Whatever makes us happy on a Sunday morning: Ψάχνοντας αφορμές

Διαβάστηκε
Τα τραγούδια της σημερινής λίστας τα πρωτοάκουσα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και το καθένα θα μπορούσε από μόνο του να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Καθένα αποτελεί αφορμή για ένα σχόλιο, για μια ιστορία. Αφορμή να μιλήσουμε για τη μουσική παραγωγή του 2017, η οποία κάθε άλλο παρά φτωχή αποδεικνύεται (διαφωνώντας κάθετα με την αντίθετη άποψη του Γιώργου Μπαλιώτη). Να αποθεώσουμε τους Algiers που κατατάσσονται στα ελάχιστα σύγχρονα συγκροτήματα που κατορθώνουν στη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους να ξεπεράσουν τις υψηλές προσδοκίες που έθεσαν με το ντεμπούτο τους. Αφορμή να υποκλιθούμε στον Roger Waters για το συναισθηματισμό και το ρομαντισμό που συνεχίζει να εκπέμπει στα 70 του χρόνια. Αφορμή να χειροκροτήσουμε τη δισκογραφική συνεργασία και από κοινού επί σκηνής εμφάνιση των Damon Albarn και Noel Gallagher. Αφορμή να ονειρευτούμε το καλοκαιρινό αεράκι κλεισμένοι σ' ένα γραφείο με κατεβασμένα στόρια· αφορμή να περιηγηθούμε σε εκκλησίες που γίνονται κέντρα τέχνης και διαπολιτισμικών ζυμώσεων και να ξεχάσουμε τις άλλες που παραμένουν θύλακες σκοταδισμού· αφορμή να ερωτευτούμε ξανά αφήνοντας ένα δίσκο να παίζει στο repeat.

Ακόμα και οι απουσίες μπορούν να γίνουν αφορμή. Οι Arcade Fire επαναλαμβάνουν το μαρτύριο της σταγόνας αποκαλύπτοντας τα τραγούδια πριν από την κυκλοφορία του νέου δίσκου τους, χωρίς να επιδεικνύουν πλέον κάτι περισσότερο από καλολουστραρισμένα video clips. Οι alt-J παραμένουν χαμένοι στο λαβύρινθο που οι ίδιοι έστησαν. Οι Radiohead κυκλοφόρησαν τρία ανέκδοτα τραγούδια με την επανέκδοση του εμβληματικού "OK Computer" και φαίνονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τη συναυλία τους στο Τελ Αβίβ παρά τις εκκλήσεις αρκετών οπαδών τους να συνταχθούν με το καλλιτεχνικό μποϋκοτάζ του Ισραήλ. Είναι δύσκολη η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι οι ήρωές σου έχουν αδυναμίες και εσύ πλέον δεν μπορείς να τους συγχωρέσεις.

Τελικά θα κρατήσω τις περισσότερες ιστορίες για εμένα. Μη με κακίζετε. Άλλωστε ελάχιστα θα σας ενδιέφεραν. Περισσότερο θα αποπροσανατόλιζαν από τη μουσική, που είναι η αιτία αυτού του άρθρου. Φροντίστε να φτιάχνετε τις δικές σας ιστορίες και να τις μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους. Είτε με αυτά τα τραγούδια είτε με τα δικά σας αγαπημένα.

¡Hasta luego!

Τα τραγούδια

01. Gorillaz - We Got The Power
02. Cocoon - I Can't Wait
03. Jamie N Commons - Rumble And Sway
04. Perfume Genius - Slip Away
05. Temples - Mystery Of Pop
06. Heartless Bastards - Into The Light
07. Charlie Cunningham - Minimum
08. Rous - Εσύ
09. The Boy - Νήμα
10. Jakuzi - Bir Düşmanım Var
11. Drangsal - Love Me Or Leave Me Alone
12. Spoon - I Ain't The One
13. Glass Animals - The Other Side of Paradise
14. Cyanna Mercury - Lilith
15. Algiers - The Underside of Power
16. The Mountain Goats - Rain in Soho
17. PJ Harvey & Ramy Essam - The Camp
18. Roger Waters - Déjà Vu
19. HOPE - Cell
20. Mogwai - Party In The Dark
21. Queens of the Stone Age - The Way You Used to Do

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια