Αρλέτα και Λάκης Παπαδόπουλος @ ΣτΝ (26/10)

Ένα υπέροχο πρόγραμμα παρακολουθήσαμε την Τρίτη (26/10) στο Σταυρό του Νότου, με την Αρλέτα και το Λάκη Παπαδόπουλο να μας χαρίζουν συγκινητικές και χιουμοριστικές στιγμές με τα τραγούδια τους.

Διαβάστηκε φορες
Αρχίσαμε να μπαίνουμε στις 21:00 και η παράσταση ξεκίνησε στις 22:15. Ο χώρος δεν είχε γεμίσει ασφυκτικά, γεγονός άκρως θετικό καθώς επέτρεπε σε όλους μας να απολαύσουμε την παράσταση σε υγιείς συνθήκες!

Η Αρλέτα καθισμένη στο κέντρο της σκηνής και ο Λάκης Παπαδόπουλος δεξιά της. Μας είπαν τραγούδια αγαπημένα, τραγουδήσαμε ΟΛΟΙ μαζί τους, μας είπαν σύντομες ιστορίες, πείραξε ο ένας τον άλλο, μιλούσαν με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Για παράδειγμα, όταν στην αρχή του προγράμματος η Αρλέτα μας είπε ότι το πρόγραμμα έχει όλες τις εντάσεις χαμηλές και υψηλές και στο χέρι μας είναι να τις ακούσουμε όλες. Και πως, έχει σταματήσει πια να τσακώνεται από όταν έμαθε ότι κάποιος είπε για εκείνη πως κάποτε έσπασε μια κιθάρα πάνω στο κεφάλι κάποιου. Σε αυτό το σημείο γελάσαμε και συνεχίζει διευκρινίζοντας πάντα σοβαρή, ότι αυτό την θύμωσε πολύ γιατί έχει σεβασμό στις κιθάρες!



Η βραδιά κύλησε με υπέροχα κομμάτια της Αρλέτας και του Λάκη σε εξαιρετικές εκτελέσεις από μία μπάντα με μουσικούς που είναι όλοι "ένας κι ένας" (Ρακόπουλος, Κατελάνος, Σταματάκης, Αποστόλου κ.ά.). Jazzy διάθεση και αυτοσχεδιασμοί στα τραγούδια της Αρλέτας, με καλύτερες στιγμές τα Τσάι γιασεμιού, Ο λύκος, Batida de coco και Σερενάτα. Δυναμισμός και ένταση στα τραγούδια του Λάκη, με πρώτα και καλύτερα τα Τσίχλα δίχως ζάχαρη και Βρώμικα φιλιά. Ένα καλοφτιαγμένο πρόγραμμα με κάποιες από τις καλύτερες δισκογραφικές στιγμές των δύο καλλιτεχνών, με τα τραγούδια από τους κοινούς τους δίσκους να είναι στον πυρήνα του.



Ύστερα από μια ώρα προγράμματος περίπου, κάνουν διάλειμμα και όταν επιστρέφουν ανεβαίνει στην σκηνή και ο Φοίβος Δεληβοριάς (καλεσμένος τους για εκείνη τη μέρα- κάθε Τρίτη θα έχουν διαφορετικό καλεσμένο). Τραγούδησε ένα τραγούδι για την Αρλέτα (Αυτή που περνάει), ένα τραγούδι για τον Λάκη Παπαδόπουλο (Καθρέφτης) και ένα ακόμα μαζί με την Αρλέτα (Μπαρ το ναυάγιο), με την οποία είπε επίσης ένα καινούριο τραγούδι (Ωροσκόπιο), που θα περιλαμβάνεται στον επόμενο δίσκο του (θα το λέει η Αρλέτα). Στη μία μας χαιρέτισαν, μα ύστερα από πολύ επιμονή, βγήκαν ξανά και η Αρλέτα είπε το Summertime αφιερωμένο στον Λάκη που λατρεύει τη θάλασσα και το καλοκαίρι και ο Λάκης της αφιέρωσε το Παλιό μου παλτό μόνος με μια ηλεκτρική κιθάρα.

Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερή που παρακολούθησα αυτό το πρόγραμμα, σίγουρα θα ξαναπάω και αν μπορούσα θα ήμουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη εκεί! Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει!



Setlist
:

α μέρος
Μπαλκόνι (τραγούδι του Λάκη για την Αρλέτα)
Τσάι γιασεμιού
Το καφενείο
Τα μικρά παιδιά
Batida de coco
Η ανεμώνα του Σικάγου
Κάτι γλυκό
Μακρύς ο δρόμος
Πορφυρό βιολί
Πλατεία Αμερικής
Έρχεται κρύο
Εκδρομή
Μια φορά
Τα ήσυχα βράδια

β μέρος
Και θα χαθώ
Για να σ'εκδικηθώ
Τσίχλα δίχως ζάχαρη
Βρώμικα φιλιά
Κουρσάρος
Αυτή που περνάει
Ο καθρέφτης
Ωροσκόπιο
Το μπαρ το ναυάγιο
Ο λύκος
Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι
Κοντούλα λεμονιά
Σερενάτα

Encore
Summertime
Tο παλιό μου παλτό

Διαβάστε ακόμα