Χρήστος Λεοντής

Ελληνικός Δίσκος του μήνα: Χρήστος Λεοντής - Φλόγα που καίει

Διαβάστηκε
Τρεις διαφορετικοί μα εξίσου αξιόλογοι δίσκοι "φλέρταραν" με την ανάδειξή τους ως "δίσκοι του Ιουλίου".
Χρήστος Λεοντής


Στην καθιερωμένη συνάντηση της Ομάδας Ελληνικής Μουσικής του Mix Grill, για την επιλογή του Ελληνικού Δίσκου του μήνα, οι συντάκτες βρέθηκαν σε δίλημμα για άλλη μια φορά. Τρεις διαφορετικοί μα εξίσου αξιόλογοι δίσκοι "φλέρταραν" με την ανάδειξή τους ως "δίσκοι του Ιουλίου" και ήταν οι εξής: "Η Φλόγα που καίει" του Χρήστου Λεοντή, η "Ζωή" του Μανώλη Γαλιάτσου και "Τα φώτα στην πλατεία" των Πάνου Παπαϊωάννου και Χρυσόστομου Καραντωνίου

Εν τέλει, η "Φλόγα που καίει" πήρε την 1η θέση με την ανόθευτα ρομαντική μουσική του Χρήστου Λεοντή που μετρά πολλά χρόνια στο χώρο, με την ποιητικότητα του Δημήτρη Λέντζου που υπογράφει τους στίχους και τις όμορφες φωνές τριών νέων ερμηνευτών: του Θοδωρή Βουτσικάκη, του Αλέξανδρου Τσιωνά και της Ιωάννας Φόρτη. Τραγούδια με λαϊκά στοιχεία και πλούσιες ενορχηστρώσεις, που άλλοτε σε ξεσηκώνουν και άλλοτε σε παρασέρνουν με μια νοσταλγική διάθεση.

Ο Χρήστος Λεοντής θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και το αποδεικνύει για άλλη μια φορά με την ολοκληρωμένη του αυτή δουλειά, που σε ταξιδεύει σε περασμένες εποχές χωρίς να είναι, όμως, "παλιομοδίτικος".

Όπως γράφει και ο Δημήτρης Όρλης:

Για τον Ιούλιο ήταν αρκετοί οι ενδιαφέροντες υποψήφιοι δίσκοι ανάμεσα στους οποίους κληθήκαμε να επιλέξουμε. Η επιλογή του "Φλόγα Που Καίει" του Χρήστου Λεοντή συνδυάζει τα «γερασμένα» μεγάλα ονόματα που ήταν υποψήφια (Νταλάρας, Β. Παπακωνσταντίνου, Πορτοκάλογλου) με μια νεότερη γενιά μουσικών. Τα τραγούδια του Λεοντή θυμίζουν αρκετές φορές διάφορα σημεία της μακροχρόνιας πορείας του, αλλά ερμηνεύονται από τρεις εξαιρετικά ικανούς τραγουδιστές, την Ιωάννα Φόρτη, τον Θοδωρή Βουτσικάκη και τον Αλέξανδρο Τσιωνά. Το "Φλόγα Που Καίει" δεν προσφέρει κάτι καινούριο στην ελληνική μουσική, είναι όμως μια δουλειά γεμάτη από την ομορφιά και την απλότητα που δε συναντάται συχνά σε πολλές καινούριες κυκλοφορίες.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (2)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια