Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών: Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον Σωτήρη Τσαφούλια

Διαβάστηκε
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου σε μία τελετή που έλαβε χώρα  στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της Ταορμίνα της Ιταλίας.Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών, που θεσπίστηκε προς τιμή του Ιταλού κριτικού κινηματογράφου Gian Luigi Rondi, άνοιξε τις πύλες του και φέτος, βραβεύοντας μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου με το βραβείο “Premio delle Nazioni”.
 
Ανάμεσα στις λαμπερές προσωπικότητες που βραβεύτηκαν ήταν ο Gerard Depardieu, η Carole Bouquet, ενώ τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στη Gina Lollobrigida για το σύνολο της καριέρας της. Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Σωτήρη Τσαφούλια για την ταινία «Έτερος Εγώ», προσθέτοντάς μια ακόμα μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο.
 
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου σε μία τελετή που έλαβε χώρα  στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της Ταορμίνα.

Έτερος Εγώ

Όσον αφορά στην ταινία, πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ, στο οποίο ο καθηγητής και εγκληματολόγος Δημήτρης Λαΐνης καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο πέντε φόνων που διαπράττονται στην Αθήνα και συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας Πυθαγόρειας θεωρίας. Στο κυνήγι του δολοφόνου, ο πρωταγωνιστής μας έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, καλείται να το αξιοποιήσει για να οδηγηθεί στην αλήθεια αλλά και να αναθεωρήσει για αυτό. Ο θεατής εκτός από το άγχος για την εύρεση του θύτη, νιώθει συμπόνοια αλλά και προβληματισμό για το πόσο βαθιά στην υπόθεση έχει εισέλθει ο ήρωάς μας. 

Το «Έτερος Εγώ» έλαβε έναν ικανοποιητικό αριθμό υποψηφιοτήτων στα Κινηματογραφικά Βραβεία Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (περισσότερα εδώ και εδώ), αλλά και την ευρεία αποδοχή του κοινού.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν υποψίες που συνέδεαν κατά κάποιον τρόπο την εν λόγω ταινία με μια σειρά εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή της Κηφισιάς, στην οποία θύματα υπήρξαν οδηγοί ταξί. Με αφορμή αυτές τις υποψίες, ο σκηνοθέτης της ταινίας Σωτήρης Τσαφούλιας αποφάσισε να αποσύρει, δυστυχώς, την ταινία από τις κινηματογραφικές αίθουσες περί τα τέλη Μαρτίου.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών Έτερος Εγώ
9
Σωτήρης Τσαφούλιας
7
κινηματογράφος
216
βραβεία
26
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια