FALL-Your Future Our Clutter

FM to Web: 10 albums για το 2010

Όλα σε μια εκπομπή από φέτος. Παμε με την ταχύτητα του φωτός από την μια, κι από την άλλη σκυλοβαριέμαι να βλέπω ατέλειωτες λίστες παντού.
Διαβάστηκε φορες
Όλα σε μια εκπομπή από φέτος. Παμε με την ταχύτητα του φωτός από την μια, κι από την άλλη σκυλοβαριέμαι να βλέπω ατέλειωτες λίστες παντού. Έτσι λοιπόν σε μερικές εβδομάδες στην Rockzone (Kanaliena.gr/90.4 fm) θα μοιραστούμε τα albums που ξεχώρισα μέσα στη χρονιά που τελειώνει μέσα σε ένα 'γεμάτο' δίωρο, μια κι έξω.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (τα λέγαμε) το γιορτινό πάρτι του Mixgrill στήνεται στο 'ROCKIN' THE CASBAH' για αυτή τη χρονιά και εύχομαι να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις κι από κοντά. Ευκαιρία θα είναι άλλωστε. O Μπαλιωτης πιστεύει βέβαια πως είμαι κάτι ανάμεσα στον θρυλικό παραμυθά του Πιλάβιου και τον Don Juan του Castaneda, γεμάτος δηλαδή από ατελείωτες συνταρακτικές Rock & Roll ιστορίες και λοιπά τέρατα, λίμνες και ιπτάμενους δράκους. Πιο πολύ ίσως μια αφηρημένη έννοια γεμάτη ράδιο-μουσικους (?) μύθους και ιστορίες, παρά ένα 'συγκεκριμένο' πρόσωπο. Θα τον απογοητεύσω όμως σε επόμενο επεισόδιο αυτά.

Έρχονται γιορτές (οκ υποτίθεται...) και γύρω μαυρίλα και καταχνιά παντού. Φέτος το γνωστό δώρο έγινε χαρτζιλίκι για σουβλάκια και πίτσες πλέον, η ανεργία καλπάζει με χίλια 'εκεί έξω', την ίδια μάλιστα στιγμή όπου αυτοί οι ΙΔΙΟΙ, που τόσο χαριτωμένα (...) και συστηματικά τσάκισαν εδώ και δεκαετίες οτιδήποτε σηματοδοτούσε την έννοια του Έθνους - Κράτους, κάνοντας αβάντα στους πολυεθνικούς μεγαλομαγαζατορες, επικαλούνται ΤΩΡΑ έννοιες όπως τον πατριωτισμό και τα λοιπά ετοιματζιδικα. Τα γνωστά τους δηλαδή για να ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ και την κηδεία μας (αφού 'κεράσαμε' πρώτα τη ζωή μας βέβαια, μέσα σε ένα ΣΑΠΙΟ σκηνικό αναξιοκρατίας και ΑΗΔΙΑΣ)! Αντίφαση; Καμία! Απλά ΞΕΡΟΥΝ την αγορά, τους 'πελάτες' (και ΟΧΙ πολίτες..) τους και χτυπάνε το ντέφι ανάλογα… μποθ γουεης που λένε και στη Νέα Υόρκη.

ΜΙDLAKE - The Courage Of OthersΈλεγα να γράψω κάτι και για τους σαπιοκοιλιαδες που λένε 'κλείστε τα ραδιόφωνα, κλείστε την ΕΡΤ, κλείστε τα πάντα, το Κανάλι Ένα, τον 9.84, ότι αναπνέει και ζει, εξαφανιζολ ρε παιδί μου, λουκέτο πως το λένε..' μα δεν θα το κάνω. Θα περιμένω να χωνέψουν ΠΡΩΤΑ τα φράγκα που κονόμησαν 'υπηρετώντας' (?) στο παρελθόν για δεκαετίες ανάλογα 'μαγαζιά' διδάσκοντας πολιτισμό και αισθητική και μετά. Δεν χτυπώ ποτέ ΤΟΣΟ καλοφαγωμένους βιαστικά και επιπόλαια, γιατί αν ξεράσουν αυτά που τσιμπολόγησαν θα βγάλουν πύον από τις αμυγδαλές και έρχονται γιορτές, δεν κάνει... Hμέρες θαλπωρής και ανθρωπισμού..

Ούτε και για τον πιγκουινακο (γουφ!γουφ!) με τα γουρλωμένα ματιά από το δελτίο των 8 έχω όρεξη να πω κάτι σήμερα..όχι..μου έχει κοστίσει τρεις σπασμένες τηλεοράσεις άλλωστε..Γιατί δεν γράφει ένα βιβλίο άραγε; 'Ερωτευμένος με την τρόικα..' η ίσως 'Εγώ άνθρωπος των τραπεζών' ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (ξέρετε ΟΛΟΙ ποιον εννοώ, χάνω 5 cd λέμε... Nαι, αυτόν που μοιάζει με απορημένη κολοκύθα που πάσχει από χρόνια δυσκοιλιότητα).

10 albums για το 2010 λοιπόν. 10 albums που ναι, θα είναι βέβαια στην λίστα με τα καλυτέρα μου για φέτος (μαζί με άλλα), μα που είναι ΗΔΗ σε μια πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λίστα, σε αυτή της 'μέσα' καρδιάς. Αυτής που δεν νοιάζεται για ανασκοπήσεις δηλαδή και 2007 ή 2014. Παμε:

1/FALL-Your Future Our Clutter (για την μαγκια του Mark E Smith να μην δίνει δεκάρα τόσα χρόνια για κανέναν άλλον, παρά μόνο για την 'φωνή' που ακούει από μέσα του να του λέει 'δωσε μου ΗΧΟ!' Διαμάντι και ετοιμάζει και νέο).

2/ΜΙDLAKE - The Courage Of Others (για την 'σιωπή' που είναι όλο και πιο πολύτιμη..κι αυτό το album είναι γεμάτο ακριβώς από μελωδίες που τις ακούς παραμένοντας σιωπηλός, σε κερδίζει σε δυο λεπτά).

3/ΑRCADE FIRE - The Suburbs (γιατί σκάνε όλοι από την ζήλια τους..όλοι αυτοί που θα ήθελαν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το album, μα δεν μπορούν..Ποιοι είναι αυτοί; Μα αυτοί που λένε πως 'οι Arcade Fire ξεπουλήθηκαν με αυτό το album'. Θα τους αναγνωρίσετε από τους αφρούς της λύσσας που τρέχουν στα μαγουλάκια τους).

4/NEIL YOUNG - Le Noise (για αυτήν την κιθάρα... Για όλα όσα ΑΚΟΜΑ σημαίνει και είναι).

5/VAMPIRE WEEKEND - Contra (γιατί είναι δισκαρα, δισκαρα, δισκαρα... Προχώρησαν πολύ με αυτό το album).

6/FOALS - Total Life Forever (γιατί ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ από το cd player).

7/THE NATIONAL - High Violet (για την απίστευτη ΠΟΙΟΤΗΤΑ που έχει σαν άκουσμα..Ολοκληρωμένο όσο ελάχιστα φέτος...Υψηλή 'πτήση' για την μπάντα εδώ).

8/ΗΟLY FUCK - Latin (για την υπόγεια ένταση του και μόνο, θα άξιζε. Εξαιρετική δουλειά με άποψη και μουσικό ήθος, ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό, αν και καταλαβαινόμαστε πιστεύω).

9/KINGS OF LEON - Come Around Sundown (γιατί πέρασαν 'μπροστά' με την αξία τους και με πολλή σκληρή δουλειά...Αν είναι οι νέοι U2; Όχι! Είναι οι νέοι KINGS OF LEON πια).

10/DAVID BOWIE - Station To Station (!!) (γιατί ΕΙΝΑΙ η επανακυκλοφορία του 2010,γιατι ΕΙΝΑΙ μιας ηλικίας, ΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ απ' το μέλλον....όπως και ολόκληρη η δισκογραφία του Bowie στα seventies) 'The return of the thin white duke...'


Διαβάστε ακόμα