Jesus And Mary Chain - Upside Down

Jesus And Mary Chain - Upside Down review από τον John Robb

Jesus And Mary Chain - Upside Down


Αυτό το διπλό CD είναι ένα πραγματικό ταξίδι.
Λίγες μπάντες έχουν καταφέρει ποτέ να ακουστούν τόσο επικίνδυνες, λίγες μπάντες είναι ικανές να έχουν στιγμές μεγάλης ομορφιάς, αλλά την ίδια στιγμή να ακούγονται σαν να είναι έτοιμες να αναφλεγούν ανά πάσα στιγμή, λίγες θα μπορούσαν να είναι τόσο ευτυχισμένες και όμως ταυτόχρονα ικανές να λάμπουν με ένα σκοτεινό κίνδυνο.

Ήταν αυτή η κρυφή βία και το σκοτάδι που έκανε τους Mary Chain τόσο ελκυστικούς, και επίσης το γεγονός ότι θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα το κλασικό τέχνασμα τριών συγχορδιών του rock n roll και να δημιουργήσουν τόσα πολλά καλά τραγούδια με αυτό, σαν μια μουσκεμένη έκδοση των ηρώων τους, των Ramones που ήταν τόσο συναρπαστικοί.
Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα υπήρχε μια στιγμή που όλος αυτός ο θόρυβος είχε νόημα. Εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα που σκέπασε κατά κάποιο τρόπο το noisenik underground του Ηνωμένου Βασιλείου, για να φτάσει σύντομα στην αμερικανική σκηνή μετά το hardcore των Sonic Youth και την κλασική garage pop της δεκαετίας του εξήντα. Όλα σερβιρισμένα με εκπληκτική roll n rock ποίηση μέσα στους υποτιμημένους στίχους τους.

Jesus and Mary ChainΜια μπάντα που θα μπορούσε να συγχωνεύσει με κάποιο τρόπο την κρυστάλλινη pop ομορφιά των Shangri Las, με τον όμορφο θόρυβο των Big Black, ένα συγκρότημα που είχε να κάνει με αντιθέσεις. Θα μπορούσαν να πιάσουν το άσχημο κομμάτι της ανάδρασης με πλούσιες μελωδίες, αλλά και να κερδίσουν στα charts. Απόλυτη ιδιοφυΐα.
Ήταν κατά κάποιο τρόπο τόσο δύστροποι και ρομαντικοί.
Αυτοί ήταν οι Jesus and Mary Chain και αυτή η συλλογή των 2 CDs αποτυπώνει την μακριά και δύσκολη σταδιοδρομία τους τέλεια, με αρκετά albums.

Η μπάντα σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα στο East Kilbride- ένα προάστιο της Γλασκόβης.

Μέχρι το 1983 είχαν στείλει demos φτιαγμένα στο σπίτι, σε σαστισμένες εταιρίες και υποστηρικτές. Ήταν εκτός χρόνου, μια μπάντα ερωτευμένη με την punk rock, με την κλασική γυναικεία pop, με το θόρυβο και την άποψη των Spandau Ballet που κυριάρχησε στην pop κόλαση του ογδόντα.
Το 1984 προσέθεσαν και τον πολύ νέο Douglas Hart στο μπάσο και τον εξίσου νέο Murray Dalglish στα τύμπανα και από εκείνη την άνοιξη έπαιζαν ζωντανά με τον αρχικό εξοπλισμό τους, που έδωσε στο ντεμπούτο του Douglas δύο συγχορδίες στο μπάσο του.
Με κάποιο τρόπο το demo τους, βρήκε το δρόμο του στα χέρια της underground μουσικής σκηνής της Γλασκόβης και ακόμα θυμάμαι καθαρά τον ενθουσιασμό του Alan McGee όταν μου είπε για αυτό το νέο συγκρότημα που επρόκειτο να υπογράψει και ονομαζόταν Jesus and Mary Chain.

Υπέροχο όνομα, σκέφτηκα, αναρωτιέμαι πως είναι ο ήχος τους. Αυτή ήταν η μετέπειτα διάσημη κασέτα που έπαιζε στο πολύ μικρό στρατόπεδο της Creation- από τη μία πλευρά υπήρχε το Vegetable Man- το κλασικό κομμάτι του Syd Barrett, αλλά επίσης και κάποιοι Generation X, η πολύ υποτιμημένη punk rock μπάντα του Billy Idol. Είχαν κατά κάποιο τρόπο βρει το δρόμο τους μέχρι τα χέρια του Bobby Gillespie, που έτρεχε το Splash One club στη Γλασκόβη.
Οι Mary Chain που ήταν υπερβολικά μπατίρηδες, είχαν χρησιμοποιήσει μία από τις δικές τους κασέτες για να αντιγράψουν επάνω τα ακατέργαστα demo τους.

Ο Bobby έδωσε την κασέτα στον καλύτερο φίλο του McGee και μέσα σε δευτερόλεπτα, εν μέσω ενός κολασμένου ενθουσιασμού, ο Alan ήταν αποφασισμένος να υπογράψει με το συγκρότημα.
Ενώ γινόταν αυτό η μπάντα συνέχισε να απολαμβάνει υποδοχή υποστήριξης στη Γλασκόβη, παίζοντας ένα σύντομο σετ σε μπερδεμένα πλήθη.

Η demo κασέτα ήταν τώρα σε ασφαλή χέρια, η μπάντα σύρθηκε από το  McGee για να παίξει στη Living Room νύχτα του στο Λονδίνο, τον Ιούνιο του 1984. Μετά, βλέποντας το sound check τους, ζήτησε να υπογράψουν στην εταιρία του και έγινε μάνατζερ τους.
Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι ακριβώς ήταν η Creation τότε. Υπήρχαν κάποια singles που δεν είχαν πωληθεί, παρότι περιείχαν κάποια πραγματικά στολίδια, όπως τους Pastels, τους Revolving Paint Dream κ.α. Όλα τα singles ήρθαν χωρίς pop art κομμάτια τέχνης και είχαν διπλωθεί σε πλαστικές συσκευασίες σακούλας, μέχρι επτά ίντσες.
Ήταν μια πολύ μικρή επιχείρηση, αλλά ο McGee μίλούσε λες και ήταν μια μεγάλη εταιρία.

Είχαμε μιλήσει γι 'αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθιζα να τριγυρνάω με τη μπάντα, με τον Pat Scot στο Λονδίνο να πηδάει από ένα κρεβάτι- να κάθεται σε ένα άλλο τα βράδια του φθινοπώρου, αντλώντας δύναμη από τον ιδεαλισμό.
Μοιραστήκαμε ένα όραμα punk rock. Ήθελα να κάνω ένα δίσκο με τους Membranes και o McGee θέλησε να δημιουργήσει μια δισκογραφική εταιρεία. Η Creation αρχικά ήταν ένας αργός καυστήρας. Τα singles ήταν έξυπνα και hip, αλλά κανείς δεν τα καταλάβαινε αρχικά. Επρόκειτο να ηχογραφήσουμε ένα single  των Membranes, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για να πάει στο στούντιο. Στο τέλος o McGee ήρθε στο Μάντσεστερ τη νύχτα που θα ηχογραφούσαμε και έμεινε μαζί μας, ένας πρόθυμος σύμμαχος, ακόμη κι αν δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να βγάλει το single.

Jesus and Mary ChainΟι Mary Chain ήταν κάτι διαφορετικό. Άκουσα την κασέτα και ένιωσα μια βιαστική ευφορία. Και όταν τελικά ηχογραφήθηκε το Upside Down τον Οκτώβριο, ο θρυλικός ήχος τους άλλαξε τα πάντα. Παράχθηκε από την ομάδα του McGee και του Joe Foster και έγινε μίξη ξανά από τον ίδιο το McGee. Το single βγήκε γρήγορα στο μουσικό τύπο με το NME να τους περιγράφει ως «η καλύτερη μπάντα στον κόσμο».
Ήταν μια από εκείνες τις τέλειες pop στιγμές. Ένας δίσκος που ακουγόταν σα να μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Ήταν σκυθρωπός, σκοτεινός, λάγνος, μελαγχολικός, σέξι, επικίνδυνος και εκπληκτικά ισχυρός. Ήταν μια σωστή punk rock στιγμή στη μέση της άγονης δεκαετίας του ογδόντα και με κάποιο τρόπο κατάφεραν να κάνουν έναν ανατροφοδοτούμενο θόρυβο που μας αρέσει, επειδή είναι κάτι που θα μπορούσε να ξεφύγει από το γκέτο.

