austra-live

Οι Austra στο Fuzz: ήταν ένα από τα καλύτερα live των τελευταίων μηνών;

Διαβάστηκε
Oι Austra ενθουσίασαν, κάποιους περισσότερο, κάποιους λιγότερο. Σίγουρα όμως ήταν μια εμφάνιση που άξιζε περισσότερο κόσμο.
austra-live


Η επίσκεψη των Austra για δεύτερη φορά στη χώρα μας, το Σάββατο που μας πέρασε, ήταν μια καλή αφορμή για τους λάτρεις της dark synth pop να βρεθούν στο Fuzz και να απολαύσουν μία από τις πιο «σωστές» μπάντες του είδους. Αυτό, όμως, δεν φάνηκε τελικά από την προσέλευση του κόσμου, με το ζόρι βρέθηκαν στο χώρο 200 άτομα. Αλλά ήταν τυχεροί, γιατί έχω την αίσθηση πως πέτυχαν ένα από τα καλύτερα live τελευταία.

Οι Austra φέτος κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο “Future Politics”, ένα μεστό, ολοκληρωμένο άλμπουμ, με το οποίο και φάνηκε η στουντιακή τους δυναμική για μία ακόμη φορά. Μπορεί να μην κατάφεραν ξανά το θρίαμβο του σκοτεινού ντεμπούτο τους “Feel it break”, τόσο όμως το “Olympia”, όσο και το “Future Politics”, δείχνουν συνέπεια κι εξέλιξη.

Το live άνοιξε η Ela Minus, μπροστά σε πολύ λίγο κόσμο και αποτέλεσε μια πολύ όμορφη έκπληξη για 35 περίπου λεπτά. Μόνη της στη σκηνή, με διάφορα «μπλιμπλίκια» γύρω της, όμορφες ηλεκτρονικές συνθέσεις και ερμηνείες που έφερναν στο μυαλό Björk. Αν και δεν κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο, δεν απογοήτευσε και αποτέλεσε το ιδανικό opening της βραδιάς.

Έπειτα από μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση (ίσως να περίμεναν οι διοργανωτές περισσότερο κόσμο να καταφτάσει, γιατί υπήρχε κι ένα πρόβλημα στον ηλεκτρικό τη συγκεκριμένη βραδιά), οι Austra ανέβηκαν στη σκηνή στις 22:30 και για περίπου μιάμιση ώρα, απέδειξαν γιατί έχασαν όσοι δεν ήρθαν στο συγκεκριμένο live.

Το σημαντικότερο για μια μπάντα που στηρίζει τη μουσική της σε σύνθια και προηχογραφημένο υλικό είναι να καταφέρει να αποδώσει τη μουσική της με περισσότερο συναίσθημα και δυναμισμό. Κι αυτό το στοίχημα το κέρδισαν οι Austra και με το παραπάνω. Τολμώ να πω, μάλιστα, πως μετά από αυτήν την εμφάνιση όσοι έχουν ακούσει και τα τρία άλμπουμ τους θα τους έχουν αγαπήσει περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι τραγούδια όπως τα “I’m a monster”, “Hurt me now” και “Freepower” αποδόθηκαν με τέτοιο «ζωντανό» τρόπο, αποκαλύπτοντας μια άλλη διάσταση που καθήλωσε το κοινό.

Η Katie Stelmanis ξέφυγε από τις αποστειρωμένες ερμηνείες της, έτσι όπως κάποιες φορές ακούγονται στα άλμπουμ και απέδωσε τα τραγούδια με τρομερή δύναμη, ερμηνευτική και ψυχική. Μάλιστα, η φωνή της έβγαλε και μια σκοτεινή αγριάδα, ένα γρέζι που δεν ήταν φανερό στα άλμπουμ, μια διαφορετική χροιά που τόσο ταίριαζε στη σκοτεινή της υπόσταση. Μια φοβερή περσόνα, που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω της χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει σε υπερβολές και γραφικότητες. Πιστή στο υλικό της, στα τραγούδια και στη μπάντα της. Σε ορισμένες στιγμές, ήταν ανατριχιαστική. Ιδιαίτερα ο τρόπος που κινούσε τα χέρια της ήταν απολαυστικός, κάτι που παρατήρησε και μου πρότεινε να τονίσω εδώ και η φίλη μου που παρακολουθήσαμε μαζί το live.

Το βασικό setlist διήρκεσε περίπου μία ώρα κάτι που φυσικά δεν ευχαρίστησε το κοινό, το οποίο «απαίτησε» το αναμενόμενο encore τριών τραγουδιών με το οποίο, τελικά, έκλεισε δυνατά η βραδιά. Μια βραδιά που οι Austra ενθουσίασαν, κάποιους περισσότερο, κάποιους λιγότερο. Σίγουρα όμως ήταν μια εμφάνιση που άξιζε περισσότερο κόσμο.

Setlist:
1. Darken Her Horse
2. Future Politics
3. Utopia
4. I'm A Monster
5. Gaia
6. Freepower
7. Home
8. I Love You More Than You Love Yourself
9. Beat And The Pulse
10. Lose It
11. The Villain
Encore
12. Painful Like
13. Habitat
14. Hurt Me Now

Οι φωτογραφίες είναι από το live στο Sinclair του Cambridge τον περασμένο Ιανουάριο και ανήκουν στον Eddy Leiva.


Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια