Whatever makes us happy on a Sunday morning: Ανώνυμη Επιστολή

Διαβάστηκε
Τελευταία Κυριακή του Ιούλη. Ξύπνησα νωρίς, με καλή διάθεση κι αποφάσισα πως από σήμερα δεν υπάρχει πια χώρος - και χρόνος, αν θέλετε- για άγχος και προβληματισμούς. Φτιάχνω τον καφέ μου και κάθομαι σε μία αναπαυτική καρέκλα δίπλα στο παράθυρο. Χαζεύω απ'έξω την αστική θέα και βάζω την αντίστοιχη μουσική. Νωχελικά πρωινά, πατάω για λίγο το pause.

Την ηρεμία του πρωινού μου έρχονται να συμπληρώσουν όμορφα κείμενα που διαβάζω στο διαδίκτυο. Κείμενα φίλων και άγνωστων ανθρώπων. Σας παραθέτω ένα αγαπημένο μου, στο οποίο ανέτρεξα σήμερα. Ονομάζεται Ανώνυμη Επιστολή και ανήκει στην Atropa Belladonna.


"Ώρες σαν κι αυτήν απολαμβάνω περισσότερο τη μοναξιά. Όταν τα πουλιά κοιμούνται στα δέντρα και τα σκυλιά στα υπόστεγα. Όταν τα όνειρα των ανθρώπων πλανώνται ανάμεσα στις σκεπές και τα σύννεφα. Καμιά φορά κάποιο τολμηρό θα με πλησιάσει, κι εγώ θα σφαλίσω το παράθυρο. Γιατί ασυγχώρητο παράπτωμα είναι να κλέψεις τ'όνειρο κάποιου άλλου.
Κοιμάμαι πάντοτε αργά, μα όχι αρκετά αργά ώστε να μην ονειρεύομαι. Τα όνειρά μου είναι τόσο σκοτεινά και χυδαία που, αν τα μαρτυρούσα, θα κοκκίνιζαν και τα πιο άγουρα κορόμηλα. Κοιμάμαι αργά και ξυπνάω όταν ο ήλιος ρίχνει κατακόρυφες τις αχτίδες του στο χώμα. Κάποτε ξυπνούσα πριν φανεί στην καμπύλη του ορίζοντα, για να απολαύσω τη γέννηση του κόσμου. Μα δεν το ξέρατε πως κάθε αυγή ο κόσμος ξαναγεννιέται; 
Δε θυμάμαι πότε ακριβώς εγκατέλειψα τούτη την ανακουφιστική συνήθεια. Μόνο θυμάμαι πως μια μέρα ξύπνησα και δεν ήμουν πια ελαφριά. Μια βαριά τρύπα είχε ανοίξει στο στήθος μου. Μια τρύπα που καταπίνει ό,τι κι αν τύχει, τραβάει τα πάντα στο εσωτερικό της. Κάνει μάλιστα κάτι περίεργους σπασμούς, συστέλλεται, διαστέλλεται, σαν το σύμπαν. Το μόνο φως που έχω είναι αυτό από το ξημέρωμα, μα, τι θλίψη, πάντα κοιμάμαι την ώρα εκείνη. Θα με κρατήσετε ξύπνια ως την αυγή;
Όμως τι λέω...Κρατούν συντροφιά οι ανώνυμοι παραλήπτες; Κρατά πάντως η σκέψη τους και σίγουρα τούτο το μολύβι που κρατώ στα μικρά μου δάχτυλα του δεξιού χεριού. Δε γνωρίζω το όνομά σας, μα δεν επιθυμώ να το μάθω. Έτσι μπορώ να σας σκέφτομαι με κάθε όνομα που με ευχαριστεί. Ξέρετε, τρέφω για εσάς απεριόριστο σεβασμό. Η τρυφερή σας σιωπή, αυτή η απάντηση που δε στέλνετε, είναι για μένα η μεγαλύτερη ενθάρρυνση να συνεχίσω να γράφω. Αν ήμουν τόσο ανυπόφορη θα αγανακτούσατε μαζί μου και θα μου ζητούσατε να μην ξαναστείλω,σωστά; Θα είχατε βέβαια αυτή την ευγενή καλοσύνη. Μονάχα ελπίζω πως διαβάζετε τα γράμματά μου και δεν τα πετάτε το βράδυ στη φωτιά πριν λύσετε το φάκελο.
Αποζητώ τη συντροφιά μέσα στον τόσο μοναχικό μου κόσμο. Αλλά, μόνο ώρες σαν κι αυτήν, που απολαμβάνω περισσότερο τη μοναξιά. Μην το νομίζετε για αντίφαση. Δε θέλει θάρρος, πιστεύετε, να γνωρίζει κανείς πως η φύση δεν έπλασε τον άνθρωπο παρά για να ενωθεί με τον άνθρωπο, και μολαταύτα να επιλέγει τη μοναξιά; Η δύναμή μου είναι η άρνηση, η σοφία μου είναι η αποδοχή.Το κορμί σκιρτάει στην επαφή, ακόμα κι όταν η ουρά της γάτας χαϊδεύει τυχαία τον αστράγαλο. Η ψυχή, εκείνη νιώθει ολόκληρη μόνο όταν δεν της ζητούν να μοιραστεί.
Τι φρικτό, για να'σαι πλήρης να πρέπει να'σαι μόνος. Μόνος σημαίνει όλος. Αν ποτέ έρθετε προς το σπίτι μου, θα ευτυχήσω παρατηρώντας σας από το παράθυρό μου να κοντοστέκεστε στην αυλόπορτα. Κι αν αφήσετε ένα άνθος στο κουτί του ταχυδρομείου, όταν φύγετε θα τρέξω να το μυρίσω και θα φροντίσω να το στολίσω στο γραφείο μου. Όμως αν χτυπήσετε την πόρτα μου, δε θα σας ανοίξω. Αυτό αν καταλάβετε, θα σας αγαπώ για όσον καιρό θα ζω.


Με σεβασμό"

Την ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκε μαζί μας το κείμενό της. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Tracklist

  
1.Son Lux - Easy  
2.Rodriguez - Sugar Man  
3.Temples - The Guesser  
4.Yellow Days - A Little While
5.Mount Kimbie - We Go Home Together ft. James Blake  
6.DOPE LEMON - Honey Bones  
7.King Krule - A Lizard State (Official Video)  
8.Paul Simon - 50 Ways to Leave Your Lover (Audio)  
9.Youth - Daughter  
10.Wrong Crowd ~Tom Odell- AUDIO  
11.Lola Marsh - You're Mine  
12.Tove Lo - Habits (Stay High) - Hippie Sabotage Remix  
13.Anne-Marie & Ed Sheeran - Ciao Adios [Acoustic]
4.The Velvet Underground - After Hour  
15.LP - Muddy Waters [Live Session]
16.Kevin Morby - Singing Saw 
17.Guy Garvey - Electricity
18.BEI BEI AND SHAWN LEE "YEAR OF THE FUNKY "
19.Rihanna - Love On The Brai

Η λίστα και στο Spotify, με εξαίρεση τα κομμάτια Mount Kimbie - We Go Home Together ft. James Blake, Lola Marsh - You're Mine, Anne-Marie & Ed Sheeran - Ciao Adios [Acoustic]:Να έχετε μία ήρεμη Κυριακή!
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια