μη μου up two
O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τη νέα παράσταση των Μη Μου Up Two "Θυμάσαι πως γνωριστήκαμε;" από το Σάββατο 13 έως την Κυριακή 28 Μαίου.

Δύο ξένοι άνθρωποι, δυο ξεχωριστές ζωές, δύο διαφορετικοί κόσμοι που έρχονται κοντά τόσο απρόσμενα. Και μετά; Τα πάντα ή τίποτα.
Κάθε ιστορία που αφηγούνται οι Μη Μου Up Two είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη και την επόμενη. Τα πρόσωπα και ο χώρος διαμορφώνονται πάντα σύμφωνα με την έμπνευση του κοινού. Οι ηθοποιοί δημιουργούν αυτοσχεδιάζοντας (Improv Theatre) και αφήνουν την ιστορία τους να χαθεί μετά το τέλος της παράστασης.

Συντελεστές:
Η ομάδα "Μη Μου Up Two"
Επιμέλεια φωτογραφίας: Άννα Πατρικίου

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπάρμπα, Παναγιώτης Δελαβίνιας

_______________________________________________________________


To μόνον της ζωής μου ταξείδιον @Tempus Verum – Εν Αθήναις


βιζυηνός
Το αριστουργηματικό έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει κάθε φορά το κοινό, ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Μια μοναδική παράσταση, από τη νέα αυτή συνεργασία του Σκηνοθέτη με την σπουδαία Ιωάννα Παππά.

Η παράσταση θα ξεκινήσει την Παρασκεύη 12 Μαϊου, και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 12 παραστάσεις.

__________________________________________________________________


Stand Up for U @Θέατρο Βέμπο

stand up for U

Πιστός στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του, ο μεγαλύτερος και πιο τρυφερός θεσμός κωμωδίας,  το Stand up for U επιστρέφει για τέταρτη χρονιά. Την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Θέατρο Βέμπο.

Ο στόχος του και φέτος παραμένει ο ίδιος: Η έμπρακτη στήριξη του έργου της UNICEF, της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών που βοηθά καθημερινά εκατομμύρια παιδιά, διεκδικώντας για λογαριασμό τους το δικαίωμα στο χαμόγελο, την ελπίδα, την μόρφωση. Με λίγα λόγια, επιχειρώντας να τους εξασφαλίσει μια ζωή με ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη φορά οι καλύτεροι Έλληνες stand up comedians - 13 συνολικά, με πρωτοβουλία του Γιώργου Χατζηπαύλου επιλέγουν τα πιο δυνατά τους κείμενα και ανεβαίνουν
στη σκηνή, παρουσιάζοντας έναν μαραθώνιο κωμωδίας για την UNICEF και τα παιδιά.


Επιμέλεια-οργάνωση:
Γιώργος Χατζηπαύλου, Αλέξανδρος Ζώης
Παρουσίαση: Γιώργος Χατζηπαύλου
Διαβάστε ακόμα