ποίος: The Chameleons vox
πότε: 21/04/18 21:00
που: Death Disco
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα » Μοναστηράκι
τιμές: 20
άλλα:

The Chameleons vox (post punk - UK) @Death Disco!
Σάββατο 21 Απριλίου. Doors open: 21:00

The Chameleons Vox στο Death Disco!

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 19:04
Διαβάστηκε

Σάββατο 21 Απριλίου 2017

The Chameleons vox (post punk - UK)

Doors open at 21:00


Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν στο Middleton, μια μικρή επαρχιακή πόλη 6 μίλια βόρεια του Manchester, τρεις παιδικοί φίλοι επηρεασμένοι από την σαρωτική έλευση του post punk αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα σχήμα που έμελε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εναλλακτική Βρετανία των 80’s. Και το όνομα αυτού, Τhe Chameleons!

Το πρώτο single των Chameleons ήταν το in shreds και ήταν ο πρώτος λόγος που έκανε τον John Peel, τον διασημότερο indie ραδιοφωνικό παραγωγό του Radio 1 να στρέψει την προσοχή του επάνω τους. Λίγους μήνες αργότερα όμως, όλη η indie Ευρώπη θα μιλούσε για ένα ντεμπούτο άλμπουμ που μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών!

Το script of the bridge, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1983 και από την πρώτη μέχρι την τελευταία του νότα αποτελείτε από διαμάντια new wave ευφυΐας και αισθητικής. Τραγούδια σαν το second skin, don’t fall, pleasure and pain, as high as you can go, monkeyland, less than human κ.τ.λ. περιείχαν ευαισθησίες και δυναμισμό που μόνο στα κορυφαία άλμπουμ των 80’s συναντήσαμε (The Cure -pornography, The Sound - from the lions mouth, Joy Division - closer). 

Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ (what does anything means? Basically και Strange times) με new wave classics σαν τα perfume garden, home is where the heart is, swamp thing, souls in isolation κ.α. και το 1987 αμέσως μετά τον θάνατο του manager και καλού τους φίλου Tony Fletcher, οι Chameleons διαλύθηκαν.

Ακολούθησαν προσωπικές δουλειές, ένα σύντομο reunion στις αρχές των 2000’s (που σύμφωνα με τον Mark Burgess δεν θα έπρεπε να έχει γίνει ποτέ λόγω των μη αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ ), και εν έτη 2009 ο Mark Burgess, συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας και ψυχή των Chameleons σχηματίζει τους Chameleonsvox με μοναδικό του σκοπό να παρουσιάσει μπροστά στους φίλους των Chameleons ένα show βασισμένο στο υλικό που κυκλοφόρησαν οι Chameleons από το ξεκίνημά τους μέχρι το 1987 όπου και διαλύθηκαν. 

Τα αγαπημένα μας τραγούδια των Chameleons μέσα από τα κλασσικά Script of the bridge, what does anything means? Basically και Strange times θα ακουστούν για να θυμίσουν στους παλιούς και να μάθουν στους καινούργιους την ιστορία ενός σπουδαίου συγκροτήματος, που ξεκίνησε στις αρχές των 80’s από μια μικρή πόλη έξω από το Manchester και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιερή βίβλο του new wave…

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα, Μοναστηράκι
Death Disco
Λέξεις Κλειδιά
The Chameleons vox Death Disco
35
post punk
10
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια