ποίος: Tango With Lions, Warhaus
πότε: 20/04/18 21:00
που: Gagarin 205 Live Music Space
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
τιμές: 15

Warhaus live @ Gagarin 205

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 21:09
Διαβάστηκε

Στο Gagarin 205 LIve Music Space (Λιοσίων 205) για πρώτη φορά στην Ελλάδα,την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 οι Warhaus!
Special guest: Tango With Lions


«Νόθο παιδί των Nick Cave, Tom Waits και Leonard Cohen». 
«Το απόλυτο soundtrack για μια σειρά σαν το Peaky Blinders»
«Ένας τρόπος για να εθιστείς χωρίς ποτά, τσιγάρα ή ουσίες».


Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που φιλόμουσοι χρησιμοποίησαν για να υποδεχτούν τη μουσική των Warhaus, του (σχεδόν) solo project από το Βέλγιο που δημιούργησε ο Maarten Devoldere.

Αν το όνομα αυτό σας είναι κάπως γνωστό, ο Devoldere δεν είναι καινούργιος στα μουσικά πράγματα της Ευρώπης. Το 2004 σχημάτισε τους Balthazar. Μαζί τους κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, οργώνοντας παράλληλα τα stages της Ευρώπης και της Αμερικής. Αρχές του 2016, ο αεικίνητος μουσικός αποφάσισε να ξεγυμνωθεί τελείως καλλιτεχνικά και να αφοσιωθεί σ' έναν ήχο πιο προσωπικό και εύθραυστο, έχοντας στο πλευρό του και την Sylvie Kreush, πρώην τραγουδίστρια των Soldier's Heart.

Tο αποτέλεσμα , ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο παρμένο από μυθιστόρημα και νουάρ, μυστηριακή αισθητική. Ένα άλμπουμ για τον έρωτα. Ο τίτλος του: We Fucked A Flame Into Being. Η πρώτη σύλληψη του άλμπουμ έγινε σε ένα παλιό ρυμούλκο με το όνομα Warhaus, από το οποίο πήρε το όνομά του και το project.

Η υποδοχή του άλμπουμ ήταν θερμή. Τραγούδια όπως το The Good Lie, το Machinery ή το I'm Not Him κατέκλυσαν δικαίως τα τοπικά εναλλακτικά ραδιόφωνα. Και κάπως έτσι, έναν μόλις χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο, ομώνυμο άλμπουμ των Warhaus. Σε αυτό το άλμπουμ ο Devoldere ακoλουθεί την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου άλμπουμ χαρίζοντας στον ακροατή μία δεκάδα από ατμοσφαιρικά, jazzy dark pop κομμάτια. Την ίδια στιγμή, οι μουσικοί του σχήματος κάνουν το πρώτο τους sold-out live στο Λονδίνο και εμφανίζονται σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη.

Μέσα στην καρδιά αυτής της παραγωγικής περιόδου, οι Warhaus θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθηνα , Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στο Gagarin 205 Live Stage.. μη λέιψετε από το γεγονός αυτό.

Tango With Lions
Η τραγουδίστρια - τραγουδοποιός Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) και η μπάντα της Tango With Lions, επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, έχοντας ως παρακαταθήκη τα δύο προηγούμενα full length albums τους, "Verba Time" (2010) και "A Long Walk" (2013) τα οποία επέκτειναν τη φήμη τους πέραν των ελληνικών συνόρων. Το πολυαναμενόμενο νέο album τους "The Light" αποτέλεσε -εκτός των άλλων- και τη πρώτη κυκλοφορία της αναγνωρισμένης εγχώριας δισκογραφικής Inner Ear, για το 2018.

Στο "The Light" βρίσκεται καταγεγραμμένη μια επιθυμία για μια πορεία προς το φως, μέσω εννιά ιστοριών εσωστρέφειας και εσωτερικών αναζητήσεων. Μέσω ιστοριών χωρισμού, απολαύσεων, αποδοσμήσεων όπου αποτελούν κίνητρο, είτε για μηδενισμό και μια βουτιά στο σκοτάδι, είτε για μία υπέρμετρη αισιοδοξία ή και την αποδοχή πως το σκοτάδι και το φως μπορούν με τρόπο συμπαγή να συνυπάρξουν στη μουσική. Αυτή η φυσική συνύπαρξη είναι άλλωστε ο παράγοντας που ενοποιεί τα τραγούδια του "The Light", τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Εννιά τραγούδια, διαφορετικά ως προς το ύφος τους, εγκαθιδρύουν το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango With Lions δημιουργείται μέσω τον ίδιων των εικόνων όπου αποτελούν έμπνευση για αυτήν, με τους στίχους να αποτελούν τον συνδετικό κρίκο.


Gagarin 205 Live Music Space
Gagarin 205 Live Music Space web:
Λιοσίων 201
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Λιοσίων 205, λειτουργεί ο πιο σύγχρονος συναυλιακός χώρος της Eλλάδας, ένα venue κατασκευασμένο με τις προδιαγραφές του 21ου αιώνα. Χωρητικότητας 1.200 ορθίων ή 600 καθήμενων, το GAGARIN 205 δεν είναι ένα ακόμη «μαγαζί», αλλά ένας πολυχώρος που φιλοξενεί με τις πιο απαιτητικές αξιώσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, ειδικές εκδηλώσεις και happenings.
Gagarin 205 Live Music Space
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια