Νικόλας Λειβαδίτης - 7 + τρεις ιστορίες ενός τρελού

Ελληνικός Δίσκος του μήνα: Ν. Λειβαδίτης - 7 + τρεις ιστορίες ενός τρελού

Διαβάστηκε
Για άλλον ένα μήνα, στη συνάντηση της Ομάδας Ελληνικής Μουσικής του Mix Grill, βρεθήκαμε σε δίλημμα για τον Δίσκο που θα επιλέγαμε για τον Ιούνιο.
Νικόλας Λειβαδίτης - 7 + τρεις ιστορίες ενός τρελού


Γράφει ο Γιώργος Μπαλιώτης

Για άλλον ένα μήνα, στη συνάντηση της Ομάδας Ελληνικής Μουσικής του Mix Grill, βρεθήκαμε σε δίλημμα για τον Δίσκο που θα επιλέγαμε για τον Ιούνιο. Η νέα δουλειά του αγαπημένου Σωκράτη Μάλαμα «κονταροχτυπήθηκε» με το δίσκο ενός νέου μουσικού, του Νικόλα Λειβαδίτη.

Όλοι συμφωνήσαμε ότι τα «Κάτοπτρα» είναι μια από τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές, που έχει κυκλοφορήσει ο Σωκράτης Μάλαμας τα τελευταία χρόνια. Παρ' όλα αυτά, για δίσκο του μήνα επιλέξαμε το πόνημα του Νικόλα Λειβαδίτη με τίτλο «7 + τρεις ιστορίες ενός τρελού».

Το θεατρικό στοιχείο που του προσδίδουν οι μονόλογοι του Θανάση Αλευρά δημιουργεί κάτι το διαφορετικό, το οποίο όμως δεν μένει εκεί. Οι «δυνατοί» στίχοι δημιουργούν το σενάριο και η εναλλαγή των μελωδιών με τη χρήση διαφορετικών οργάνων πλάθουν την πλοκή του έργου. Οι ιστορίες του «τρελού» Νικόλα Λειβαδίτη έχουν καρφωθεί στο μυαλό μου και θα έλεγα ότι αποτελούν έναν από τους Ελληνικούς δίσκους, που με έκαναν να τον ακούσω πολλές φορές, να μιλήσω για αυτόν και να τον συστήσω σε άλλους μουσικόφιλους. Να τον ακούσετε! Αξίζει!

Περισσότερα για το album από την Αντωνία παρακάτω.

Γράφει η Αντωνία Κουμαντάνη

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική δισκογραφία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, νέες, φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες. Αυτές τις συναντάμε σε αφθονία στο νέο δίσκο του Νίκου Λειβαδίτη, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου καλλιτέχνη, του οποίου η μουσική ιδιοσυγκρασία εκπλήσσει και γοητεύει.

Ο δίσκος του φέρει το όνομα «7 + τρεις ιστορίες ενός τρελού». Παρά τη συμμετοχή τεσσάρων ερμηνευτών (Μαρία Καλούδη, Ρίτα  Αντωνοπούλου, Πάνος Μουζουράκης και Λάκης Χαλκιόπουλος), το album αυτό  έχει δομή, συνέπεια, συνοχή και χαρακτήρα. Παράλληλα,  με τις αφηγήσεις του Θανάση Αλευρά αποκτά έντονη  θεατρικότητα, αμεσότητα και παραστατικότητα. Οι στίχοι του άλλοτε κοινωνικοί και άλλοτε ερωτικοί συγκινούν, δημιουργούν εικόνες και σε καλούν σε μια εκ βαθέων αναθεώρηση  των προτύπων που επιτάσσει η σύγχρονη κοινωνία. Η μουσική του δίσκου πρωτότυπη, παρεκκλίνει από κανόνες, συνδυάζοντας ήχους μουσικών οργάνων με ήχους ανθρώπινων συναισθημάτων (όπως στο τραγούδι «Να Φεύγεις»). Άλλα τραγούδια που ξεχώρισα είναι τα «Σεισμός μέσα μου», «Κι ήρθες εσύ» και «Πυγολαμπίδες».

Ο δίσκος του Νίκου Λειβαδίτη είναι ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα που θέτει εξ αρχής ψηλά τον πήχη και προμηνύει μια ανοδική πορεία στον χώρο της δισκογραφίας. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η νέα γενιά καλλιτεχνών μπορεί μέσα από τις αντιξοότητες της εποχής να δημιουργήσει και να αφήσει το στίγμα της ανεξίτηλα.

Ακούστε όλο το δίσκο στο Spotify:Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (5)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια