aepi

Εξελίξεις ΑΕΠΙ: Ανακοίνωση σωματείων Μέτρον και ΣΩΜΣΕ

Διαβάστηκε
Η δήλωση του Θάνου Μικρούτσικου και το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΜΕΤΡΟΝ
aepi


Δελτίο Τύπου Σωματείων Μέτρον και ΣΩΜΣΕ

Αθήνα, 15.12.2017

ΑΕΠΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΑΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ


Τα σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ ενημέρωσαν χθες στην κοινή Γενική τους Συνέλευση, συνολικά 200 Δημιουργούς, μέλη τους, μέλη άλλων σωματείων ή και ανεξάρτητους για το σχέδιο εξυγίανσης της ΑΕΠΙ.

Το σώμα της Συνέλευσης ψήφισε, υιοθέτησε και στηρίζει ομόφωνα την δήλωση-τοποθέτηση του Θάνου Μικρούτσικου στην σημερινή μας διεργασία.
Θα συνεχίσουμε μαζί την μάχη για την διάσωση του φορέα που μας εκπροσωπεί.

Η δήλωση του Θάνου Μικρούτσικου:

«Ζούμε την πιο μεγάλη κρίση, βιώνουμε την πιο μεγάλη απειλή για την δουλειά μας και για την ζωή μας, βλέποντας να καταστρέφεται ο μηχανισμός είσπραξης των πνευματικών μας δικαιωμάτων αλλά και να γκρεμίζονται όλες οι κατακτήσεις του κλάδου μας ως προς την δίκαιη και απρόσκοπτη είσπραξη των δικαιωμάτων αυτών από τους χρήστες και την αγορά.

Θέλουμε την ΑΕΠΙ ανοικτή, στα χέρια των δημιουργών (ως ιδιοκτησία και διοίκηση), με πλήρη, οριστική και άμεση αποχώρηση της οικογένειας Ξανθόπουλου και παράδοση του συνόλου των μετοχών της στους δημιουργούς.

Θέλουμε έναν σύγχρονο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ), κατά τα διεθνή πρότυπα, που να λειτουργεί με σεβασμό και δίκαιη αντιπροσωπευτικότητα προς όλες τις κατηγορίες δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων (δημιουργοί, εκδότες, κληρονόμοι - Έλληνες και ξένοι).

Η πολιτεία ας σκεφτεί σοβαρά επιτέλους εκείνες τις κατηγορίες συναδέλφων που δεν έχουν πρόσβαση στις ζωντανές εμφανίσεις και ιδιαίτερα τους ποιητές και στιχουργούς, για τους οποίους το πνευματικό δικαίωμα αποτελεί το μοναδικό τους έσοδο και τη μοναδική δυνατότητα επιβίωσης σε μια τόσο δύσκολη εποχή και ας στηρίξει επιτέλους την μοναδική ρεαλιστική λύση που υπάρχει, αυτή την ώρα στο τραπέζι - το Σχέδιο Εξυγίανσης της ΑΕΠΙ μέσω δικαστικής συνδρομής, όπως προβλέπει ο Ελληνικός νόμος και οι αντίστοιχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
»

Παράλληλα σε κλίμα ομοψυχίας, εκλέχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΜΕΤΡΟΝ που πλέον αποτελείται από τους:

Τακτικά μέλη
Γιώργος Ανδρέου
Στάθης Δρογώσης
Δημήτρης Καρράς
Λάκης Παπαδόπουλος
Νίκος Πορτοκάλογλου
Φοίβος Τασσόπουλος
Μανώλης Φάμελλος

Αναπληρωματικά μέλη
Χρήστος Αλεξόπουλος
Θάνος Καλλίρης
Μύρωνας Στρατής
Χρήστος Τσιτρούδης (MonsieurMinimal)

Μετά από μια μεγάλη δοκιμασία, το Σωματείο το ΜΕΤΡΟΝ έφτασε ξανά και ξεπέρασε κατά πολύ τα 100 μέλη. Η ιδρυτική του ομάδα ευχαρίστησε και καλωσόρισε όλους τους φίλους από το παρελθόν και το μέλλον που ήρθαν να στηρίξουν την κοινή μας υπόθεση

Τέλος τα ΔΣ των Σωματείων Μέτρον και ΣΩΜΣΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για τη σωτηρία του Ελληνικού τραγουδιού, η οποία περνά μόνο μέσα από το σχέδιο εξυγίανσης της ΑΕΠΙ.

Αναγνωρίζουμε ότι η πιο μεγάλη μάχη που κερδίζουμε καθημερινά στην κοινή προσπάθεια μας είναι πως μαθαίνουμε απέναντι στο νέο διχασμό να ξεπερνάμε και κάθε παλαιότερο: ανάμεσα σε νέους και παλιούς, έντεχνους και λαϊκούς, «προνομιούχους» και μη.

Τα σωματεία μας θα έχουν πάντα πόρτες ανοιχτές απέναντι σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς λειτουργώντας με τις ίδιες ενωτικές και δημοκρατικές σταθερές.


Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια