The Good, the Bad & the Queen 11-17/11/10

Eugenia: Η καινούρια δουλειά του Θανάση Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο στάδιο του mastering. Λίγη υπομονή ακόμα!
Διαβάστηκε φορες






Περί μουσικής

halias: Και οι Bon Jovi στην Ελλάδα. Τι περίεργο! Εντάξει δεν είναι ακριβώς το καλύτερο συγκρότημα του κόσμου, αλλά είναι και κάποια τραγούδια τους που πάντα μου άρεσαν. Είναι λίγο πιο κατανάλωση από το γούστο μου αλλά σύμφωνα με μια ατάκα από αμερικάνικη σειρά “Bon Jovi rocks…on occasion” (για το Wanted Dead or Alive).


Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: Το πολύ καλό ένθετο περιοδικό Κοντέινερ για την πολιτική, τον πολιτισμό και τις τέχνες της δευτεριάτικης Ελευθεροτυπίας. Το τελευταίο είχε αφιέρωμα στην εικόνα και πως την αντιλαμβανόμαστε. Βλέπουμε την ίδια εικόνα αλλά σκεφτόμαστε διαφορετικά γι' αυτό που βλέπουμε. Ενδιαφέρον ήταν ένα ρεπορτάζ (Αναγνώσεις μιας εικόνας) όπου δόθηκε σε 8 ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, εθνικότητας , κουλτούρας , οικονομικής κατάστασης, των δύο φύλων κλπ. μία φωτογραφία και απάντησαν σχεδόν όλοι διαφορετικά για το τι βλέπουν και το πως φαντάζονται τη ζωή πίσω από αυτήν. Αντιγράφω από το λεξικό του διάολου. Τηλεόραση είναι ένα επικίνδυνο εικονοβόλο όπλο που διατίθεται χωρίς άδεια και οδηγίες χρήσης. Image maker:  Ένας φούρναρης προσωπικοτήτων (image baker!). Και για το facebook (fakebook) ..."Ο,τι φαίνεται είναι καλό. Ό,τι είναι καλό, φαίνεται" (Η κοινωνία του θεάματος, Guy Debord).
 
LNE: Εκλογές #1: Το καλό ποσοστό (7.5%) που πήρε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αμυράς στον πρώτο γύρο των εκλογών. Φαίνεται πως το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε για την πόλη είναι αρκετό για τους Αθηναίους.

halias: Δεν το βάζω στη μουσική αλλά το Go West των Pet Shop Boys που ακουγόταν από τα μεγάφωνα στα διαλλείματα του αγώνα ΠΑΟ-CSSKA ήταν το απόλυτα πετυχημένο για το συγκεκριμένο αγώνα.

mafalda: Η νέα σατιρική σειρά ελληνικού μύθου-animation του Μέγκα "ΟΥΚ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" που είχε πρεμιέρα στις 4/11 στις 24:00 (αργότερα δεν γινόταν ρε παιδιά?) και απ’ ότι φαίνεται θα έχει πολύ γέλιο. (Και για όσους με πήραν χαμπάρι, γνωρίζω ότι είμαι διχασμένη ανάμεσα στο κείμενο και την εικόνα. Οι ψυχολόγοι έχουν σκίσει πτυχία, καναπέδες κλπ.)

dimi: Είναι η εξουσία "καλή"? θέατρο του παραλόγου. "Μακμπέτ" του Ιονέσκο στο Studio Μαυρομιχάλη, για δεύτερη χρονιά. Οι έξι ηθοποιοί του θεατρικού οργανισμού "Νέος Λόγος" μας μεταφέρουν μέσα από την κωμωδία σε μια εποχή - ίσως και τη δική μας; - που ανεξαρτήτως των προθέσεων αυτοί που θα αναλάβουν την εξουσία ... άραγε θα είναι καλύτεροι από τους προκατόχους τους; Αρνητικούλι ήταν η έλλειψη κλιματισμού.

ody: Ωχ! Πέρασε κιόλας η χρονιά; Οι μουσικές ανασκοπήσεις βρίσκονται ήδη στο σημείο εκκίνησης και από εβδομάδα θα αρχίσουν να σκάνε οι πρώτες λίστες (πχ. αυτή του δισκάδικου Rough Trade).

halias: Τουλάχιστον είδαμε και κάνα-δυο φάσεις στο ντέρμπι. Συνήθως τα ντέρμπι είναι εντελώς υποτονικά. Κάθε ομάδα είχε ένα ημίχρονο και το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δυο πράγματα με χάλασαν: Η συμπεριφορά μερικών που χωρίς λόγο κυνήγαγαν το Μαρινάκη, ενώ ο γνωστός ψύχραιμος Μητρόπουλος πέταγε παπούτσι και η άμεση αναφορά σε διαιτητικά λάθη με την λήξη του αγώνα. Καλά, ρε παιδιά, πριν το δείτε καν στο replay αποφασίσατε; Εν τέλει έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα.

LNE: Εκλογές #2: Η επιτυχία του Ψινάκη στις εκλογές! Φτάνει πια με τη σοβαροφάνεια!! Άντε... Να τον δούμε πάλι στην Τατιάνα να σκηνοθετεί "αυθόρμητες" συναντήσεις με συναδέλφους -δημοτικούς σύμβουλους- του..

ody: Οι έλληνες bloggers εν τω μεταξύ συνασπίζονται για άλλη μια χρονιά με σκοπό να ψηφίσουμε τα αγαπημένα μας δισκάκια και να δημιουργήσουμε κοινές λίστες που μετά την εφαρμογή πολύπλοκων αλγορίθμων και μακιαβελικών εκλογικών κανόνων θα δώσουν απάντηση στο καυτό ερώτημα: Ποιό είναι το κορυφαίο άλμπουμ του 2010 και ποια θα πάρουν τα εισιτήρια συμμετοχής για Champions και Europa League; Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ .









Περί μουσικής




Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: Οι εκλογές και γενικώς το "ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη".

halias: Διακαναλική. Λογικό να υπάρχουν και αυτά, αλλά μετά από 5 λεπτά και καταλαβαίνοντας ότι το ’χω ξαναδεί το έργο και ξέρω τους διαλόγους το έκλεισα. Έτσι και αλλιώς ό,τι ειπώθηκε αναλύθηκε μέχρι αηδίας μετά, από δημοσιογράφους που έψαχναν απεγνωσμένα για την είδηση και πολιτικούς που τα έβλεπαν όλα με τα κομματικά γυαλιά. Το καλύτερο όμως σχόλιο το άκουσα μετά από τηλεκριτικό που είπε ότι σε καμιά άλλη πολιτισμένη χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Φυσικά είπε μπαρούφα γιατί σε μας συμβαίνει μόνο στις εκλογές ενώ έξω είναι σταθερό φαινόμενο σε τακτική βάση αλλά με καλύτερους κανόνες (πχ όχι σε πολλά κανάλια). Πρόσφατα συνέβη και στη Γερμανία για την εκλογική αναμέτρηση για τη Βαυαρία (και όχι για όλη τη χώρα). Και αν δεν φτάνει αυτό, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει ο γνωστός μονόλογος State of the Union κάθε τρίμηνο (απείρως χειρότερο αφού δεν υπάρχει ούτε δημοσιογράφος). 

LNE: Η έλλειψη πολιτιστικών χώρων στην Πάτρα (θέατρα, εκθεσιακά κέντρα, συναυλιακοί χώροι...) και η παντελής αδιαφορία του Δήμου και της Πολιτείας για το ζήτημα.

halias: Η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα ή μάλλον πήγαινε για πρωτάθλημα αφού την Κυριακή η υπερομάδα χάθηκε. Μέσα σε δυο βδομάδες πήγαν από το μαύρο χάλι στο θρίαμβο στο χάλι. Αν δεν ήταν και ο γνωστός Μάγος με το δώρο Σαριέγκι να κόψει τα πόδια των υπολοίπων θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Μια ομάδα δεν φτιάχνεται σε 5 μέρες. Έχει δουλειά ακόμα η ΑΕΚ, αλλά τουλάχιστον έχει χρόνο μέχρι τον Απρίλη που θα κριθεί, μάλλον, το πρωτάθλημα.

Eugenia: Η επίθεση κατά του Βασάρα μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Όπως φαίνεται, μας αξίζει η κόλαση.

halias: Και για όποιον το έχασε, το ματς του ΠΑΟ στο Champions League ήταν κρύα (ταταρική) σούπα. Από μηδέν και οι δυο ομάδες και πάλι καλά που υπήρχε και ο Τζόρβας γιατί αλλιώς πόσα θα μετράγαμε; Άτολμος, ενώ δεν είχε τίποτα να χάσει ο Νιόπλιας (έβαλε τον κορυφαίο του ντέρμπι Χριστοδουλόπουλο στο 80') αποχαιρετά τη διοργάνωση και ελπίζει σε θαύμα για το Europa. Όπως είπα σούπα.









Περί μουσικής

Eugenia: Η καινούρια δουλειά του Θανάση Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο στάδιο του mastering. Λίγη υπομονή ακόμα!


Περί ανέμων και υδάτων


halias: Ένας υποψήφιος και ένας μητροπολίτης στα μαχαίρια. Είπα ότι θα βγουν μαχαίρια αλλά αυτό ξεπέρασε και τα πιο τρελά μου όνειρα. Είναι κακό που το βρίσκω πολύ αστείο που για μια εκλογική αναμέτρηση υπάρχει τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός. Από την άλλη, πώς να γελάσουμε και εμείς με τόσα που συμβαίνουν;

mafalda: Ο Χάρρυ Κλυνν και το αστείρευτο ταλέντο του. Χαρούλη, χρειαζόμαστε έναν αθυρόστομο σε αυτή τη χώρα να κάνει σάτιρα, όχι βαμβακοσφάχτες, όπως λένε στο χωριό μου.

halias: Το άλλο το πιάσατε; Οδηγός λεωφορείου έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να βγει ήρωας. Διαλάλησε την εύρεση και επιστροφή 250.000€ σε Ελληνοαμερικανό που τα ξέχασε στο λεωφορείο και για να ολοκληρώσει το κόλπο πήγε σε τοπική εφημερίδα για να βγάλει από εκεί ευχαριστήρια ανακοίνωση από τον ανύπαρκτο Ελληνοαμερικάνο. Αυτά για όποιον λέει ότι οι Μεσσήνιοι δεν είναι μούρες. Ψάξτε το ρεπορτάζ και δείτε τι πόζες παίρνει το παλικάρι το οποίο σημειωτέον έλεγε στους δημοσιογράφους ότι ψάχνει νύφη (προφανώς δεν έγινε δεκτός στο “αγρότης μόνος ψάχνει”, ή στο “μια νύφη για το γιο μου”, ή ποιος ξέρει τι άλλο). Έλα όμως που το παράκανε και η ανακοίνωση στην εφημερίδα αποκάλυψε την απάτη. Τώρα που να δείξεις τα μούτρα σου; Σούργελο στο πανελλήνιο.

φωτογραφίες από: http://en.wikipedia.org/, http://www.enet.gr/, http://www.megatv.com/, http://www.tovima.gr/, http://www.protothema.gr/, http://www.myspace.com/, http://www.inews.gr/

Διαβάστε ακόμα