Η μπάντα επίσης άλλαζε, ο Dalglish έφυγε το Νοέμβριο του 1984 και αντικαταστάθηκε από το Bobby Gillespie στα τύμπανα και το κλασικό line up ήταν πλήρες. Ξεπέρασε το Indie Chart του Ηνωμένου Βασιλείου το Φεβρουάριο του 1985 και ξανά πάλι τον Μάρτιο και έμεινε στα charts για 76 εβδομάδες, πουλώντας περίπου 35.000 αντίτυπα συνολικά, καθιστώντας την, μία από τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις singles indie μπάντα της δεκαετίας του 1980.

Οι Mary Chain ήταν ώθηση στο κύκλωμα συναυλιών. Έπαιζαν σύντομα σετ- εν μέρει λόγω της έλλειψης των τραγουδιών τους και εν μέρει λόγω της αγάπης τους για την punk. Έπαιζαν σύντομο, οξύ και αφαιρετικό rock n roll και η μπάντα κατάφερε να στριμωχτεί περισσότερο στα είκοσι λεπτά σε σχέση με κάποιες μπάντες που το έκαναν σε ένα σόλο κιθάρας. Δυστυχώς, το κοινό δεν είχε αυτή την αίσθηση και υπήρχε πρόβλημα- το πρόβλημα χτυπήθηκε με ένα άγγιγμα από τον τύπο και τους ανθρώπους γύρω από το συγκρότημα που έψαχναν για τη δική τους οργασμική Sex Pistols στιγμή.

Αυτό που είχε να κάνει το συγκρότημα ήταν να παίξει το σετ του με την πλάτη στο πλήθος, με κατσούφικο βλέμμα και το πλήθος να πετάει μπουκάλια- έγραφαν οι ίδιοι τα πρωτοσέλιδα όπως και το Δεκέμβριο του 1984, στο show της ICA Rock Week, όπου πετάχτηκαν μπουκάλια. Με κάποιο τρόπο αυτό αναφέρθηκε ως ταραχή από τη στιγμή που βγήκε στην Sun. Τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα ήταν τόσο ανιαρά, που για μια γενιά που είχε μόλις χάσει το punk, μια δικαιολογία για ταραχή ήταν μια πραγματική συγκίνηση και γινόταν πρόθυμα αφορμή.

Jesus And Mary Chain - Upside DownΉταν όλα πολύ συναρπαστικά και το single «πετούσε» πλέον έξω. Θυμάμαι τη διανομή της Rough Trade με τον Alan, μια-δυο εβδομάδες αφού βγήκε το single.
Οι Mary Chain είχαν φτάσει με πλήρη φορτία του τύπου, αποπνικτικά δέρματα και ταραχές. Η τέλεια μπάντα. Για λίγο διάστημα η indie μουσική δεν ήταν σοβαρή ή ασφαλής. Ήταν εκτός ελέγχου και επικίνδυνη. Τέλεια.

Υπάρχει και κάτι περισσότερο στην ιστορία των Mary Chain. Oι Membranes είχαν παίξει σε αυτή τη συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Reading το Σεπτέμβριο του 1984 και λειτουργησαν σαν εναρκτήριο λάκτισμα από τους φορείς. Κλωτσήσαμε όλα τα εργαλεία και επιχειρήσαμε να κατεδαφίσουμε την PA . Μας απαγορεύτηκαν τα φορτία των συναυλιών και μπήκαμε στο νούμερο ένα στη «μαύρη λίστα» της PA! Ο McGee, ήταν άγνωστος σε μας. Στη συναυλία και μετά την παράσταση ήταν γεμάτος ζωή, «αυτό ήταν το τέλειο σεξ» έλεγε και μετέφερε το σύντροφο μας και θαυμαστή των Membranes Fat Mark πίσω στο Λονδίνο. Ο Fat Mark ήταν άγρια μεθυσμένος και ένας φανατικός των Doors. Έλεγε συνέχεια στο McGee να βάλει δερμάτινα στους Membranes. Την επόμενη μέρα ο McGee τηλεφώνησε και μας είπε να πάρουμε δερμάτινα παντελόνια. Ήμασταν πάρα πολύ μπατίρηδες για να το κάνουμε αυτό όμως. Εβδομάδες αργότερα συνέβη η ταραχή των Mary Chain στο Λονδίνο και το συγκρότημα ήταν ντυμένο με δερμάτινα. Χάσαμε την ευκαιρία μας να είμαστε hit για δέκα λεπτά!

Η συναυλία των Mary Chain στις 15 Μαρτίου 1985 στο North London Polytechnic ήταν η κορυφαία στιγμή τους. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο χώρο και οι άνθρωποι ήταν κλειδωμένοι έξω από αυτόν δημιουργώντας μια τεταμένη ατμόσφαιρα που μεγεθύνθηκε όταν οι Mary Chain έφτασαν στη σκηνή με μία ώρα καθυστέρηση. Κουτιά πετάχτηκαν και υπήρξαν κάποια σπρωξίματα και ταραχή. Υπάρχει στο youtube. Και ενώ δεν είναι Αρμαγεδδών ήταν σέξι και επικίνδυνο. Το συγκρότημα ήταν τώρα ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός.


Ο McGee, μιλώντας τώρα ανοιχτά για την υπόθεση, έκανε μια δήλωση ότι «το κοινό δεν σμπαράλιασε την αίθουσα, σμπαράλιασε την pop μουσική», και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή είναι πραγματικά η τέχνη ως τρομοκρατία».
Οι Mary Chain είχαν ήδη πάει στο Μάντσεστερ για να μείνουν στο σπίτι μου στα τέλη του 1984 για την πρώτη εθνική συνέντευξη τύπου τους που έκανα, για το δυστυχώς μακαρίτη τώρα Zig Zag. Οι αδελφοί Reid, Douglas και ο McGee εμφανίστηκαν στο τρένο επειδή ο Alan μπορούσε να βγάλει δωρεάν εισιτήρια τρένων, επειδή εργάστηκε στην British Rail.

Η συνέντευξη έγινε την περισσότερη ώρα με τη μπάντα να είναι εντυπωσιακά κατσούφηδες στο παγωμένο δωμάτιο μπροστά από το σπίτι μου και τον Alan να παίζει με μια πλαστική σακούλα μπίρας προσπαθώντας να ανεβάσει τους Reids. Ο McGee κόμπαζε για το πώς το συγκρότημα επρόκειτο να αλλάξει τον κόσμο και πως η Creation επρόκειτο να έχει μαζική επιρροή- παραδόξως όλα έγιναν πραγματικότητα. Εκείνο το βράδυ έβγαλα τον κόσμο στο Hacienda για να πάμε να δούμε το Lee Scratch Perry και ο Alan γνώρισε τους ανθρώπους της Factory -μια παράξενα κρίσιμη νύχτα στη μουσική σκηνή των πραγμάτων.

Jesus and Mary ChainΟι Mary Chain έφυγαν γρήγορα από την indie τροχιά, έγιναν τα αγγελούδια του τύπου και υπέγραψαν με την Blanco Y Negro, μια σημαντική εταιρία και είχαν καλά hits. Το Never understand ήταν το δεύτερο μέρος του Upside Down, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τη δύναμή τους. Είχε έναν από αυτούς τους τέλειους roll n rock τίτλους, το δύστροπο σήκωμα των ώμων που βρίσκεται στην καρδιά όλου του σημαντικού rock n 'roll. Μέχρι τώρα οι Mary Chain ήταν σωστά αστέρια και η indie σκηνή ήταν γεμάτη με καμπουριαστά παιδιά με σγουρά μαλλιά που έπεφταν πάνω στο ένα μάτι.

Αυτό το διπλό box-set είναι μια σκληρή υπενθύμιση των δυνατοτήτων που πέταξε η μπάντα. Ένα κλασικό μέρος- με μια αγάπη για τις γυναικεία συγκροτήματα και για τα κλασικά garage της δεκαετίας του εξήντα, ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή του θορύβου με τους Sonic Youth. Είχαν το μηδενιστικό χώρο των Suicide και την αίσθηση του κινδύνου των Einsterzende Neubaten. Υπήρχε επίσης η αγάπη του garage rock n 'roll των ιδιοφυών Cramps. Υπήρχε αρκετό σκοτάδι εκεί για τους Γότθους και αρκετή μελωδία για τα indie παιδιά. Ήταν η τέλεια μπάντα του καιρού τους και όριζαν τη σύγχυση στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα με έναν αποπνικτικό σέξι ήχο.
Το γεγονός ότι ήταν μέρος της μαφίας της Creation στη Γλασκόβη τους έκανε ακόμα πιο cool. Φαινόταν πάντα ότι όταν ο McGee χρειαζόταν έμπνευση, του την παρείχε το παλαιό έδαφος της Γλασκόβης. Θα μπορούσε να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι δέκα χρόνια αργότερα η ίδια πόλη ήταν ο οικοδεσπότης στη θρυλική συναυλία των Oasis, όπου ο Alan υπέγραψε την τελική εκδοχή της rock n roll μπάντας πρότυπο με τη λογομαχία των δύο αδελφών και αυτή τη φορά ανέβηκε μαζί τους;

Το Upside Down ήταν πολύ μεγάλο για την Creation και o McGee πήγε τη μπάντα στους Blanco Y Negro, τη νέα θυγατρική της Warmer, που ήταν μια από εκείνες τις ενδιάμεσες εταιρίες που υποτίθεται ότι ήταν indie. Το Never Understand κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 1986 και μπήκε στα charts στη θέση 47.
Στη συνέχεια, το You Trip Me Up κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1985 και ήταν άλλο ένα single, χιονοστιβάδα και ύμνος. Το τρίτο single για τη Blanco Y Negro, Just Like Honey, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και τους έδωσε το μεγαλύτερο hit τους μέχρι σήμερα, φθάνοντας στον αριθμό 45.

jesus and mary chain - PyschocandyΤο ντεμπούτο άλμπουμ των Mary Chain «Pyschocandy» έπαιξε πολύ στα μέσα ενημέρωσης. Αναγνωρίζεται πλέον ως κλασικό rock n 'roll – σημαντικοί ήχοι και δύστροπες μελωδίες. Ακούγεται ακόμα καλύτερα τώρα από ό, τι τότε.
Το Psychocandy ήταν ένα τέρας για ένα δίσκο που αντιμετώπιζε την ομορφιά και την ασχήμια στον ίδιο βαθμό. Κυκλοφορώντας το Νοέμβριο, το Psychocandy ένωνε την προσέγγιση της μπάντας στους Stooges με την αγάπη τους για την
girl pop μουσική των Shangri Las. Ήταν τολμηρό και συναρπαστικό και ένα άλμπουμ ορόσημο -αγέλαστο και επικίνδυνο rock n 'roll - και έτσι δημιουργήθηκε ένα σύνολο μιμητών της μπάντας.

Το Just Like Hone, - το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ έχει αυτές τις επιρροές, δανείζεται το  διάσημο intro με τύμπανο του Hal Blaine από τους The Ronettes, κλασικό του 1963. Το Be My Baby ήταν πριν από αυτό το τείχος του ήχου των Mary Chain. Το άλμπουμ αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς και μια από αυτές τις εικονικές κυκλοφορίες που σημαδεύουν την pop κουλτούρα.
Αφότου κυκλοφόρησε το άλμπουμ, ο Bobby επικεντρώθηκε στους Primal Scream και στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 1986, η μπάντα χώρισε τους δρόμους της με το διευθυντή Alan McGee, επιδιώκοντας ίσως μια πιο συμβατική και λιγότερο τεταμένη κατάσταση.
Αντί να συντριβούν και να καούν μετά από αυτή την αλλαγή  τους, οι Mary Chain ήταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και την άνοιξη του 1987, κυκλοφόρησαν το April Skies- το πρώτο top hit και το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο νέο άλμπουμ τους. Οι ταραχές, τα παγωμένα bedsits και οι φτηνές αμφεταμίνες φαινόταν ήδη πολύ μακριά από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους- στα τέλη του 1987 το Darklands. Αυτό είχε μια σκλήρυνση της αρχικής προσέγγισης του θορύβου τους και ένα πιο μελωδικό ήχο με την πάντα προβληματική ύπαρξη των drummers να αντικαθίσταται από ένα drum machine.

Δύο χρόνια αργότερα το τρίτο studio άλμπουμ του συγκροτήματος Automatic, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1989, με χρήση περαιτέρω ηλεκτρονικών στοιχείων για το μπάσο και τα τύμπανα. Η μπάντα ήταν λίγο έξω από το βηματισμό της, ο E είχε μπει μέσα και δεν ήταν πλέον το κέντρο της ημερήσιας διάταξης.

Δεν είχαν κανένα συμφέρον να κάνουν μετάβαση στη νέα κουλτούρα του χορού όπως έκανε ο Bobby Gillespie με τόση επιτυχία με τους Primal Scream και το κλασικό Screamadelica. Ειρωνικά όμως, η γεύση της μπάντας των Stone Roses, που ήταν μεγάλοι θαυμαστές των Mary Chain και της αποκαλούμενης goth φάσης τους το 1985, με δερμάτινα παντελόνια, ήταν περισσότερο αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος τους για τη rock n 'roll αισθητική των αδελφών Reid.

Το Automatic περιείχε τα singles Head On και το φανταστικό Blues From A Gun που έκανα single της εβδομάδας στο Sounds, με το τραγούδι να είναι ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια των Mary Chain.
Η αρχή της δεκαετίας του ενενήντα είδε το άλμπουμ Honey Dead που κυκλοφόρησε το 1992 και είχε προηγηθεί από το Reverence, που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους μέχρι σήμερα και μια επιστροφή στην πυρκαγιά του punk rock που είχαν στην αρχή τους. Μάλιστα κατάφεραν να πάρουν την απαγόρευσή τους από το Radio One- πάντα την υψηλότερη διάκριση.

Υπήρχε ένα μεγάλο κενό καθώς εργάζονταν στην Αμερική όπου είχαν γίνει αρκετά σπουδαίοι. Χώρισαν τους δρόμους τους με τους δίσκους της Blanco Y Negro και απορρίφθηκαν από το χώρο της μουσικής επιστρέφοντας στην Creation, το αρχικό σπίτι τους, για το Munki το 1998, που έφτασε μόνο στη θέση 47 στα charts και ήταν ημι-αγνοημένο, αλλά μεγάλο άλμπουμ. Ένα χαμένο κλασικό άλμπουμ που έχει ξεβράσει τις ιδιοτροπίες της μόδας.Τώρα με την ταινία της Creation μετά το Upside Down και το κλασσικό τραγούδι στην εισαγωγή της ταινίας, θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το συγκρότημα και να τους ερωτευτούμε ξανά.

Η γραφή των τραγουδιών τους ήταν υποδειγματική. Το April Skies, το Sidewalking, το I Love Rock Roll, το Head On, το Some Candy Talking- κλασικά Americana της Γλασκόβης. Έσταζαν μοχθηρία, βία, σεξ και ομορφιά στον ίδιο βαθμό.

Αυτές οι στιγμές συλλαμβάνονται εδώ, για τη συλλογή που προσπερνάει τη χρονολόγηση και την ευκαιρία να πει την ιστορία. Μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την μπάντα να ξεδιπλώνεται από την εσωστρέφεια των πρώτων ημερών τους, όταν τα τραγούδια τους είχαν γεννηθεί από το στενά δεμένο πλήρωμα τους με το Bobby Gillespie να χτυπά δυνατά  τα τύμπανα στο επόμενο διάστημα τους, όταν καθόριζαν την ανατροφοδότηση και έγραφαν μεγάλα roll n rock τραγούδια τριών συγχορδιών με ένα drum machine.
Όταν η λαμπρή ταινία της Creation βγει το επόμενο έτος, ίσως θα έρθει η ώρα τους και πάλι. Πρέπει απλά να ακούσουμε το Upside Down για να αισθανθούμε την ορμή από όλα εκείνα τα χρόνια.

Αυτή η Συλλογή των 2 CDs είναι μια λαμπρή υπενθύμιση για μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες μας, καθώς και μια συναρπαστική διαδρομή μέσα από τις δυνατότητες του μεγάλου rock n 'roll.


Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια