marina-satti-mantissa

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Ιουνίου 2017

 Ήταν τόση η δύναμη της «Μάντισσας» που κατάφερε να «μαγέψει» τους συντάκτες του ΜixGrill και να της παραδώσουν τα σκήπτρα για τον μήνα Ιούνιο.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Αφού ψηφίσαμε τον Ελληνικό Δίσκο του μήνα για τον Ιούνιο, σειρά παίρνουν τα Ελληνικά Τραγούδια. Στο Top 10 του Ιουνίου συνυπάρχουν πολλά είδη μεταξύ τους, ενώ συναντάμε κάποιους καλλιτέχνες δύο φορές, αλλά με διαφορετικές ιδιότητες. Στην κορυφή, πάντως, βρίσκεται ένα τραγούδι η μελωδία του οποίου έχει καταστεί πλέον αναγνωρίσιμη!


Γράφει ο Δημήτρης Καμπούρης:

Ε…δεν είναι και τόσο δύσκολο να το μαντέψετε.

Η «Μάντισσα» της Μαρίνας Σάττι, τα σάρωσε όλα τις τελευταίες ημέρες κι έχει θέσει τις βάσεις, όχι μόνο για τραγούδι του μήνα, αλλά και του χρόνου.

Είναι, μάλιστα, τόσo μεγάλη η επίδραση του, που έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων και συζητήσεων στο διαδίκτυο αλλά και στις παρέες, με πολλές αντικρουόμενες απόψεις για το «μέγεθος» του. Παρόλα όσα έχουν γραφτεί κι ακουστεί, ή πρόκειται να ακολουθήσουν, το τραγούδι  θα ακουστεί παντού κι από όλους, μυημένους και μη, εμπορικούς και ποιοτικούς, έντεχνους και λαϊκούς, από νέους και πιο ώριμους. Κι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα, συχνά ή τυχαία.

Αν και είχε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που πρέπει να αναφερθεί, το «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», ερμηνευμένο από τη Βιολέτα Ίκαρη, ήταν τόση η δύναμη της «Μάντισσας» που κατάφερε να «μαγέψει» τους συντάκτες του ΜixGrill και να της παραδώσουν τα σκήπτρα για τον μήνα Ιούνιο.


Το Top 10:

01. Μαρίνα Σάττι - Μάντισσα
02. Βιολέτα Ίκαρη - Έλα και ράγισε τον κόσμο μου
03. Σωκράτης Μάλαμας & Μανώλης Πάππος - Η τρόικα των αγγέλων
04. Imam Baildi - Χαρά μου
05. Δημήτρης Ζερβουδάκης - Στα Λουτρά Της Αριδαίας
06. Πέτρος Μάλαμας-Της νιότης όλη η ομορφιά
07. Monsieur Minimal - Αγκαλιά
08. Πάνος Μουζουράκης - Αύγουστος
09. Tareq - Icarus Maybe
10. Μαρίζα Ρίζου - Πάμε μια βόλτα (Monsier Minimal Remix)


Ακούστε όλο το Top 10 στο Youtube:



H φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από τη LIFO.
Διαβάστε ακόμα