Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017 | Πρόγραμμα Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2017

Οι παραστάσεις για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι λίγες, μα πολύ σημαντικές!
Διαβάστηκε φορες
Καθώς το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οδεύει προς το τέλος του, οι παραστάσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι λίγες, διόλου όμως ασήμαντες. Τον Αύγουστο θα λάβουν χώρα παραστάσεις κατεξοχήν στον χώρο της Επιδαύρου, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μία ξεχωριστή παράσταση. Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά οι πληροφορίες για τις παραστάσεις. 


Αύγουστος

Μήδεια / Ευριπίδη
Μαριάννα Κάλμπαρη – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
4-5 Αυγούστου 2017
21:00

Μέσα από το μύθο της Μήδειας όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας, η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους».   



Περισσότερα εδώ 




Προμηθέας Δεσμώτης, Ικέτιδες / Αισχύλου
Ολιβιέ Πυ - Φεστιβάλ Αβινιόν
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
4-5 Αυγούστου 2017
21:30

Η παράσταση, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.[...] Η παραδοσιακή έννοια της κάθαρσης, ως πράξη θεαματικής εκκαθάρισης, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί: ο θυμός δεν πρέπει να επικρατήσει.

Περισσότερα εδώ 



Πέρσες / Αισχύλου  
Άρης Μπινιάρης - Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
11-12 Αυγούστου 2017
21:00

Για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, σε μια παραγωγή του ΘΟΚ με πλειάδα σπουδαίων Ελλαδιτών και Κυπρίων ηθοποιών, ο νεότατος Άρης Μπινιάρης, που έχει διακριθεί για τις εκρηκτικές παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια, προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. 

Περισσότερα εδώ



****************

Σεπτέμβριος

Αμύντας / Γεωργίου Μόρμορη 
Αφιέρωμα στη μνήμη του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
26 Σεπτεμβρίου 2017
21:00

Στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου θα παρουσιαστεί εκ νέου, στις 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Αμύντας, η τελευταία παράσταση του αείμνηστου σκηνοθέτη, που έκανε πέρυσι πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών σε συμπαραγωγή με την εταιρεία «Λυκόφως» και έλαβε θερμή υποδοχή από το κοινό.



Περισσότερα εδώ 


Καλή θέαση!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα