Franz Ferdinand - Blood

Τα Καλούδια της ώρας 0921

Μετράμε λιγότερο από μια εβδομάδα για τη μεγάλη εμφάνιση του Alex Kapranos και των υπόλοιπων Ferdinand στο Terra Vibe! Το νέο single των Franz είναι το "Can't stop feeling" και μπορείτε να ακούσετε τη studio εκτέλεση του εδώ και την dub εκδοχή του εδώ.

Διαβάστηκε φορες
Kasabian(01) Οι Kasabian κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο "The West Ryder Pauper Lunatic Asylum" στις 8 Ιουνίου. Το συγκρότημα παρουσιάζει σε καθημερινή βάση τα περισσότερα κομμάτια του στο επίσημο site του. Σε αυτό μπορείτε να δείτε και τα videos για τα τραγούδια "Fire", "Underdog" και "Vlad the Impaler". Επιπλέον, διαθέτει για live streaming στη MySpace σελίδα του το "Fire" και το 1ο single "Vlad the Impaler". Όπως και στις προηγούμενες δουλειές του, το Βρετανικό συγκρότημα παίζει πολύ με τη μουσική των 60s και προσπαθεί να τη συνδυάσει με το σήμερα. Να προσέξετε πολύ αυτό το δίσκο! Είναι πολύ καλός!

(02) Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη αρχική σελίδα σε περιμένει αν μπεις στο επίσημο site των Manic Street Preachers, μιας και το συγκρότημα παρουσιάζει τις προτιμήσεις του αυτή την περίοδο στη μουσική (Horrors, David Holmes, Doves, John Frusciante κ.α.), τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα βιβλία.Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο "Journal For Plague Lovers" φέτος και πραγματικά έχει εντυπωσιάσει τους πάντες! Το album είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει φέτος. Άκουστε 2 τραγούδια από το δίσκο στη MySpace σελίδα του συγκροτήματος.

Franz Ferdinand - Blood(03) Μετράμε λιγότερο από μια εβδομάδα για τη μεγάλη εμφάνιση του Alex Kapranos και των υπόλοιπων Ferdinand στο Terra Vibe! Το νέο single των Franz είναι το "Can't stop feeling" και μπορείτε να ακούσετε τη studio εκτέλεση του εδώ και την dub εκδοχή του εδώ. Όσον αφορά το τελευταίο, την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου κυκλοφορεί η dub έκδοση του φετινόυ album των Franz Ferdinand με τίτλο "Blood" σε παραγωγή του Dan Carey. Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα και αν ακούσετε και τις αντίστοιχες διαφορετικές εκτελέσεις, θα συμφωνήσετε μαζί μου.

(04) Ο μεγάλος Iggy Pop επιστρέφει δισκογραφικά με τη νέα solo δουλειά του "Preliminaires", η οποία πραγματικά νομίζεις ότι ανήκει σε άλλον μουσικό. Πολύ διαφορετικός ο Iggy, αλλά όπως πάντα ξεχωριστός!!! Ακούστε για παράδειγμα το "Les Feuilles Mortes" και το "King of the Dogs" στη MySpace σελίδα του και θα καταλάβετε. Άρωμα από μια άλλη εποχή...

(05) Οι Γάλλοι Phoenix κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο "Wolfgang Amadeus Phoenix" στις 25 Μαϊου. Μετά το "1901", το δεύτερο single του δίσκου είναι το αρκετά καλό "Lisztomania" (το video του είναι στη MySpace σελίδα του συγκροτήματος). Σήμερα το συγκρότημα θα είναι στο Primavera Sound Festival και θα έχουμε σύντομα νέα από το Festival, μιας και έχουμε τους ανταποκριτές μας εκεί... Ακούστε όλο το δίσκο εδώ.

Iggy Pop - Preliminaires(06) Ο Graham Coxon,  μέλος των Blur, κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο "The Spinning top" στις 11 Μαϊου, ο οποίος όπως σας έχει γράψει ο Λεωνίδας κινείται στο χώρο της folk-rock μουσικής, κάτι το οποίο δε μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα solo albums του. Ακούστε 7 κομμάτια από το δίσκο εδώ.

(07) Οι Green Day ετοιμάζονται για την περιοδεία τους στην Αμερική και την Ευρώπη και εμφανίστηκαν πριν λίγες ημέρες στο Γαλλικό CANAL+ στο οποίο έπαιξαν ζωνατνά κάποια κομμάτια τους. Δείτε πόσο απίστευτα δυνατά παίζουν το "Know your enemy" και το "American Idiot" εδώ. Το συγκρότημα είναι super στα live του και πραγματικά ελπίζω σύντομα να δω τη λέξη "Greece" στο πρόγραμμα της περιοδείας του.

Οι φωτογραφίες βρίσκονται στη Wikipedia στις αντίστοιχες σελίδες των μουσικών - συγκροτημάτων.

Διαβάστε ακόμα