Εκείνος και Εκείνος

Εκείνος και Εκείνος: Κάθε τραγούδι είναι ο σύνδεσμος μας με μια ξεχωριστή στιγμή

Διαβάστηκε
Εκείνος και Εκείνος
Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα όλων των εποχών στην Ελληνική Σκηνή είναι οι "Εκείνος + Εκείνος". Από "Τα λόγια κομμάτια" μέχρι το "Ονειρέψου μη φοβάσαι", μας προσκαλούν στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν στη Νίκαια και με αφορμή αυτό συζητήσαμε μαζί τους, αποκαλύπτοντας μας κι άλλα μυστικά της πορείας τους αλλά και του νέου τους δίσκου.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν τον Κώστα και τον Νίκο ή αλλιώς τους "Εκείνος + Εκείνος"...

Στις 27 Μαΐου στο Κατράκειο διοργανώνεται η πρώτη καλοκαιρινή σας συναυλία στην οποία θα παρουσιαστεί και ο νέος δίσκος. Τι σηματοδοτεί για σας η συγκεκριμένη ημερομηνία;

Θα είναι μια γιορτή αντάμωσης με τους παλιούς και νέους φίλους μας. Θα φορέσουμε το πιο φωτεινό μας χαμόγελο και θα υποδεχτούμε όλοι μαζί τους καλεσμένους και τόσο σημαντικούς για μας ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε πια έναν κοινό τόπο, τα καινούργια μας τραγούδια. 
Θα έρθουν στην γιορτή μας ο Ηλίας Ασβεστόπουλος (2002GR), ο Μιχάλης Μυτακίδης - Β.D Foxmoor (Active member), ο Παντελής Θαλασσινός και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Μαζί μας θα είναι επίσης οι κάτι παραπάνω από μουσικοί συνεργάτες: Ο Γιάννης Γρυπαίος στο μπάσο, ο  Βαγγέλης Κρίθαρης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Αιγινίτης στα τύμπανα και στα φωνητικά και τέλος η Τίνα Ψαλίδα στο βιολί και στο μαντολίνο.
Εκείνος και Εκείνος
Μαζί σας θα είναι και τέσσερις καλεσμένοι, από τέσσερις διαφορετικές εποχές και μουσικές. Μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους αυτοί οι τέσσερις;

Και οι τέσσερις κατέχουν ξεχωριστές θέσεις στις καρδιές μας. 
Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος είναι τα εφηβικά μας χρόνια.. Ο Λαυρέντης είναι… ο Λαυρέντης, με την  ζηλευτή του μουσική ιστορία και καριέρα, ο Παντελής είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μας τραγουδοποιούς - ερμηνευτές ήδη από την εποχή των "ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΩΝ" και ο Μιχάλης Μυτακίδης, ο BD Foxmoor των Active Member, εκτός από καλός φίλος, είναι για μας ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές μας, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό τόπο καταγωγής αλλά και κοινές μνήμες.

Στην παρουσίαση θα είναι ένας "stand up comedian". Ταιριάζει ο "όρθιος κωμικός" σε μια συναυλία; 

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είναι ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται  τα σημεία των καιρών και με το κοφτερό του χιούμορ και την καθαρή του ματιά  έχει να πει πολλά. 

 «Μέτρα με τέχνη τον καιρό» ο τίτλος του νέου δίσκου, με σημαντικές συμμετοχές. Υπάρχει κάποια ιστορία που θέλετε να μοιραστείτε μαζί σας από την περίοδο των ηχογραφήσεων;

Κάθε ένας από τους 7 συμμετέχοντες είναι από μόνος του μια ολόκληρη ιστορία. Ζήσαμε δυνατές στιγμές στο στούντιο και ειδικά τις μέρες των ηχογραφήσεων της φωνής. Είναι ένα μαγικό συναίσθημα να ακούς μια φωνή που την έχεις συνδυάσει με διάφορες φάσεις και εποχές της ζωής σου να τραγουδάει ένα δικό σου τραγούδι.

«Μόνο 2 στιγμές», ένα κομμάτι που υπογράφουν στιχουργικά ο Κώστας Στάθης και ο Πάνος Κατσιμίχας. Πως βιώσατε την εμπειρία να συνεργάζεστε με αυτούς τους 2 ανθρώπους;

Εκείνος και Εκείνος
Ο στιχουργός  Κώστας Στάθης, είναι φίλος και σύντροφος χρόνια τώρα και έχει ντύσει με τους στίχους του πολλές μουσικές μας στιγμές. Με τον Πάνο μας συνδέει μεν μια φιλία πολλών χρόνων, αλλά πρώτη φορά μια μουσική συνεργασία. Ευχόμαστε να μην μείνουμε μόνο σε αυτή αλλά να έρθουν και άλλες. Τον ευχαριστούμε επίσης γιατί αγάπησε το τραγούδι μας  και το έντυσε με λόγια αληθινά.

Ποια είναι για σας τα κριτήρια της δημιουργίας του δίσκου αυτού; Από όταν ξεκινήσατε μέχρι και τώρα που κυκλοφόρησε;
    
Όλα ξεκίνησαν από μια φράση του Κώστα Στάθη: «Μέτρα με τέχνη τον καιρό» που έγινε ο πυρήνας έμπνευσης για όλα τα τραγούδια που ακολούθησαν και αποτέλεσαν αυτό το άλμπουμ. Σε αυτό το όνειρο  βρήκαμε στέγη εμείς και ο Π. Θαλασσινός, ο Β. Καζούλλης, ο Π. Κατσιμίχας, ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Φ. Πλιάτσικας και ο Β.D Foxmoor (Active Member) με τους οποίους μοιραζόμαστε τα 7 από τα 12 συνολικά καινούργια τραγούδια.                                                                                    
Tα μηνύματά του: Κοίτα τα σημεία των καιρών , βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα  και ανεπηρέαστος από την προπαγάνδα, αποφάσισε ποιος είσαι, που πηγαίνεις και τι γυρεύεις!
Και το πιο σημαντικό: Ονειρέψου! κάνει τους τάχα δυνατούς να ανησυχούν!  Δώδεκα χρόνια μετά, επανεμφανιστήκατε. Υπάρχει κάποιο στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο μεταξύ σας;

Η φιλία μας… και η κοινή μας ακόρεστη περιέργεια να δούμε τι υπάρχει παρακάτω. Και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και σαν μουσικοί και σαν άνθρωποι. 

Από το 2015 που επανήλθατε στο προσκήνιο, υπάρχει κάποια στιγμή που έχει μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη σας;

Η στιγμή του «Καλησπέρα! – Καλώς ήρθατε!» στην συναυλία της επιστροφής μας, 8 Μαΐου 2015, στο Σταυρό του Νότου… Και βέβαια η κάθε «Καλησπέρα!» σε κάθε μουσικό στέκι και γωνιά της Ελλάδας 2 χρόνια τώρα.

Πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες, συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Τι έχει μείνει μέσα σας από όλα αυτά, τώρα που τα βλέπετε πιο ψυχρά; 
 
Το παιδί που κρύβεται μέσα μας εξακολουθεί να ονειρεύεται και θέλει να παίξει κι άλλο.
Εκείνος και Εκείνος
Υπάρχει κάποιο τραγούδι που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας; Αν ναι, ποιο είναι;

Κάθε τραγούδι είναι ο σύνδεσμος μας με μια ξεχωριστή στιγμή, με ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Έχει τη δική του γεύση και το δικό του άρωμα .Κάθε τραγούδι είναι μοναδικό. Σαν τα παιδιά μας 

Στίχος, σύνθεση, τραγούδι ή ένα μείγμα τους; Τι σας βγαίνει πιο εύκολα;

Υπάρχουν τραγούδια που έχουν γεννηθεί ενωμένα, μελωδία και στίχος. 
Υπάρχουν μουσικά θέματα δύστροπα, που δεν δέχονται στίχο εύκολα
καθώς από μόνα τους αφηγούνται μια ιστορία. 

Και υπάρχουν στίχοι που τραγουδάνε την μουσική που τους πάει από την πρώτη κιόλας ανάγνωση. Από την αρχή μας είχαμε την τύχη και το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με φίλους στιχουργούς  που μας χάρισαν  πολύ δυνατές στιχουργικές στιγμές. Ο Γιώργος Πολυμενάκος, ο Γρηγόρης Μυλωνάς, ο Νίκος Γρίτσης, ο Αντρέας Καραγιαννίδης, ο Κώστας Στάθης, ο Μιχαλης Μυτακίδης, η Δήμητρα Νεοφύτου...

Ποιο χαρακτηριστικό έχει ο ένας "Εκείνος" που λείπει από τον άλλον "Εκείνον";

Τα ετερώνυμα έλκονται, μάθαμε από τη φυσική. Τώρα, ποια ακριβώς σωματίδια αλληλοσυμπληρώνονται στη σχέση μας παραμένει ένα ΜΥΣΤΗΡΙΟ .

Ευχαριστούμε! Καλή αντάμωση!

Ακολουθήστε τους "Εκείνος + Εκείνος" στην προσωπική σελίδα τους:
https://www.facebook.com/ekeinos.kai.ekeinos2015/

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια