Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 25.09 - 01.10

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και ευχόμαστε καλή θεατρική σεζόν !
Διαβάστηκε φορες
Αφού επέστρεψαν και οι τελευταίοι από τις παραλίες και τα νησιά και αφού ο καιρός σιγά σιγά δροσίζει, ήρθε η ώρα να μπούμε στις αγαπημένες μας χειμερινές θεατρικές σκηνές, εκεί που κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε μικρά διαμαντάκια.

Οι περισσότερες από τις παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα είναι επαναλήψεις από την περσινή σεζόν, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχουμε την έναρξη έργου που συμμετείχε στο φεστιβάλ SYN του Εδιμβούργου ("MAIDen"). To παιδικό θέατρο επιστρέφει ξανά αφού κρατάει σταθερό το κοινό του!

Ας υπενθυμίσουμε πως στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού έχουμε την παρουσίαση δύο έργων που αξίζουν την προσοχή μας αυτή την εβδομάδα. Ο «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26/09 στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου ο οποίος σκηνοθέτησε το έργο πέρσι, στην πρώτη παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ φέτος η αναβίωση της σκηνοθεσίας θα γίνει από την κόρη του, Κατερίνα Ευαγγελάτου. Με αφορμή το φιλοσοφικό έργο «Ασκητική», για πρώτη φορά, ο λόγος του Ν. Καζαντζάκη θα ηχήσει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Πέμπτη 28/09 στο πλαίσιο της 60ης επετείου Έτους Νίκου Καζαντζάκη 2017, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:


Χαρτοπόλεμος @ Μικρό Γκλόρια

Ο «Χαρτοπόλεμος», η παράσταση που ξεχώρισε την περασμένη Άνοιξη και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, μετά τα συνεχόμενα sold out επιστρέφει για 12 μόνο παραστάσεις στο Μικρό Γκλόρια. Το κωμικοτραγικό θρίλερ που έγραψε ο Βαγγέλης Ρωμνιός και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παλούμπης, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 9:30μμ και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα.

Στην παράσταση παίζουν πέντε ταλαντούχοι ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Παύλος Πιέρρος, Φοίβος Ριμένας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Χαρτοπόλεμος @ Μικρό Γκλόρια


Mon Petit Prince @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αυτό το φθινόπωρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ'επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης. Από 28/9.

Πρωταγωνιστούν οι : Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Λευτέρης Βασιλάκης, Λήδα Καπνά, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Υβόννη Τζάθα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε την περσινή μας ανταπόκριση εδώ

Mon petit prince @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Ο Ανύπαρκτος Ιππότης @ Skrow Theatre

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από μικρούς & μεγάλους, η ομάδα ΝΤΟΥΘ,
επαναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου στην παιδική σκηνή του Skrow το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Μια ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια που μιλάει για την ταυτότητα, τον ιπποτισμό και τη δύναμη της θέλησης. Ένας βασιλιάς, ένας ανύπαρκτος ιππότης, ένας αστείος ιπποκόμος, ένα κορίτσι με γαλάζια πανοπλία, ένας θαρραλέος νέος στρατιώτης και ένας μουσικός ζωντανά επί σκηνής είναι οι πρωταγωνιστές της πιο ξέφρενης ιπποτικής περιπέτειας.

Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τάσαινας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Ανύπαρκτος Ιππότης @ Skrow Theatre


MAIDen @ Θέατρο 104

Σύζυγος, εργαζόμενη, μάνα, κόρη, δούλα, ερωμένη… Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία της ζωής της, στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, στα όρια του χρόνου που πιέζει γι’ αποφάσεις, αλλαγές και ταυτότητα. Ανάμεσα στη βιολογική υπόσταση και την κοινωνική εικόνα, υπάρχει ένα σημείο που η ηρωίδα είναι ο εαυτός της; Πώς μπορείς να εκφραστεί αυτός ο “εαυτός”; Τι ευθύνες μπορεί να πάρει; Και η ζωή συνεχίζεται…

Το κείμενο είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας “Maid Mom Made Mermaid” του Γιώργου Νικολαΐδη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ SYN του Εδιμβούργου. Από 1/10.

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Ζωή Ξανθοπούλου

MAIDen @ Θέατρο 104


Χαιρετίσματα στη Μπέρθα @ Studio Μαυρομιχάλη 1/10

Η Μπέρθα είναι ηρωίδα του Τέννεσση Ουίλλιαμς. Η Τίνα, και η Λίλλυ, είναι κι αυτές ηρωίδες του ίδιου συγγραφέα. Και κάθε μία απ’ αυτές θα μπορούσε να είναι η Μπέρθα. Διαβάζοντας τα τρία μονόπρακτα του Τέννεσση Ουίλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ» και «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», συναντάς την ίδια εύθραυστη, φοβισμένη γυναίκα. Αντιμέτωπη με την μοναξιά, την τρέλα, τα πάθη της, αντιμέτωπη με την ίδια την ζωή της. Καταπιεσμένη και σημαδεμένη από τον περίγυρό της, την αυταρχική μητέρα της, τον απόντα ποιητή πατέρα της, τον άντρα που έχει σημαδέψει για πάντα την ζωή της (Τσάρλι). Την βλέπεις μικρή και αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το «Προς κατεδάφιση»: Είναι η Γουίλλυ! Την βλέπεις μεγάλη και την αναγνωρίζεις: είναι η «Λαίδη Φθειροσόλ».

Οι ηρωίδες του Τέννεση Ουίλλιαμς είναι ο ίδιος ο συγγραφέας τους. Ενώνοντας τα παραπάνω μονόπρακτα του ξεχωριστού αυτού δημιουργού σε ένα ενιαίο έργο, συναντάμε την Μπέρθα και το περιβάλλον της σε μια διαδρομή ζωής, όπου μέσα από διαφορετικές ηλικίες, γνωρίζουμε την αφετηρία της και ανιχνεύουμε την κατάληξή της.

Για δέκα μόνο παραστάσεις από 01/10.

Παίζουν : Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη

Χαιρετίσματα στη Μπέρθα @ Studio Μαυρομιχάλη

Άλλες παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα:


Ακόμη πιο βρώμικα και καθόλου... αθώα παραμύθια @ Θέατρο 104 (30/09)
Σταχτομπούτα @ Θέατρο Άλφα/Ιδέα (01/10)
Ο ένοικος @ Θέατρο Αλκμήνη (01/10)


Τα λέμε την επόμενη εβομάδα με τον νέο μήνα να φέρνει ακόμα περισσότερο υλικό.

Καλή εβδομάδα θεατρόφιλοι!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα