Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 05.02 - 11.02

Βγάλτε τις αποκριάτικες μάσκες και φορέστε τις μάσκες του θεάτρου! 
Διαβάστηκε φορες
Καλή εβδομάδα! 

Μέσα στις Απόκριες, με την Τσικνοπέμπτη να πλησιάζει, δεν ξεχνάμε πως το θέατρο είναι μια όμορφη επιλογή πριν την επίσημη έξοδό μας. Και γιατί όχι τις καθημερινές; Αφού κάθε μέρα έχουμε πλέον και από μία πολύ ενδιαφέρουσα πρεμιέρα. 

Έργα σπουδαίων καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς, όμως και άλλα «δικών μας» δημιουργών για τα οποία αξίζει να είμαστε περήφανοι. Ιστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και άλλες που εγείρουν ηθικά ερωτήματα. Όλα τα παραπάνω χωράνε στην θεατρική εβδομάδα μας. 

Βγάλτε τις αποκριάτικες μάσκες και φορέστε τις μάσκες του θεάτρου! 

Άριστος @ Θέατρο Νέου Κόσμου

Αρίστος @ Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου.Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας στον οποίο όλοι αναφέρονται, δηλαδή ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέιχ Σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Από 05/02 μέχρι 03/04

*******

Ακυβέρνητες Πολιτείες - Νυχτερίδα @ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Ακυβέρνητες Πολιτείες @ Θέατρο Τέχνης

Η πρώτη συνεργασία των δύο ιστορικότερων θεάτρων της Αθήνας συνεχίζεται με την ολοκληρωμένη σκηνική μεταφορά και παρουσίαση της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες» στο Θέατρο Τέχνης από μια ενιαία ομάδα ηθοποιών.

Η Νυχτερίδα, το τρίτο μέρος της Τριλογίας του Στρατή Τσίρκα, εκτυλίσσεται στη δίνη των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καλύπτοντας την περίοδο που σημαδεύεται από την εξέγερση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή, τη βίαιη καταστολή του κινήματος του Ναυτικού τον Απρίλη του ‘44, για να καταλήξει στα γεγονότα της Συμφωνίας του Λιβάνου.

Ερμηνεύουν:
Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μάνος Στεφανάκης, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση, Βαγγέλης Ψωμάς.

Από 07/02 μέχρι 01/04

*******

Jesus Christ Superstar @ Ακροπόλ 

Jesus Christ Superstar @ Θέατρο Ακροπόλ

Το αξεπέραστο, κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, σταθμός στην ιστορία του θεάματος παγκοσμίως, έρχεται στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ στις 8 Φεβρουαρίου του 2018!
Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, σε σκηνοθεσία και απόδοση στα ελληνικά από τη Θέμιδα Μαρσέλλου, με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές - χορευτές επί σκηνής και 10μελή ζωντανή ορχήστρα, θα ταξιδέψει και θα συγκινήσει κάθε θεατή, με τα υπέροχα τραγούδια του Andrew Lloyd Webber και το πάντα επίκαιρο κείμενο του Tim Rice!
Το "Jesus Christ Superstar" είναι η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στον κόσμο, πρώτα στο Μπρόντγουαιη και μετά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία. Με τη σύγχρονη γλώσσα του και την πολυβραβευμένη μουσική του, έχει παιχτεί σε 42 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 20 διαφορετικές γλώσσες αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές παγκοσμίως. Έχοντας σαρώσει όλα τα βραβεία (Tony, Grammy, Olivier, Bafta, Drama Desk Award, Theatre World Award κ.α.), κερδίζει, με την κινηματογραφική του μεταφορά το 1974, την υποψηφιότητα του στα Όσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες.

Πρωταγωνιστούν: Αιμιλιανός Σταματάκης, Ησαίας Ματιάμπα, Ήβη Αδάμου, Αντιγόνη Ψυχράμη ξαι ο Νίκος Μουτσινάς.

Από 08/02

*******

Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0  @ Olvio από 9/2

Οδός Αβύσσου Αριθμός 0 @ Θέατρο OLVIO


Ένα από τα πιο βιωματικά έργα του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου,
αριθμός 0», διασκευασμένο για το θέατρο από την Σοφία Αδαμίδου, σε
σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο
θέατρο OLVIO theater.

Φέτος, συμπληρώνονται 41 χρόνια από τον θάνατό του Μενέλαου
Λουντέμη (22/1/1977) και 71 χρόνια από την λειτουργία της Μακρονήσου ως
στρατόπεδο συγκέντρωσης «εθνικής αναμόρφωσης». Ο Μενέλαος Λουντέμης στο μυθιστόρημα «Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0» περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τις συνθήκες κράτησης κάτω από το εγκληματικό καθεστώς «πειθαρχημένης διαβίωσης» και βασανιστηρίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου, όπου κυριαρχούσε η ωμή βία, ο τρόμος και η απελπισία, αλλά και η λεβεντιά και η αξιοπρέπεια των εξορισθέντων.

Ερμηνεύουν: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης.

Από 09/02 μέχρι 01/04

******

Φεγγίτης @ Εμπορικόν


Φεγγίτης @ Θέατρο Εμπορικόν

Από τον Φεβρουάριο τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο έργο «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, στο θέατρο Εμπορικόν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και μετάφραση Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Ο «Φεγγίτης» διερευνά και διαπραγματεύεται εύστοχα αλλά και με χιούμορ, το κατά πόσο μία σχέση αγάπης θα μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές κοσμοθεωρίες και συμπεριφορές. 

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρη Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης.

Από 10/02

Άλλες παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:

Βέλντα-Το ξύπνημα της άνοιξης @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 05/02
Γυναίκες @ Βαφείο Λάκης Καραλής από 05/02
They @ Bios από 05/02
Joan of mArc @  Φούρνος από 05/02
Reservoir Dogs @ Σύγχρονο Θέατρο από 05/02
Σαλώμη @ Άλφα Ιδέα από 05/02

Μονογαμία @ Half Note από 06/02

Αμφιβολία @ Ροές από 07/02
Ροστμπίφ @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας από 07/02
Υμπύ Τύραννος @ Εθνικό- Πειραματική Σκηνή από 07/02

Τελευταίες παραστάσεις - μην τις χάσετε:


Η ζωή είναι όνειρο @ Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ως 6/2
Hommage @ Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής ως 6/2
Κάλλας : η ζωή μου, η τέχνη μου @ Αργώ εως 6/2

Η Καρφίτσα (ή Απλά  Μαθήματα Επιβίωσης) @ Bios εως 11/2
MayαBuff @ Εθνικό Θέατρο Rex _ Σκηνή Κοτοπούλη εως 11/2
Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α @ Bios εως 11/2

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα