Roger Moore

Έφυγε από τη ζωή ο "James Bond", Roger Moore

Διαβάστηκε
Ο «Άγιος» της ομώνυμης σειράς του '60, ο επί επτά φορές James Bond της μεγάλης οθόνης και ένας άνθρωπος με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. 
Roger Moore


Ο μεγάλος ηθοποιός Roger Moore, δημοφιλής για τον ρόλο του ως πράκτορα James Bond, έφυγε από τη ζωή στην Ελβετία σε ηλικία 89 ετών χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. 

O Roger Moore γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1927 στο Λονδίνο. Στην τηλεόραση, σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 1957 με τη συμμετοχή του στη σειρά "Maverick" στον ρόλο του ξαδέλφου Beau. Καθιερώθηκε ωστόσο το 1962 με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Ο Άγιος», πολύ επιτυχημένη σειρά που προβλήθηκε μέχρι και το 1969. Στη μεγάλη οθόνη υποδύθηκε τον James Bond σε επτά ταινίες, το 1979 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Escape to Athena" (Απόδραση στην Αθήνα) ενώ το 1980 απέσπασε μία τιμητική Χρυσή Σφαίρα. Ήταν εκείνος που διαδέχτηκε την Audrey Hepburn στον ρόλο του πρέσβη καλής θελήσεως της UNICEF.

Δεκάδες άνθρωποι του θεάματος (μεταξύ των οποίων οι Sean Connery και Pierce Brosnan) και χιλιάδες θαυμαστές του έχουν κάνει δηλώσεις και αποτίουν φόρο τιμής στον Roger Moore

Η οικογένεια του ηθοποιού δημοσιοποίησε την είδηση στα social media μαζί με στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου του. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω την επίσημη δήλωση των τριών παιδιών του ηθοποιού, Deborah, Geoffrey και Christian Moore:

"It is with a heavy heart that we must announce our loving father, Sir Roger Moore, has passed away today in Switzerland after a short but brave battle with cancer. The love with which he was surrounded in his final days was so great it cannot be quantified in words alone.

We know our own love and admiration will be magnified many times over, across the world, by people who knew him for his films, his television shows and his passionate work for UNICEF which he considered to be his greatest achievement.

The affection our father felt whenever he walked onto a stage or in front of a camera buoyed him hugely and kept him busy working into his 90th year, through to his last appearance in November 2016 on stage at London’s Royal Festival Hall. The capacity crowd cheered him on and off stage, shaking the very foundations of the building just a short distance from where he was born.

Thank you Pops for being you, and for being so very special to so many people.

Our thoughts must now turn to supporting Kristina at this difficult time, and in accordance with our father’s wishes there will be a private funeral in Monaco.

Deborah, Geoffrey and Christian"

«Με βαριά την καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε πως ο αγαπημένος μας πατέρας, ο Sir Roger Moore, έφυγε από τη ζωή σήμερα στην Ελβετία κατόπιν μίας σύντομης αλλά θαρραλέας μάχης με τον καρκίνο. Η αγάπη που τον περιέβαλε τις τελευταίες του ημέρες ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί με λέξεις. 

Γνωρίζουμε πως η δική μας αγάπη και ο θαυμασμός θα πολλαπλασιαστεί ξανά και ξανά, ανά τον κόσμο, από ανθρώπους που τον γνώρισαν μέσα από τις ταινίες, τα τηλεοπτικά show και την δουλειά που έκανε για τη UNICEF με πάθος, δουλειά που θεωρούσε ως ένα από τα μεγαλύτερά του επιτεύγματα. 

H αγάπη που αισθανόταν ο πατέρας μας όπου και αν βρισκόταν, είτε όταν περπατούσε πάνω σε μία σκηνή είτε μπροστά από μία κάμερα, ήταν μεγάλη ανάταση για εκείνον και τον κρατούσε απασχολημένο να δουλεύει έως και τα 90 του χρόνια μέσα από την τελευταία του εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2016 στη σκηνή του London Royal Festival Hall. Το πολυπληθές κοινό τον επευφημούσε πάνω και κάτω από τη σκηνή, κουνώντας τα θεμέλια του κτηριού, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μέρος όπου εκείνος γεννήθηκε. 

Ευχαριστούμε μπαμπά που ήσουν εσύ και που ήσουν τόσο ιδιαίτερος για τόσο πολύ κόσμο. 

Οι σκέψεις μας τώρα στρέφονται στη στήριξη της Kristina (σύζυγό του από το 2002) σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και σύμφωνα με τις επιθυμίας του πατέρα μας θα τελεστεί μία ιδιωτική τελετή στο Μονακό. 

Deborah, Geoffrey and Christian»

Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια